Gyirmót FC Győr – Tiszakécskei LC 1-0 (0–0)

Gyirmót: 512 néző.

Játékvezető: Sipos Tamás (Szécsényi István, Ország Péter)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hajdú (Hudák 80), Helembai – Kovács M. – Soltész (Erdei 85), Nagy P., Madarász, Medgyes (Kicsun 92)– Pethő (Simon A. 85)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Kiprich D., Csáki, Farkas A. (Vólent 73), Vajda – Winkler (Major 52, Agwata 73), Kiss N., Erdei C., Biben (Pongrácz 41) – Zamostny (Horváth Z. sz)

Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Medgyes (1-0). a 63. percben

63. perc: Szegi jobb oldali beadása után a középen érkező Medgyes Zoltán 10 méterről a kapu bal oldalába, a léc alá fejelt (1-0).

Marcal-parti siker reményében lépett pályára csapatunk a Tiszakécskét fogadva, ehhez azonban vezetőedzőnk szerint is előre játékban racionálisabban, célra törőbben kell futballozni, a védekezésünket viszont stabilabbá tenni.

A vártnak megfelelően próbálta magához ragadni a találkozó irányítását együttesünk, amit a fiúk három lehetőséggel nyomatékosítottak is, hiszen az első negyedórában Nagy Patrik, majd Medgyes Zoltán kétszer is próbálkozott, de a gól elmaradt. Bő félórai játék után Pethő Bence csatlakozott társaihoz, 18 méteres lövése után, a léc alá tartó labda hárításánál Halasinak kellett bravúrt bemutatnia. A félidő utolsó percében megrezdült a vendégek hálója, de Soltész jobb oldali szöglete után Pethő Bence az oldalhálóba fejelt.

Ahogyan véget ért az első, úgy indult a második játékrész, az agilis Pethő Bence azonban ekkor a bal felső sarok mellé lőtt. Szűk egy óra elteltével Kovács Milán előtt adódott nagy helyzet egy jobb oldali szögletet követően, de 5 méterről a léc fölé fejelt, majd a másik oldalon Major lövésénél kellett Rusák Edvárdnak bravúrral hárítania. Egy órai játék elteltével góllá érett a hazai törekvés, amikor Szegi kitűnő asszisztja után Medgyes Zoltán fejelt a vendégkapuba. A találkozó hátralévő részében mindkét mester cserékkel próbálta frissíteni csapatát, a kék-sárgák továbbra is uralták a játékot, de a támadók csak kisebb lehetőségekig jutottak. A végig türelmesen, taktikusan futballozó hazaiak megérdemelten tartották itthon a bajnoki pontokat.

Csertői Aurél: Nehéz volt játszani, hiszen tízen védekeztek a vendégek, talán a passzok számában rekordot döntöttünk. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, a gólnál kellett a jó döntés. Korábban is voltak hasonló lehetőségeink, csak akkor ott rosszul döntöttünk. Tendenciává vált, hogy itthon a vendégeink beássák magukat saját térfelükre, ami azt is jelenti, hogy tartanak tőlünk. Türelmesek voltunk, megérdemelten nyertünk.

Klausz László: Nem sikerült a bravúr a mai mérkőzésen, hiszen pontot sem tudtunk szerezni. Nem tudtuk megvalósítani, amit korábban más csapatok ellen, hogy a stabil védekezésünkből megfelelő minőségű átmeneteket tudjunk produkálni. A találkozó vége felé volt lehetőségünk, de nem tudtunk veszélyt jelenteni a kapura.