Óriási kő esett le a gyirmóti labdarúgó csapatért szorítók szívéről vasárnap, amikor nyolc nyeretlen meccset követően megtört ez az átkos sorozat, és feszültségektől sem mentes találkozón együttesünk az ajkai zöld-fehérek ellen győzni tudott.

Nem volt zökkenőmentes a közelmúlt egyik oldalon sem, amit hűen tükröz, hogy nálunk a forduló előtt kettő nappal köszönte meg a vezetőség a nyáron érkező Csizmadia Csaba vezetőedző munkáját, míg a szintén gyengén szereplő ajkaiaknál a szerdai, számukra vereséggel végződő összecsapás lefújásakor forrósodott fel a levegő, ami a tavalyi sikeredző Jeney Gyula távozását eredményezte.

Ha a tabellára nézünk, akkor kiesési, vagy akár alsóházi rangadónak is nevezhetjük az Ajka elleni mérkőzésünket, de én inkább most még a tavalyi bajnokság alapján ítélném meg a kérdést, hiszen mindkét együttes az élmezőnyhöz tartozott – mondta a mérkőzés előtt a zöld-fehérek ellen vezetőedzőként meccselő Tamási Zsolt, hiszen ők egy hellyel előztek meg minket a tabellán, így nagyon fontos lett volna itthon tartani a bajnoki pontokat.

Az első játékrészben kiegyenlített, mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat támadói előtt adódott lehetőség, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Szünet után lüktetőbbé vált a játék, többet mutattak az együttesek a futballból az addigiaknál, ami aztán gólokban is megmutatkozott, szerencsére azonban a vendégek Csizmadia Zoltán gólja utáni vezetésére kettő hazai találat érkezett Madarász Márk révén válaszként, így megszületett a várt gyirmóti győzelem.

Tamási Zsolt a lefújás után érthetően elégedetten értékelt: – Az elmúlt hetekben is benne volt ez az eredmény a csapatunk játékában, nagyon sajnálom, hogy ez a siker nem korábban jött. Az Ajka nem azt a játékstílust választotta, ami jellemző rá, megszállták saját térfelüket, nehéz volt ellenük játszani, türelmesnek kellett lenni. Annak külön örülök, hogy ilyen körülmények között, heroikus küzdelem mellett sikerült fordítanunk. Remélem sokat fog jelenteni ez a győzelem a jövőt illetően. Szerencsére a mi taktikai tervünk vezetett eredményre.

Azon túl, hogy mind a tabellára nézve a pontok tekintetében, mind pedig lelkileg mit jelentett ez a siker a csapat tagjai számára, lehetne külön elemezni, de erre idő sincs, hiszen néhány nap és itt a következő, szintén fontos feladat, a BFC Siófok elleni újabb hazai megmérettetés. Ilyenkor szokták mondani a szakemberek, hogy akkor ér igazán sokat az Ajka elleni győzelem, ha a soron következő találkozót is sikerrel vívja meg együttesünk a Balaton-partiakkal szemben.

Az 1921-ben alapított kék-sárga ellenfelünk legnagyobb sikerét 1984-ben ünnepelhette, amikor megnyerte a Magyar Népköztársasági kupát, s ami után a KEK-ben játszhatott a görög AÉ Láriszasz (1-1, 0-2), valamint az osztrák LASK Linz (0-0, 1-1) ellen.

2023.04.12 16:00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 1-2 (1-1) | Merkantil Bank Liga NB II. 31. forduló

Egymás ellen az elmúlt hét mérkőzésünket figyelembe véve jobban állnak nálunk, hiszen 2019. 08. 11.-én otthon (2-1), majd 2020. 02. 02.-án nálunk győztek (1-3), ami után 2020. 07. 15.-én következett egy 0-5-ös idegenbeli sikerünk, csak sajnos ezért nem adtak pontot, hiszen barátságos találkozó volt. 2020 augusztus 26.-án a magyar tenger partján győztek (2-1), majd 2021. 02. 21.-én hazai pályán mi örülhettünk (2-0). Ezek után 2022 október 16-án vendégként tudtunk nyerni (1-3), végül 2023 április 12-én ők vitték el a bajnoki pontokat (1-2).

2022.10.16 17:00 | Siófok, Siófok Városi Stadion | BFC Siófok – Gyirmót FC Győr 1-3 (1-1) | Merkantil Bank Liga NB II. 12. forduló

Jelen pontvadászatban a siófoki együttes kettő győzelem, három döntetlen és négy vereség, 9-15-ös gólkülönbség mellett kilenc pontot gyűjtve a 14. helyen áll, míg mi egy siker, öt pontosztozkodás és három vereség (10-13 gól) által kiérdemelt nyolc ponttal mögöttük a 15. helyen várjuk az egymás elleni találkozó kezdő sípszavát. Van tehát törleszteni valónk vendégeinkkel szemben, de ami ennél is fontosabb, hogy a jelen bajnoki tabellát tekintve is győzelemmel kellene zárni a találkozót, talán így kissé feljebb tudnánk lépni a veszélyes zónából.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 10. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – BFC Siófok találkozó 2023 október 1-én, vasárnap 15.00.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.