Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1–0)

Gyirmót: 728 néző.

Játékvezető: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Szegi, Helembai (Takács R. 89) – Szőke, Kovács D. (Kovács M 89) – Kicsun (Jova 82), Soltész, Medgyes – Pethő (Adamcsek 59)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Mészáros D. (Farkas A. 90) – Tamás N., Szakály D., Gazdag, Juhász L. (Baracskai 72)– Simon A. (Nagy Z. 65)

Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerző: Kovács D. (1-0) a 33., Simon A. (1-1) a 47., Kovács M. (2-1) a 92. percben.

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetet követően vasárnap folytatódik a honi labdarúgásunk másodosztályú pontvadászata is, amikor ismét egy nehéznek ígérkező találkozó vár a közelmúltban 30 éves jubileumát ünneplő egyesületünk első csapatára, hiszen azt a Csákvárt fogadtuk az ALCUFER Stadionban, amely az előkelő 6. helyen várta a kezdő sípszót.

 Az immár negyedik találkozóján meccselő szakmai igazgatónk Tamási Zsolt óvatos, de bizakodó volt a találkozó előtt: – A Csákváriak az ötödik forduló óta veretlenek. Rendkívül szervezett csapat érkezik hozzánk, de nálunk is meg vannak azok az erények, játék elemek, amivel megbonthatjuk szerkezetüket. Erre készülünk.

A mérkőzés napjának délelőttjén folyamatosan csepergett az eső, így kissé felázott talaj várta a játékosokat, de a csapatok kivonulásakor elállt az égi áldás és időnként a nap is előbújt, így ideálissá vált az idő.

Már az első percekben hazai támadásnak tapsolhatott a nagyérdemű, amikor Soltész Dominik és Medgyes Zoltán szabadrúgás variációja után Kicsun Jevhenyíj előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nagy helyzetből a kapou fölé lőtt, majd egy perc múlva Helembai Márkot buktatták a vendégvédők a bal oldalon a büntető területen belül, de meglepetésre a játékvezető meglepetésre kifelé ítélt és a hazai játékosnak adott sárga lapot. Negyedórai játék után a másik kapunál Simon András lőtt cm-ekkel a bal felső sarok fölé, majd Tamás Nándor is kicsit tévesztett, de labdája elkerülte a jobb alsó sarkot. Bő félóra elteltével aztán megnyílt az addig jól záró hazaiak védelme, amikor Kovács Dominik spiccel a jobb alsó sarokba továbbított (1-0).

Szünet után pillanatok teltek el, amikor Soltész Dominik növelhette volna a hazai előnyt, de a jobb oldali kapufa a vendégek segítségére volt, majd – lásd milyen a foci! – az ellentámadásnál az ex-gyirmóti Simon András érkezett jókor egy bal oldali szögletre, majd rutinosan a rövid felsőbe csúsztatott (1-1). Lüktetővé, élvezetessé vált a játék, a csapatok ekkor gyorsan átjátszották a középpályát, hogy minél előbb a kapuk előterébe kerüljenek, de igazi helyzetek nem alakultak ki. Az utolsó negyedóra Adamcsek Máté jobb oldali lövésével  indult, de a rövidsarokra tartó labdát a győri születésű Pécsi Ármin hárította, majd kisvártatva ismét a gyirmóti támadó veszélyeztetett szabadrúgásból 25 méterről, de a léc alá tartó labdát ismét védte a vendégek hálóőre. A hosszabbítás pillanataiban a néhány perce pályára lépett Kovács Milán kitűnő cserének bizonyult, ugyanis Szegi Vicce jobb oldali beadása után ő fejelt a kapu jobb oldalába, így rövid idő alatt döntő érdemeket szerezve győzelemhez segítette csapatát (2-1).

Tamási Zsolt: Az első félidőben komoly nehézséget okozott nekünk a Csákvár, jól játszva uralták a középpályát. Szünet után elégedett voltam csapatunk küzdeni tudásával és helyenként már a játékkal is. Nagy dolog, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni és már nyerni is sikerül.

Tóth Balázs: Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteink is voltak, de a hazaiak szereztek vezetést. Szünet után akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, de ilyen a futball, a végén a Gyirmót szerezte meg a győztes találatot.