Az elmúlt hétvégén kezdetét vette a 2022-2023-as bajnoki szezon, amin belül ismét új céllal vetette bele magát csapatunk a Merkantil Bank liga küzdelmei, hiszen az elmúlt év eredményének ismeretében most újra a második ligából az élvonalba történő feljutás lett csapatunk legfőbb célja. Ennek az első állomásaként nálunk dördült el a startpisztoly, ugyanis az első forduló nyitómeccsén mi fogadtuk a Szentlőrinc csapatát az ALCUFER Stadionban. Ezen a találkozón az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően együttesünk szerencsére könnyed győzelmet tudott aratni baranyai ellenfelével szemben, mi több, a szakemberek és egyes média megjelenések szerint többen is úgy vélték, hogy az első félidőben szinte erődemonstrációt gyakorolt a vendégek felett. Természetesen ezeket a véleményeket jóleső érzésekkel vette minden gyirmóti szimpatizáns, de nem árt tartózkodóan és szerényen fogadni e szavakat, hiszen nagyon sok találkozót kell még megvívni addig, amíg a célegyenesbe fordulhatunk. A mérkőzés eredménye melletti másik pozitívum volt a jövővel kapcsolatos bizakodás tekintetében, hogy új szerzeményeink főszerepet vállaltak a győzelemben, hiszen Helembai Márk és Soltész Dominik uralta a bal oldalt, a középen szerephez jutó Kovács Milán egy, a csúcsékként játszó Pethő Bence pedig kettő góllal tette le névjegyét kék-sárga mezben, rajtuk kívül fiatal védőnk Csörgő Viktor volt eredményes, aki fejesével állította be a végeredményt. E négygólos győzelemnek köszönhetően az élről várhatjuk a folytatást, bízunk benne, hogy ez a látvány a későbbiekben is örömet okoz majd számunkra.

      E sorozaton belül következő állomásként a második fordulóban Dorogra utazunk, ahol természetesen ismét a győzelem reményében futnak ki játékosaink az 1921-ben felavatott, 2010 május 4 óta Buzánszky Jenő nevét viselő, a közelmúltban felújított városi stadion gyepére. Ez talán jó előjel lehet egy játszó csapat számára, hiszen az elmúlt években több nevesebb együttes is megszenvedett itt a játéktér minősége miatt. Házigazdánk a bajnokság nyitó fordulójában Kazincbarcikán vendégeskedett, és kettő gólos vereséggel volt kénytelen hazatérni. E vereséggel jelenleg a tabella hátsó régiójában ragadt, 0-2-es gólkülönbségével, pont nélkül a 18. helyen tanyázik.

      Tudjuk, hogy a tegnapi győzelem akkor lesz értékes holnap is, ha a következő akadályt hasonló sikerrel abszolváljuk, ezért mindent el kell követni az újabb győzelem érdekében.

      Egymás elleni mérlegünket tekintve is van javítani valónk, hiszen a legutóbbi öt megvívott találkozónk eredményének ismeretében 3-2-re vezetnek. Legutóbb 2022 január 8.-án egy felkészülési meccs erejéig látogattak az ALCUFER Stadionba és Oldal és Vígh Á. góljaival (0-2) végül ők örülhettek.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata második fordulójának mérkőzése, a Dorogi FC – Gyirmót FC Győr találkozó vasárnap 17.30.-kor kezdődik a Buzánszky Jenő Városi Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételén keresztül a honlapunkon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.