ÚJPEST FC –  GYIRMÓT FC GYÕR 2-2 (1-1)
2017.04.15. szombat, 18.00 óra, Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1 673 nézõ
OTP Bank Liga, 27. forduló
JÁTÉKVEZETÕK: Pintér Csaba – Viszokai László, Kóbor Péter – Huszár Balázs – Andó-Szabó Sándor, Zierkelbach Péter
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
ÚJPEST FC: 23. Banai – 21. Balázs, 4. Kálnoki – Kis, 15. Kecskés, 13. Mohl – 20. Diarra, 5. Cseke, 6. Windecker, 8. Balogh B. – 7. Bardhi, 3. Heris 

VEZETÕEDZÕ: Vignjevic Nebojsa
GYIRMÓT FC GYÕR: 71. Nagy S. – 32. Achim, 25. Bojovic, 18. Radeljic, 29. Kolcak – 85. Szegi, 46. Simon Á., 8. Madarász, 91. Kiss M. – 28. Novák, 88. Csiki  

VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK: Diarra 25. perc, Bardhi 58. perc / Bojovic 35. perc, Novák 56. perc
SÁRGA LAPOK: Diarra 76. perc / Bojovic 16. perc, Kolcak 59. perc, Simon Á. 77. perc, Nagy S. 84. perc, Novák 88. perc
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: A hazai csapat lila – fehér csíkos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban, a mi csapatunk pedig a megszokott, tiszta sárga felszerelésben kezdte a mérkõzést. 
10. perc: Tapogatózó játékkal kezdõdött a találkozó, amelyben a kapuk nem forogtak veszélyben. Az Újpest FC gárdájában ismét támadót játszik az eredetileg belsõ védõ, belga Heris. Két hazai szöglet és egy bal oldali Kolcak beadás volt említésre méltó esemény az elsõ 10 percben.  
15. perc: Nekünk volt két veszélyes beadásunk, amelyet mentettek a hazai védõk. Az Újpest FC középpályása, Windecker pedig 20 méterrõl fölé lõtt. 
16. perc: Bojovic kapott sárga lapot, egy az oldalvonalnál elkövetett buktatásért. 
19. perc: Szegi csúsztatása után, Novák került helyzetbe, de Kecskés szorításában, a lövése nem találta el a kaput. 
25. perc: Vezet a hazai csapat. Egy bal oldali szöglet után, Diarrának gurították vissza a labdát, aki két ügyes csellel lövõhelyzetbe hozta saját magát. Majd a tizenhatos oldalvonaláról, óriási gólt rúgott a hosszú sarokba. A labda a felsõ lécrõl vágódott a hálóba. 1-0
27. perc: Támadásban maradt az Újpest FC és egy bal oldali beadás után, a hosszú oldalon érkezõ Heris hat méterrõl, tisztán fejelhetett kapura. A fejesét azonban védte Magy kapus, a kipattanó labdát pedig Heris, nagy helyzetben fölé rúgta. 
35. perc: Egyenlítettünk. Kiss Máté bal oldali szögeltét, középen mindenki elvétette. Így a labda a hosszú oldalon érkezõ Bojovic elé került, aki egybõl a rövid felsõ sarokba emelt! Bravúros mozdulat volt, mert a védõnk szinte az alapvonalról talált be. 1-1  
41.perc: Bardhinak volt egy veszélyes 26 méteres szabadrúgása, amely után a labda kapunk felett hagyta el a játékteret. 
42. perc: Újpesti csere Szûcs érkezett, Balázs helyére.
45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az elsõ félidõ.
Félidõ: 1-1
46. perc: Elkezdõdött a második félidõ.
56. perc: Szegi indította nagyon jó ütemben, a jobb szélen induló Novákot. A támadónk pedig lefutotta a védõjét és így be tudta vezetni a labdát a tizenhatoson belülre. Majd 14 méterrõl, ügyesen a hosszú sarokba gurított! 1-2
58. perc: Sajnos szinte azonnal érkezett az újpesti válasz. Heris bal oldali beadása után, a labda átkerült a hosszú oldalon érkezõ Balogh elé, akinek a lövésébe csak beleütni tudott Nagy Sándor. A labda így a középen érkezõ Bardhi elé hullott, aki két lépésrõl a kapuba emelt.  2-2

59. perc: Kolcak buktatásért kapott sárga lapos figyelmeztetést. 

60. perc: Nagy gólhelyzet maradt ki. Kiss Máté bal oldali beadása után, nagy kavarodás alakult ki az újpesti kapu elõtt. Mi kétszer is gól szerezhettünk volna és végül Kálnoki – Kis is úgy mentett szögletre, hogy majdnem öngólt vétett. A labda centiméterekkel gurult ki a a bal kapufa mellett. 
63. perc: Ismét az alacsony termetû Bardhi veszélyeztetett egy közeli fejessel, amelyet egy gyors vetõdéssel tudott hárítani a kapusunk. 
69.perc: Balogh beadását, Heris nem érte el középen, Mohl pedig fölé emelt a hosszú oldalon.
72. perc: Csere mindkét oldalon. Cseke helyett Pávkovics folytatja az Újpestben. Nálunk pedig Madarász helyén Veres Szilárd játszik a folytatásban, aki ezen a mérkõzésen debütál a magyar élvonalban. 
73. perc:  1.673 a hivatalos nézõszám Újpesten. 
76. perc: Diarra kapott sárga lapot, mert buktatta Szegit. 
77. perc: Simon Ádám is sárga lapot kapott, mert õ meg, Diarrát buktatta. 
82. perc: Bardhi helyett Andric játszik a hátralévõ idõben a hazai csapatban. 
80. perc:  Mohl beadása után, Windecker közeli, de erõtlen fejesét védi Nagy Sándor.  
84. perc: Nagy Sándor, a kapusunk idõhúzásért kapott sárga lapot. 
86. perc: Farkas Zoltán érkezik a pályára csereként és Csiki Norbert megy le a pályáról. 
88. perc: Egy ütközés után, Novák Csanád is besárgult.
88. perc: Nagyon nagy a küzdelem, a harc a pályán, de alig van értékelhetõen pontos támadás. 
90. perc: Balogh most a jobb oldalról adott középre, ott Andric érkezett és Bojovic szorításában, fölé lõtt. 
90. perc: 3 perc hosszabbítás következik.
91. perc: Novák helyett, Máté érkezik a pályára.
92. perc: Balogh bal oldali szabadrúgása után, Andric csúsztatta meg a labdát, amely így a hosszú oldalon érkezõ Mohl elé került.  Az újpesti védõ azonban, egy lépésrõl kihagyta a mérkõzés legnagyobb helyzetét. 
93. perc:  Véget ért a találkozó.  
VÉGEREDMÉNY: 2-2   (1-1)
Györök Tamás megbízott edzõ értékelése: 

Jól kezdtük a találkozót, mert dinamikusak voltunk és így sikerült kialakítanunk gólhelyzeteket. A szünetben megbeszéltünk néhány változtatást a játékunkban és ennek eredményeként vezetést is szereztünk. Sajnos az elõnyünket azonban, csak nagyon rövid ideig tudtuk megtartani. Ezen a bajnoki mérkõzésen csak akkor gyõzhettünk volna, ha tovább tudunk elõnyben futballozni.  Helyzeteink voltak, a hátralévõ idõben is, de az utolsó pillanatokban, az Újpestnek volt mérkõzés labdája. Mentálisan teljesen rendben volt a csapatunk, pedig ezt most nem könnyû megõrizni a mi helyzetünkben. A hátralévõ bajnoki mérkõzéseinken is megpróbálunk majd mindent megtenni azért, hogy versenyben maradjunk. 
Vignjevic Nebojsa vezetõedzõ értékelése:    

A mérkõzés elõtt arra kértem a csapatot, hogy motiváltan futballozzon, mert a Gyirmót FC Gyõr nem fogja könnyen megadni magát. Ennek ellenére csak az elsõ gól ébresztett fel bennünket és a vendégek egyenlítése után ismét tompán játszottunk. A második félidõ gyors gólváltása után pedig, inkább csak a küzdelem dominált. Idõ még lett volna arra, hogy megszerezzük a három pontot, de most fáradtnak éreztem a csapatunkat. Kevesen vagyunk és a számunkra komoly gondot jelent az idegen légiósokra vonatkozó szabály is. Sok sikert kívánok a gyirmóti csapatnak a hátralévõ mérkõzéseken.