Edzõmérkõzés: Gyirmót, 2019.03.09. szombat

Gyirmót SE GYÕR U11 – MTE 6:6 (2:2) (2:5)

Gyirmót SE GYÕR U11: Horváth Donát – Csizmazia Áron, Csala Máté – Kiss Bence, Kurdi Zalán, Horváth Gergely – Steszli András kezdõcsapattal állt fel, lehetõséget kaptak még: Oláh Bálint, Nyikus Róbert, Tóth Lénárd

Gólszerzõk: Steszli András (2), Horváth Gergely (2), Kurdi Zalán (2)

Kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak: extra teljesítményt ezúttal sem láttam senkitõl, de Geri, Áron, Máté, Bence, Zalán az átlagosnál jobb teljesítményt nyújtottak

Lakatos Attila:- Az elmúlt hetekben sokat gyakorolt, és a legtöbb edzéscélként elõfordult háromszögjátékban elõre léptünk, törekedtünk a mélységi tagozódásokra, több jó kényszerítõt láttam a fiúktól, kerestük a kombinatív játék lehetõségét, a harmadik társ megjátszását. A türelmes labdajáratás nem egyenlõ a lassú labdajáratással, ezt még nehezen értelmezik a Fiúk, de ebben is láttam jó dolgokat. A labdarúgás érdekes játék, szombaton is beigazolódott, hiszen véleményem szerint a középsõ 30percben játszottunk a legjobban, és mégis akkor nem tudtunk gólt lõni. Kapusunk és néha a védõink mélységi átadásaiba elõfordult, hogy hiba csúszott, ebbõl kaptunk 3-4 gólt is (nem kidolgozott helyzetekbõl), de törekedtünk a sokat gyakorolt mélységi erõs átadásokra, a szélességi forgatásokra. Feltûnõ volt, hogy a bal oldalunkon többet veszélyeztetünk, sõt, gyakran korábban is passzoltunk, indítottuk a bal oldali szélsõnket, mint kellett volna. A középsõ középpályásaink egyéni betöréseit, a csatárpozícióban játszó játékosunkkal való páros kapcsolatát hiányoltam, ebben még sok tartalékot látok, az elkövetkezõ hetekben gyakorolni fogjuk. Ha ellenfelünk mögé tudtunk kerülni több tudatos visszagurítást, beadást is láttam, de a kapu elé érkezéseink – fõleg a hosszú oldali játékosnak – nem igazán voltak dinamikusak, ezért ezekbõl nem tudtunk több gólt szerezni. Ellenfelünk az egész mérkõzés folyamán keveset kezdeményezett, de az ellenfél térfelén eladott labdáinkra gyorsan lecsaptak, javítanivaló lesz még, hogy egyszer-egyszer lassan zártunk vissza.

Nagyon örültem, hogy az utolsó harmadban négy gólt is tudtunk szerezni. Ha a kapu elõtt határozottabbak vagyunk, jobb, gyorsabb, vagányabb döntéseket hozunk, akkor több gólt is szerezhettünk volna. Több fiú számára ismeretlen poszton is megállta a helyét, ez a jövõre nézve is nagyon fontos, hogy az egyének, egyéniségeink fejlõdését tartsuk szem elõtt.

Összességében kicsit többet kaptam vissza, mint amit a heti edzések alapján vártam. Természetesen elégedett sosem lehetek, de a szombati játékunk bizakodásra ad okot a tavaszi feladataink elõtt.