Gyirmóton immár 6. éve üzemeltetünk tartalék csapatot. 2016-tól két évig az NB III-ban is szerepeltünk már, de a kiesést követően a megyei bajnokságban játszott a csapat. Az utóbbi időben az MLSZ minden NB I-es csapatnak lehetőséget biztosított arra, hogy amennyiben szükségesnek tartja, tartalék csapatát az NB III-ban indíthatja.

MIvel az idén feljutottunk az NB I-be, így most nekünk is megnyílt ez a lehetőség, amivel élni is fogunk!

Ennek megfelelően az NB I mellett a tartalék csapat az NB III-ban szerepelhet.

Tamási Zsolt szakmai igazgató honlapunknak elmondta, hogy mindenképpen indokolt az NB III-as indulás, hiszen a tehetséges fiatal játékosoknak nagyon jó terület a harmad osztályú felnőtt bajnokság, ami átmenetet jelenthet az utánpótlás és a felnőtt foci között.

Itt azonban szigorú szabályok vannak, hiszen tartalék csapatunkban 21 éven alulki labdarúgók szerepeltetésére van lehetőség 4 főt kivéve, aki lehet túlkoros. Az is főszabály, hogy ha egy felnőtt csapat kiesik az NB I-ből, akkor az adott egyesület tartalék csapata + 1 évig maradhat NB III-as, és ha a az első csapat 1 év alatt nem jut vissza a legmagasabb osztályba, úgy tartalék csapata a következő évben csak a megyei bajnokságban szerepelhet. Aki pedig egyszer él az indulási lehetőséggel, az többet nem választhatja azt.