MERKANTIL BANK LIGA 2. Forduló

Dorogi FC – Gyirmót FC Győr 1 – 4   ( 0 – 3 )

Dorog, Buzánszky Jenő Városi Stadion: 522 néző.

Játékvezető: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Dorog: Borsos (Molnár Zs. sz.) – Szilágyi Sz. (Barna sz.), Berkó, Gyurácz, Papp M. – Lénárt, Albert Á. (Magyari Sz. 67.)– Rácz F. (Szerencsi sz.), Tóth B, Szedlár – Paudits (Szalai J. 77.)

Vezetőedző: Fenyvesi László

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major 69.), Csörgő V. (Hudák 84.), Hajdú, Helembai – Vass Á. (Polgár 84.)– Medgyes, Kovács M., Nagy P., Soltész D. (Herjeczki 65.)  – Pethő B. (Simon A. 65.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Csörgő (0-1) az 5., Nagy P. (0-2) a 20., Helembai a (0-3) a 45., Herjeczki (0-4) a 76., Tóth B. (1-4) a 81. percben.

Sárga lap: Csörgő a 23., Major a 73. percben

      Az elmúlt hétvégén elstartolt a Merkantil Bank liga 2022-2023-as küzdelemsorozata, aminek első fordulójában a Szentlőrinc gárdáját láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban, de nem éppen udvarias vendéglátóként már a találkozó első félidejében jelezte csapatunk, hogy azon a napon nem lehet kérdéses a győztes kiléte, hiszen szűk félórai játék után már háromgólos előnyt mutatott a centerpálya eredményjelzője. Ezt az előnyt a második játékrészben még növelni is tudta együttesünk, így gól gazdag győzelemmel most az élről várhattuk a folytatást. A második fordulóban ahhoz a Dorogi FC.-hez utaztunk, ami egy hete Kazincbarcikán szenvedett kettő gólos vereséget, így a tabella alsó régiójában ragadva próbál felkapaszkodni.

      Már a találkozó első perceiben próbálta magához ragadni a játék irányítását együttesünk, ami meglehetősen jól sikerült, hiszen már az ötödik percben megszereztük a vezetést, amikor Nagy Patrik jobb oldali szögletét követően Csörgő Viktor érkezett jó ütemben és megelőzve védőjét 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Néhány eseménytelen perc után ismét mi örülhettünk, amikor Nagy Patrik lépett ki a jobb összekötő helyénél, majd 14 méterről higgadtan helyezett a kapu bal oldalába (0-2). A játékrész utolsó perceiben Szegi rosszul eltalált lövése után Kovács Milán elé pattant a labdda, aki ezt követően a kapu jobb oldalába lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem így a szünetet jelző sípszó előtt, amikor Soltész végezhetett el szabadrúgást a jobb összekötő helyénél 21 méterről, a sorfalról lepattant labda Helembai Márk elé került, ő pedig 20 méterről középről, ballal kapásból nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (3-0).

      A második játékrész első helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor Szerencsi lőtt ballal a jobb oldalról, 20 méterről, de a rövidsarokra tartó labdát Hársfalvi fogta magabiztosan. Egy perc múlva Albert veszélyeztetett bal oldali szabadrúgásból, de a léc alá tartó labdát kapusunk ismét bravúrral hárította. Az utolsó negyedóra kezdetén a friss emberként érkező Herjeczki Kristóf lendületes cselekkel tört kapura a bal oldalon, majd jobbal 14 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-4). Tíz perccel a vége előtt szépített a hazai gárda, amikor Vass Ádám labdavesztése után Tóth Barnabás tört kapura, majd két védőnk mellett 17 méterről ballal a kapu jobb felső sarkába lőtt (1-4). A rendes játékidő letelte pillanatában Barna Gergő lőtt nagy erővel 30 méterről, de a labda a bal felső saroknál a lécről pattant vissza a mezőnybe.

      Csapatunk ismét remek első félidőt produkált, ami korai gólokban is megmutatkozott, így ezt követően kissé visszafogottabban is megérdemelt sikert aratott a csak felvillanásokra képes hazaiakkal szemben.

Feenyvesi László:

Óriási egyéni hibákat követtünk el a kapott gólok előtt, így nagy előnyt adtunk a vendégeknek. Szünet után rendeztük a sorokat, erre a teljesítményre lehet építeni.

Csertői Aurél:

Jól indult a találkozó, hiszen korán sikerült gólt szerezni, ami után több helyzetet is ki tudtunk alakítani, melyekből szerencsére növeltük előnyünket. Végig uraltuk a játékot, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.