Az együttesek eddig háromszor találkozott az NB I-ben és négy alkalommal az NB II-ben. A mérleg nyelve a Vasas felé billen.
A 2016/17-es NB I-es bajnokságban három alkalommal találkozott a két csapat: 1-1 gyõzelem, döntetlen és vereség a mérleg, 3-3-as gólkülönbséggel.
2016. szeptember 21-én az Alcufer stadionban, Filkor Attila 51. percben szerzett találatával a otthon tartottuk a 3 pontot. A 64. percben Novák Csanád a kiállítás sorsára jutott. Az akkori Vasasban játszott Szivacski Donát, Ádám Martin és Vaskó Tamás is, míg nálunk Présinger Ádám és Szegi Vince, akik akár a hétvégén is pályára léphetnek.
A 2017. február 25-i Szusza stadionbeli találkozó 25. percében Novák Csanád szerzett vezetést, amelyet Király Botond egyenlített ki a 80. percben, beállítva az 1-1-es végeredményt.
2017. május 20-án, Gyirmóton, a viharos, szeles idõben, Kulcsár Tamás bombagóljával már a 9. percben vezetést szerezett a Vasas. Az 55. percben Csiki Norbert még egyenlített, de Berecz Zsombor, a 67. percben állította be a 2-1-es végeredményt, ami akkor életben tartotta a Vasas dobogós reményeit.
A négy NB II-es bajnokit 2013 és 2015 között játszottuk. Ezeken 2 Vasas gyõzelem mellett 1-1 döntetlen, illetve Gyirmót siker született, a gólkülönbség 5-4 lett a Gyirmót javára, fõleg egy nagyszerû 4-0-s gyirmóti sikernek köszönhetõen.
2013. október 12-én, az Illovszky stadionban Boka és Cseke góljaival, illetve Oross találatával 2-1-re nyert a Vasas. 2014. április 19-én egy felhõszakadással kísért mérkõzésen 4-0-ra diadalmaskodtunk, Fejes, Madarász, Oross és Balogh Zoltán góljaival.
2014. augusztus 16-án a bajnokság nyitó fordulójában, Ferenczi és Remili góljaival 2-0-ra nyert a Budapesti gárda, és ezzel elkezdte a menetelést a bajnoki cím felé. A 2015. február 21-i fagyos hidegben lejátszott gyirmóti mérkõzésen nem született gól. A meccs Bognár Tamás játékvezetõ lapzuhatagától lett emlékezetes, mivel 9 sárga lapot és a belsõ védõ Vasas játékosnak – Grúz Tamásnak – a 73. percben pirosat mutatott fel.
Az idén nyáron, július 14-én, Gyirmóton, felkészülési mérkõzésen nem bírtak egymással a csapatok és így 0-0 lett a találkozó végeredménye.  
Jegyinfó:
A Vasas FC – Gyirmót FC Gyõr találkozóra, mely október 28-án, vasárnap, 17:00- kor kezdõdik – a hatályos jogszabályok szerint – csak névre szóló jeggyel lehet belépni a Szusza Ferenc Stadionba.
A mérkõzésre a meccsjegy.mlsz.hu és a Ticket Express jegyirodáiban is megválthatják a jegyeiket szurkolói kártya nélkül is.
Internetes és a TEX irodákban történõ jegyvásárláskor ebben az évadban nem kötelezõ a szurkolói kártya csak meg kell adni az adatokat. Kérjük a szurkolókat, nyomtassák ki a jegyet és a kinyomtatott lapot hozzák magukkal a mérkõzésre!
A stadion pénztáraiban minden esetben szükséges egy hivatalos fényképes okmány bemutatása.
A mérkõzés napján, október 28-án vasárnap 14:00-kor nyitnak a helyszínen a jegypénztárak. Kapunyitás 15:30- kor lesz a szurkolók részére a Szusza Ferenc Stadionba.
Vendégszektorba is interneten és TEX irodákban lehet jegyet vásárolni. Amennyiben a vendégszurkolói jegyek nem kelnek el elõvételben, a helyszínen a mérkõzés napján 16:30- kor nyitnak a vendégpénztárak és személyi igazolvánnyal vagy más hivatalos fényképes okmánnyal lehet jegyet vásárolni a vendégcsapat szurkolóinak. 
Kérjük a szurkolókat, hogy vegyék meg jegyeiket elõvételben a gyorsabb és zökkenõmentesebb beléptetés érdekében.
Kérjük a szurkolókat, hogy a stadion pénztáraiban történõ jegyvásárláshoz hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas dokumentumot (személyi igazolvány, útlevél, fényképes igazolványt stb.) A mérkõzésre történõ beléptetés során a rendezõk jogosultak meggyõzõdni a jegyen szereplõ adatok hitelességérõl. A beléptetés zökkenõmentes lebonyolításához is szükséges a személyazonosításra alkalmas dokumentum és a lakcímkártya. A stadionba kizárólag az érvényes, saját névre szóló jeggyel rendelkezõ szurkolókat engedik be.
Kérjük a kiskorú nézõket, akik még nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, hozzák magukkal a diákigazolványukat a jegykiállítás megkönnyítése érdekében!
A 2011. évi. CIV. törvény 16.§ (Stv. 72. §), 2) „c” pontja) szerint a beléptetéskor a rendezõ a belépõjegy, a bérlet birtokosának személyazonosságát ellenõrzi, és személyes adatait egybeveti a belépõjegy, a bérlet vagy a klubkártya adataival.
Kérjük a szurkolókat, hogy idõben érkezzenek a stadionhoz, és kövessék a rendezõk iránymutatásait!
Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályok, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendõrség és a rendezõk körültekintõen fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.