A válogatottak mérkőzései miatti szünetet követően hétvégén tovább folytatódik a Merkantil Bank Liga másodosztályú küzdelemsorozata a 30. fordulóval, azon belül pedig már pénteken elkezdődnek a mérkőzések, ugyanis a második helyezett VASAS SC a középmezőnyben lévő SZEGED otthonába látogat. A többiek a szokásos rend szerint vasárnap lépnek pályára, mi újra hazai környezetben, az ALCUFER Stadionban fogadhatjuk a két helyezéssel és öt ponttal mögöttünk álló üldöző FC AJKA együttesét, így kijelenthető, hogy ismét rangadó vár csapatunkra.

Az 1923-ban alapított ellenfelünk eddigi legnagyobb sikere az 1980-ban és 2010-ben elért másodosztályú negyedik helyezés. A Veszprém-megyei együttes szintén jó formában van, figyelemre méltó, hogy az utóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, mellette egyszer játszott döntetlent február elején a Csákvárt fogadva (2-2). Előtte Békéscsabán (0-3), majd utána Budaörsön (2-7), Siófokon (1-3) és Szentlőrincen (0-1) is begyűjtötte a bajnoki pontokat, míg hazai pályán a Haladást (1-0), a DVSC-t (2-1) és a Szolnok együttesét is legyőzte (2-0). A mi nyolcmérkőzéses veretlenségi sorozatunk is a téli felkészülést követő tavaszi idényben kezdődött, ugyanis az üldöző Haladás (1-3), az akkor még előttünk álló Budaörs (2-0), az éllovas DVSC (1-2), a középmezőny elején lévő Siófok (2-0), valamint a Szolnok (1-2) legyőzésével kialakuló 5/5-ös sikerszéria szintén figyelemre méltó. Ezt követően azonban porszem került a gépezetbe, hiszen a sereghajtó DEAC otthonában játszott döntetlen (1-1) után hazai pályán a Szeded ellen (0-0) és a Vasas otthonában (1-1) is értékes pontokat hullajtottunk. Mostani vendégeink a bajnoki küzdelemsorozat október 4.-ei 11. fordulójában Zamostny és Rétyi góljaival otthon tartották a pontokat. Éppen ezért is szeretnénk visszatérni a győztes útra, de természetesen tudjuk, hogy az Ajka ellen a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, hogy ismét itthon tudjuk tartani a három bajnoki pontot. Mindig előre tekintve tisztában vagyunk vele, ismét nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hazai pályán mindenképpen szeretnénk nyerni, de ellenfelünk több hete tartó lendületét nem lesz egyszerű megfékezni, majd sorozatát feledtetni.

Vendégeink az eddigi 29 fordulóban 15 győzelem mellett 3 döntetlent és 11 vereséget tudhatnak magukénak, így 48 ponttal az 5. helyen állnak, míg mi szintén ebben a tekintetben 16-8-5-as mutatóval és 53 ponttal a dobogó alsó fokáról várjuk a vasárnapi rangadót. A találkozók száma fogy, a feszültség fokozódik, de nem szabad elfelejteni, hogy az ajkaiak elleni meccsel együtt van még kilenc forduló céljaink elérésére.

Az egész világot behálózó koronavírus járvány miatt, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolóink sajnos továbbra sem láthatják a helyszínen élőben a vasárnap 16.30 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – FC AJKA találkozót, hiszen az zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra. Ahogyan azonban megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes délutáni időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.