VASAS FC – GYIRMÓT FC GYŐR 1-1 (0-1)

Budapest Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött

Vezette: Pintér Csaba, (Szalai Balázs, Kis Zoltán)

VASAS FC: Jova – Terbe, Viczián, Tóth B., Silye – Hidi M. (Köböl, a szünetben), Pátkai – Radó, Hinora (Szatmári L. – 61.), Pekár (Vernes, 61.) – Feczesin

Megbízott edző: Tóth András

GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi – Major, Karacs (Szegi – 76.), Széles, Kirják – Vass Á. – Vogyicska, Nagy P., Hajdú Á. – Simon A., Lencse (Varga B. – 83.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Lencse László (11-esből) 0-1 a 28., Silye Erik 1-1 a 60. percben.

Tóth András: Jól kezdtük a mérkőzést, de a gó kicsit megfogott minket. Szünet után rendeztük a sorokat, többet tettünk a győzelemért. Végig tartottuk a kapcsolatot vezetőedzőnkkel Schindler Szabolccsal, boldogabbak lettünk volna egy győzelemmel, de összességében elégedettek lehetünk.

Csertői Aurél: A lehetőség kapujában álltunk, ha nyerünk, közelebb kerülhettünk volna a Vasashoz. Jogos tizenegyessel szereztünk vezetést, utána az első félidő közepétől jobban mutatott a játékunk. Idegenben a Vasas otthonában meg kell becsülnünk a szerzett egy pontot., viszont az utóbbi meccseken elért három döntetlennel nem vagyok elégedett. Álmodozni lehet és kell, hiszen minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Percről percre:

28. perc: Egy kaputól távolodó lecsorgó labdát próbált megszerezni Nagy Patrik, amikor Terbe Botond hátulról buktatta, a megítélt büntetőből Lencse László jobbal a balra mozduló Jova Levente mellett félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. (0-1)

60. perc: Pekár László jobb oldali beívelése után Radó András és Major Martin próbálta megszerezni a labdát, ami azonban a mögöttük érkező Silye Erik elé került, aki 6 méterről jobbal a rövidsarokba lőtt. (1-1)

A tabella első négy helyezettje un. „kettős rangadó” formájában találkozott egymással a 29. fordulóban, aminek második párosításaként harmadik helyezettként a második Vasas vendégei voltunk az impozáns Illovszky Rudolf Stadionban. A fővárosi piros-kékek vezetőedzőjének Schindler Szabolcsnak hét eleji tesztje is pozitív eredményt mutatott, így nem lehetett ott a kispadon, helyette segítője Tóth András irányított.

Szűk negyedóra elteltével óriási gólszerzési lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Feczesin Róbert 12 méteres lövése után Hársfalvi András nagy bravúrral védett. Nagy taktikai csatát vívtak a csapatok, sokáig csak mezőnyben zajlott a játék, de egy védelmi fegyelmezetlenség utáni büntetőből Lencse László révén sikerült előnybe kerülnünk.

Szünet után próbálta fokozni a tempót a Vasas az egyenlítés érdekében, irányította a játékot, míg mi előnyünk birtokában kissé visszahúzódtunk és próbáltunk a kontrákra építeni. A változtatás a hazaiaknak sikerült eredményesebben, hiszen egyórai játék után egyenlítettek. A találkozó 74. percében Vogyicska Bálint 30 méterről leadott lövése után a labda fejen találta Pintér Csaba játékvezetőt, akit az eset után ápolni is kellett, de tudta folytatni tevékenységét. Az utolsó pillanatokban Feczesin Róbert fejesét követően ismét megzörrent a hálónk, de les miatt anulálta a gólt a játékvezető.Voltak időszakai a találkozónak, amikor domináltunk, a mi akaratunk érvényesült, volt azonban amikor a hazaiak kerültek fölénybe, így összességében a pontosztozkodás igazságosnak mondható. A 2021-es tavaszi mérkőzéseinken elért öt győzelemmel és az utóbbi három döntetlennel továbbra is a dobogóról várhatjuk a válogatott meccsek miatti szünet utáni folytatást.