Ismét egy távoli utazással párosuló rangadón vagyunk túl, ugyanis a szerdai fordulóban a sokéves élvonalbeli múlttal rendelkező Nyíregyháza otthonában szerepelt csapatunk, ahonnan értékes győzelemmel és az ezért járó bajnoki pontokkal gazdagodva térhettünk haza.

Továbbra sincs idő azonban pihenésre, hiszen néhány nap múlva ismét fontos mérkőzés vár játékosainkra, ugyanis a szomszédvár WKW ETO FC GYŐR együttesét látjuk vendégül vasárnap este az ALCUFER Stadionban. Az őszi zárást követően, amikor a tabella 5. helyén állva elkezdődött a „Tavasz tizenhét pillanata”, a sorozat alatt legmerészebb álmainkban gondoltuk, de reméltük, hogy a végelszámoláshoz közeledve harcban leszünk a feljutást jelentő helyek egyikéért.

Városunkon belül természetesnek tekinthető, hogy a két klub közelmúltbeli életében több kapcsolódási pontot is találhatunk, úgy a menedzsment, a szakmai vezetés, valamint a csapatok játékoskereteit tekintve egyaránt. E téren említhetjük a Horváth testvérpárt, Ferencet és Ernőt, akik édesapjuk örökét követve mindkét egyesülethez kötődtek, de a teljesség igénye nélkül mondhatjuk Tamási Zsolt, Csertői Aurél, Németh Zoltán, Nagy László, Tőkés László, Lencse László, Simon András, Radics Márton, ill. Soós Imre, Horváth Cs. Attila, Király József, Boros Lukács, Lipták Zoltán, Kiss Máté, Májer Milán, Sebők Zsolt nevét egyaránt.

Egymás ellen a közelmúltban a mérleg nyelve a zöld-fehérek felé billent, hiszen az utóbbi négy bajnoki mérkőzésünkből egy döntetlen mellett háromszor sikerült megszerezniük a győzelmet, a mostani pontvadászat őszi, novemberi mérkőzésén is hazaiak ünnepelhettek, közben részsikerként felkészülési találkozón sikerült örülnünk, de sajnos azért nem osztottak pontokat. A száraz tényeket tekintve vendégeink az eddigi 35 fordulóban 12 győzelemmel, 10 döntetlennel, 13 vereséggel és az így gyűjtött 46 ponttal a tabella 12. helyén állnak, míg mi hasonló összevetésben 21-6-8-as mutatóval és 69 ponttal továbbra is dobogósként várhatjuk a folytatást. Az ilyen mérkőzéseken abszolút nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, azonban biztosak vagyunk benne, hogy a motivációval egyik oldalon sem lesz probléma, hiszen mindkét csapat tagjai presztízst csinálnak a győri derbiből. A bajnoki hajrához közeledve fogynak a mérkőzések, az eredmények ismeretében viszont fokozódnak az izgalmak, ezért három fordulóval a bajnokság vége előtt céljaink ismeretében nem szabad számolgatni, hiszen minden pontra szükségünk van, így akár egyetlen egység elhullajtása is szertefoszlathatja álmainkat.

Az immár másfél éve zajló pandémia sok mindent átírt és befolyásolt az emberiség történetében, így a sportvilág is megszenvedte ennek gazdasági és lélektani hatásait egyaránt. A győri sportbarátok a növekvő oltottságban is bízva szerették volna élőben látni a találkozót, azonban a két klub vezetőinek egyeztetését követően az a felelősség teljes döntés született, hogy az idő rövidsége, valamint a jogszabályi háttér bizonytalansága miatt nem lehet megfelelően felkészülni a találkozó nézők előtti biztonságos megrendezésére, így az továbbra is zárt kapus lesz. Reményeink szerint azonban a közeljövőben a honi futballstadionok is megnyithatják kapuikat és benépesülhetnek, visszatérhet az élet a lelátókra és a nézők ismét személyesen buzdíthatják kedvenceiket. Nem maradnak le azonban a mérkőzésről, hiszen a 19.30 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – WKW ETO FC GYŐR találkozó jeleneteit az M4 Sport + televízió közvetítésén, valamint állandó szöveges tudósításunkon és online stream-en (m4sport.hu) keresztül is követhetik.