Érdekes, de mindenképpen tanulságos fordulókon van túl csapatunk, hiszen az elmúlt bő egy hétben három rangadón is pályára lépett, amelyeken először az akkor még dobogós helyen álló Kozármisleny otthonában jó és eredményes első félidő után. kettőgólos előnyről vesztett pontokat a szünet után feljavuló és végül egyenlítő hazaiakkal szemben. Ezután szerdán a MOL Magyar Kupa küzdelemsorozatában a sorsolás szeszélye folytán a szintén jó erőkből álló, s bő kerettel rendelkező fővárosi Vasas FC ellen kellett csatát vívni a 16 közé kerülésért, ami egy feledhető első félidő, majd egy gól gazdag második játékrész után végül a hajrában szerzett góljaiknak köszönhetően a piros-kékeknek sikerült. E sorozat harmadik állomásaként immár hazai környezetben adódott a lehetőség, hogy az ugyancsak előkelő, második helyen álló Nyíregyháza Spartacus FC vendégjátékát elrontva itthon tartsuk a bajnoki pontokat. Ezen a rangadón is jól kezdett csapatunk, ugyanis kettő góllal terhelték meg játékosaink a nyírségiek hálóját, és az első játékrész után úgy tűnt, hogy megszakadhat a két csapat közti „vendégsiker hegemónia”, de végül sajnos nem így történt, hiszen a szünet után feljavuló ellenfelünk megfordította az eredményt, így a párosítás legfrissebb meccsén is a vendégek örülhettek.

Vasárnap délelőtt második csapatunk az NBIII-as küzdelemsorozatban fogadja a Budaörs együttesét. A találkozó a középmezőny rangadójának is nevezhető, hiszen ellenfelünk 14 fordulót követően 18 ponttal a 9. helyen áll, míg mi egy ponttal és egy helyezéssel előzzük meg őket. E találkozó lefújását követően azonnal kezdetét veszi a nagy utazás, ugyanis bő háromórás út után érkezhetünk meg Tiszakécskére, ahol másodosztályú gárdánk vendégszerepel.

A szintén sárga-kék, Bács-Kiskun vármegyei ellenfelünk hivatalosan 2000-ben alakult, de nem jogutódjaként a korábbi NBI-es Tiszakécskei FC-nek. A hetedosztályból kezdte menetelését, amin belül 2018-ban megnyerte az NBIII-as bajnokságot, így története során először feljutott a másodosztályba, azonban egy év után kiesett, majd 2021-be ismét visszakerült.

Az idei pontvadászatban 14 fordulót követően három győzelemmel, öt döntetlennel és hat vereséggel, 16-19-es gólkülönbséggel, valamint az így szerzett 14 ponttal a 15. helyen állnak, míg mi 4-6-4-es meccs, valamint 20-20-as gól mutatóval és 18 ponttal a 10. helyről várhatjuk a Tisza-parti randevúnkat. Az elmúlt öt mérkőzéséből kettőn végzett döntetlenre (PMFC o: 0-0, Kazincbarcika i: 2-2), majd hazai pályán szenvedett vereséget a Vasastól (1-2). Vigaszként sikerült továbbjutniuk a MOL Magyar Kupában az Ajkát legyőzve (1-0), ami után februárban majd a Kisvárdát fogadhatják. Utóbbi párosítás bajnoki mérkőzésén azonban az Ajka tudott nyerni Tiszakécskén (1-0).

A két csapat egymás elleni mérlegét tekintve, az utóbbi öt találkozót figyelembe véve meggyőző a fölényünk, hiszen 2018 augusztus 5-én hazai pályán (5-0, gsz: Puskás Z. öngól, Nagy P., Szarka Á., Heffler N., Vólent), majd 2028 december 16-án idegenben (3-4, gsz: Puskás Z., Benkó, Kardos ill: Lázár P., Szarka Á.2, Herjeczki ) is gólokban gazdag mérkőzéseken tudtunk nyerni. Ezeket követően találatokban szerényebb, de pontokban továbbra is bővelkedő meccseken örülhettünk , ugyanis 2019 október 6-án otthon (1-0, gsz: Nagy P.), 2021 október 30-án a Tisza parton (0-1, gsz: Berki), majd végül 2023 április 23-án ismét az ALCUFER Stadionban (1-0, gsz: Medgyes), de mindháromszor egy gólos meccsen tudtuk begyűjteni a bajnoki pontokat.

2022.10.30 (vasárnap) 15:00 | Tiszakécske, Tiszakécske Városi Sportcentrum | Tiszakécskei LC – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0) | Merkantil Bank Liga NB II. 14. forduló | ÖSSZEFOGLALÓ

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt szeretné, ha játékosai tanulnának az elmúlt forduló pontvesztéseiből: – NBII-es élcsapatokkal játszottunk az elmúlt három mérkőzésünkön. A Vasasnál minden benne volt a levegőben, viszont a Kozármisleny és a Nyíregyháza elleni találkozó abszolút a kezünkben volt, amelyeken előjöttek olyan hibák, amik korábban is jellemezték csapatunkat, s ami miatt ezeken pontokat veszítettünk, de ezeken voltak számunkra negatívan ható vitatott ítéletek is. Szokásunkhoz híven kiértékeltük ezeket a mérkőzéseinket is, így játékosaink is láthatták, hogy mik voltak azok a dolgok, amiben hibáztunk. Vezetőedzőként a hatodik bajnoki meccsen volt az első vereség, de nagy tanulság, hogy kettő gólos vezetésünk után miért nem tudjuk berúgni harmadik találatunkat, illetve a kapott góljainkat megelőző szituációkon javítanunk kell. A Tiszakécske is rendkívül jó játékosállománnyal rendelkező együttes, minőségi labdarúgókat tudtak igazolni a nyáron. Azt mondtam a csapatnak, hogy senki ne higgye, hogy könnyű meccs jön, hiszen most ők vannak abban a sorozatban, amiben mi voltunk az első nyolc fordulóban. A játékuk rendben van, jó focit játszanak, viszont nem jöttek nekik az eredmények. Edzőváltás is történt náluk, ami tudjuk, hogy új lendületet adhat, így nem lesz könnyű meccsünk. Mindenképpen a mi kombinatív, támadó focira épülő játékunkat szeretnénk játszani.  

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 15. fordulójának mérkőzése, a Tiszakécskei LC találkozó 2023 november 12-én vasárnap délután 17.00.-kor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.