U19 bajnoki mérkõzés, 16. forduló
Paksi FC – Gyirmót SE 0:3 (0:1)
Gólszerzõk: Buruzs Barnabás 44′, Gelencsér Márton 48′, Kovács Péter 87′.
Összeállítás: Kiss G. – Tóth E., Turi L., Kovács Á., Kovács B. – Somogyi-Bakos, Gelencsér, Tokaji (Lampert 55′) – Bergendi (Kovács P. 66′), Mayer, Buruzs.
Makkos Tamás: Úgy érzem jól sikerült a téli felkészülésünk, így a legtöbb játékosunk megfelelõ fizikai állapotban várta bajnoki rajtot. Erõs ellenfelekkel küzdöttünk meg, így sikerült a csapatjátékunkat meccsrõl meccsre összehangolni és mint kiderült, ez volt a kulcsa az idei elsõ sikerünknek. Néhány kisebb-nagyobb sérülés, illetve betegség még nehézséget okozott az összeállításnál és ez egy kicsit meg is látszott a mérkõzés elsõ félidejében. Ellenfelünk sok helyzetet tudott kialakítani a mérkõzés elején és el kell ismerni, hogy többször nem rajtunk múlott, hogy vezetést szerezzenek. Fél óra elteltével érkeztünk meg a meccsbe, ekkor már helyzeteink voltak nekünk is és a szünet elõtt egy egyéni villanással vezetést szereztünk. Ennek ellenére a félidõben nem dicsértem meg a csapatot, sõt… A második félidõ elején egy szemtelen szabadrúgás góllal megdupláztuk az elõnyünket, ezután vált magabiztosabbá a játékunk és a szél által támogatott hazaiak próbálkozásait sikerrel vertük vissza. Miközben védelmünk stabilan állt a talpán, a kontraakcióinkban végig benne volt a veszély, ennek eredményeképpen a harmadik gólunkkal egy elfutás után fölényessé váló gyõzelmet arattunk. Van mit javítani a játékunkon, ettõl függetlenül gratulálok a csapatnak!
U17 Bajnoki mérkõzés
Gyirmót SE U17 – Paks 0-1 (0-0)

Gyirmót SE U17: Iváncsics – Czafik, Szabó, Gergely, Babayigit – Nagy, Orbán – Ferenczi (Vékássy) Fördõs Varga -Dán (Csernyicki)
Nagy Attila: Magabiztos jó játékot mutatott a csapat, sajnos nem párosult pontszerzéssel
“>U16 Gyirmót SE- Paks 1:1 (1-0)
Kecskés, Madarász, (Sujtner) Görcs, Imre, Peisser, Buglyó, Füzi, Halász, (Vígh)Hécz, (Bódis) Szabó K, Szabó B.
Gólszerzõ: Hécz Armand

Ördög József: Védekezésre berendezkedett, fizikálisan erõs csapat ellen léptünk pályára. Összjáték technikánkkal nõttünk az ellenfelünk fölé ami helyzetekben mutatkozott meg. 1:0 állásnál többször eldönthettük volna a mérkõzést de ziccereinket nem tudtuk értékesíteni. Ellentétben a Paks a kínálkozó lehetõségét kihasználta és egalizálta a mérkõzés állását. Jobb összpontosítással nyerhetõ mérkõzést szalasztottunk el!

U13-as Felkészülési mérkõzés

2019.02.24 Csorna

Csorna U13 – Gyirmót U13 0-5

Gólszerzõ: Baksa D.(4), Szirtes O.

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtott mindkét félidõben: Oláh Zsombor, Ács Balázs, Baksa Dániel

Gyirmót SE Gyõr U13: Tréger P.,- Szabó Á., Ács B., Szabó I. Zs., Oláh Zs. – Földes D. Sz., Szirtes O., Winkler A.. – Baksa D. G., Gyurasits Á., Kocsis B.

Orosz Márk: A mérkõzés elsõ félidejével nem voltam elégedett. Nem sikerült felgyorsítani a játékunkat és technikailag pontatlanok voltunk, kivéve a három kiemelkedõ teljesítményt nyújtott játékost. A második félidõre sikerült összekapni magunkat. Már sokkal jobb volt a labdakihozatal, a labdabirtoklás és a támadásépítés. Baksa Dánielnek sok kihagyás után visszatért és nagyszerû teljesítményt nyújtott. Gratulálok a csapatnak a második félidõhöz!

U11-es Meghívásos teremtorna

Mosonmagyaróvár, 2019.02.23. szombat

Csoportmérkõzések:

Gyirmót U11 – ETO 1:2

Gyirmót U11 – Komárom 1:2


Helyosztók:

Gyirmót U11 – MTE ‘B’ 2:0

A tornán résztvevõ játékosok: Horváth Donát, Szalay Olivér, Szabó Bálint, Csala Máté, Módra Máté, Csizmazia Áron, Kiss Bence, Steszli András, Keller Noel, Horváth Gergely, Koronika Bence

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtott(ak): Horváth Donát (kapusként)

Lakatos Attila: Két részre osztanám a tornát, a csoportmérkõzéseken az ETO ellen nagyot küzdve próbáltuk eltüntetni a sebességbeli különbséget. Minõségi páros védekezésünknek, Donát nagyszerû bravúrjainak köszönhetõen végig szorossá tudtuk tenni a mérkõzést. Meggyõzõdésem, hogy a Komárno elleni mérkõzésen egy nálunk gyengébb csapattól kaptunk ki, ennek az oka nagyon egyszerû, hiányzott a rámenõsség, a vagányság a csapatból, továbbá lassan járattuk a labdát, lassan építettük fel a támadásainkat. A helyosztó mérkõzéseit jó mentalitással játszottuk, hiszen törekedtünk a minél több gól szerzésére.

Összességében az ETO elleni mérkõzésre büszkék lehetünk, a Komárno mérkõzésre kevésbé. A helyosztón játszott két mérkõzésen már gyengébb képességû ellenfelek ellen játszottunk. Sajnos nem minden játékosom tudott élni a lehetõséggel.

A tornán 9 csapatból 7. helyezést értünk el.

U11-es edzõmérkõzés:

Gyirmót, 2019.02.24. vasárnap

Helyszín, játékidõ

Gyirmót, kismûfüves 2×35′

Csapatunk: Horváth Donát – Csizmazia Áron, Simon Milán – Kiss Bence, Nyikus Róbert, Németh Gergely – Steszli András kezdõcsapattal állt fel, lehetõséget kaptak még: Oláh Bálint, Kalmár Bendegúz

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtott(ak): összességében mindenki megfelelõ/jó szinten játszott, de extra, kiemelkedõ teljesítményt nem nyújtottunk.

Lakatos Attila: A vártnál kicsit gyengébb képességû ellenfél ellen az elsõ félidõben több szép támadást vezettünk, a sok rúgott gólunk ellenére is maradt hiányérzetem. A kényszerítõink többnyire ültek és hasznosak voltak, végig önbizalommal játszottunk, ez jól látszott a bátor cseleken és a kapura lövéseinken is. Ellenfelünk néhány jobb képességû játékosát többször kevésbé jó ütemben próbáltuk szerelni, ezért több ‘sárga lapos’ szituációba sodortuk saját magunkat. A gyors átmenetekre törekedtünk, viszont a két védõnk és középsõ középpályásunk mélységi tagozódásán javítanunk kell, az általam elképzelt háromszög helyett gyakran egy vonalban játszottak mindhárman. Ezt fontos lesz gyakorolni már most is, hiszen ez késõbb a nagyobb területû mérkõzéseken is kulcsfontosságú lesz a labdakihozatalnál. A második félidõben, ahogy kezdtünk fáradni kicsit több egyénieskedést, felesleges labdavezetést, labdavesztéseket láttam, de a félidõ második felére újra csapatként is jól funkcionáltunk. Labdajáratásban elõre léptünk, továbbra is szeretném, ha a türelem is jellemezné a csapatunkat. Ha a szélsõjátékunk utolsó passzainak döntési minõségén tudunk javítani, akkor erõsebb ellenfelek ellen is lesz több gólszerzési lehetõségünk.

A mérkõzés végeredménye:

Gyirmót U11 – Gönyû U12 11:1 (6:0)

U10

Hétvégén négy mérkõzésen fejleszthettük tudásunkat, amiket már idõjárásnak köszönhetõen szabadtérben játszhattunk!

Csütörtök este 18:30 kor a Ménfõcsanak U11 el kezdtünk, ahol az egy évvel idõsebbekkel játszottunk egy nagyon jó mérkõzést. Ezen a mérkõzésen több játékosunk is lehetõséget kapott, akik eddig kevesebbet játszottak és éltek a lehetõséggel, hogy fejlõdhetnek. Összességében elégedett vagyok a látott játékkal.

Keret: Maros Máté (Mate) Tóth Szabolcs (Medve) Mészáros Zsombor (Zsomesz) Laki Levente (Levi) Csaplár Milán (Milu) Dobos Ádám (Szöcske) Vadász Zsombor, Martinák Máté (Sárkány) Lex Olivér (Démon) Németh Bálint (Teve) Simon Olivér (Simi)

Péntek:

Pénteken este az MTE otthonába látogattunk el edzõmérkõzésre, ahova sajnos betegségek miatt már csak 9 játékossal tudtunk elmenni! Mérkõzést nagyon jól kezdte mindkét csapat felváltva jöttek a helyzetek, gólszerzési lehetõségek. Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, utolsó pillanatokban erõvel szerettük volna befejezni a támadásainkat, ahelyett hogy okosan lehelyeznénk! Nagyon jó mérkõzést játszunk, amit minden hónapba egy alkalommal meg fogunk ismételni! Gratulálok mindkét csapatnak.

Végeredmény: MTE 8:4 Gyirmót SE

Keret: Tóth Szabolcs(Medve) Mészáros Zsombor(Zsomesz) Laki Levente(Levi) Martinák Máté(Sárkány) Németh Bálint(Teve) Makra Márk( Makk) Végvári Valter, Barta Ákos(Mákos) Simon Olivér(Simi)

Szombat:

Szombaton reggel hazai pályán fogadtuk ellenfelünket szinte ugyan azzal a kerettel mint akikkel MTEhez látogattunk, egy játékos Zsomesz helyett a Milu csatlakozott hozzánk. Nagyon jól kezdtük a mérkõzést, ellenfelünket saját térfelére szorítottuk 30 percig, de nem tudtuk bevenni a kapujukat. Laki Levente irányító pozícióban nagyon jól szervezte a játékunkat, szép kapura rúgásai is voltak, de sajnos nem sikerült betalálnia neki sem. Ellenfelünk sorcserével érkezett, így ahogy fáradtunk kihasználták a pontatlanságainkat és az elõre rúgott labdáikkal mögénk tudtak kerülni, mivel nem szerettek volna les szabályával játszani. Gratulálok minden játékosnak, mert nagyon jól játszottunk egész mérkõzésen, ellenfelünknél szebb és jobb játunk volt a fáradság ellenére is!

Végeredmény: 0-9

Keret: Tóth Szabolcs(Medve) Csaplár Milán(Milu) Laki Levente(Levi) Martinák Máté(Sárkány) Németh Bálint(Teve) Makra Márk( Makk) Végvári Valter, Barta Ákos(Mákos) Simon Olivér(Simi)

Vasárnap:

Folytattuk mérkõzés programunkat a DAC U10 es csapata ellen Gyirmóton. Játékos keretünk 10 fõre változott, de szintén ugyan az a 9 játékos volt, akik egészségesek voltak és ehhez csatlakozott Kelemen Dominik az U9bõl és visszatért hozzánk Mészáros Zsombor. Mérkõzés elsõ percében egy gyors labdaszerzést követõen egy érintõs játékkal megszereztük a vezetést! A gyors gól nagy lendületet adott a játékunknak. Támadó focit játszottunk egész mérkõzésen aminek köszönhetõen 16 gólt tudtunk rúgni. Mérkõzés végére már látszott a fáradság, csapatunk nagyon elfáradt fejben, de így is a tõlünk megszokott gyors passzos játékra törekedtünk. Ellenfelünk 12 gólt szerzett, de edzõjük mérkõzés közben oda jött és a következõt mondta: ne haragudjunk, hogy nem játszunk les szabállyal, mert látom hogy góljaik 80% abból rúgjuk, illetve nagyon jól játszotok, jó nézni, ahogy gyors passzokkal teszitek a labdát! Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon sportszerû és gólgazdag mérkõzést játszottunk! Köszönöm a szülõk segítségét, hogy minden szülõ, nézõ, játékos forró teával élvezhette a mérkõzést!

Végeredmény: Gyirmót 16:12 DAC

Keret: Kelemen Dominik, Mészáros Zsombor(Zsomesz) Laki Levente(Levi) Martinák Máté(Sárkány) Németh Bálint(Teve) Makra Márk( Makk) Végvári Valter, Barta Ákos(Mákos) Simon Olivér(Simi) Csaplár Milán(Milu)

Gratulálok mindenkinek a kemény négy mérkõzéshez, büszke vagyok minden egyes játékos teljesítményére! Nagyon jó volt!

Hajrá Gyirmót!