Csütörtök délután az UEFA nyoni központjában kisorsolták a jövő évi magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott rendezőként az A-csoportban kapott helyet, s ellenfélként elsőként Romániát kapta, majd jött Hollandia, végül Németország – s utóbbi ellen kezdi a szereplést. Továbbá öröm számunkra, hogy a C-csoport tagjai a Gyirmóti ALCUFER Stadion játszák le a mérkőzéseiket, így amennyiben a vírushelyzet engedni fogja, testközelből tekinthetik meg szurkolóink a franciák, a dánok, az oroszok és az izlandiak küzdelmeit.

U21-ES EB, CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport

Magyarország, Németország, Románia, Hollandia
B-csoport

Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország
C-csoport

Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia
D-csoport

Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A sorsolás lebonyolításában az 57-szeres svájci válogatott Philippe Senderos segédkezett az UEFA főtitkárának, Giorgio Marchettinek. A korábbi Arsenal- és Fulham, Milan-játékos nem is sokat vacakolt és miután kiszórta a négyes kalap maradék két résztvevőjét, Izlandot és Svájcot a C, illetve a D jelű csoportba, a mieinknek rögvest beosztotta Romániát a 3. kalapból.

A sorsolást közvetítő M4 Sport stúdiójában az adást szakkommentátorként végigizguló U21-es szövetségi edző, Gera Zoltán meg is jegyezte: „Ismerjük őket…”

Senderos a továbbiakban sem bánt a mieinkkel kesztyűs kézzel – nem is volt rajta… –, és a második kalapból elsőként Hollandiát húzta ki, majd az utolsóként sorra kerülő, s a legerősebb ellenfeleket tartalmazó első kalapból a két évvel ezelőtti ezüstérmes Németországot varázsolta elő először, így a németek lettek a mieink csoportellenfelei.

Mindez azt jelenti, hogy jövő év márciusában az első mérkőzését a magyar válogatott Németország ellen játssza Székesfehérváron, a második találkozóra Románia ellen a fővárosi Bozsik Arénában kerül sor, míg a harmadik összecsapást Hollandia ellen vívja a magyar válogatott – Székesfehérváron.

„A hollandok és a németek egyértelműen kiemelkednek a csoportból, de két évvel ezelőtt a románok is elődöntőt játszottak az Eb-n. A játékosok számára hatalmas élmény lesz, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzhetnek meg a hazai rendezésű Európa-bajnokságon” – idézte Gera Zoltánt a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-csatornája a sorsolás után.

Forrás: nso.hu