Credobus Mosonmagyaróvár – Gyirmót FC Győr

      1 – 2 (0–2)

Mosonmagyaróvár: 240 néző

Játékvezető: Berényi Tamás (Ország Péter, Király Zsolt)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Debreceni A., Deák, Horváth K. – Vukasovic (Sajbán M. 57), Végh B. – Jasarevic (Korbély 57), Illés D. (Szalka sz.), Artner D. (Buglyó sz.) – Mayer M. (Nagy Z. 72)

Vezetőedző: Horváth Csaba

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Polgár, Hajdú, Nahirníj – Kovács D. – Soltész (Kicsun 72), Kovács M., Medgyes (Hudák 90), Madarász – Simon A.(Pethő 72)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Soltész  11-esből (0-1) a 10., Simon A. (0-2) a 39, Nagy Z. (1-2) a 84. percben

10. perc: Artner buktatta a jobb oldalon kapura törő Szegit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amiből Soltész a jobbra mozduló Heinrich mellett ballal a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

39. perc: Soltész jobb oldali szöglete után a középen érkező Simon A. 7 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0-2).

84. Perc: Szalka a bal összekötő helyétől 14 méterről lőtt, a labda a bal kapufáról pattant Nagy Z. elé, aki 6 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

       Mindkét csapat győzelemmel hangolt a vármegyei rangadóra, hiszen a hazaiak Kazincbarcikáról hozták el a bajnoki pontokat, a vendégek pedig hazai pályán múlták felül a Budafok együttesét, így e tekintetben is jó hangulatban készülhettek. Az egymás elleni mérleget tekintve érdekes tény, hogy az utóbbi öt mérkőzés mindegyikén hazai siker született.

      Eső áztatta kezdés után napsütéses, de szeles időben az MTE részéről Jasarevic került először helyzetbe, majd a másik oldalon Kovács Dominik lőtt nagy helyzetből a kapu fölé. Tíz perc elteltével megszületett a várt gól is, amikor Soltész értékesített egy megítélt büntetőt (0-1). Előnye birtokában biztonságosabban próbált játszani a Gyirmót, míg a hazaiak részéről Vukasovic és Jasarevic előtt adódtak helyzetek. Az elképzelés a kék-sárgáknak vezetett eredményre, ugyanis Simon A. fejese révén növelni tudták előnyüket (0-2).

            Szünet után Soltész révén ismét a vendégek veszélyeztettek, amire Szalka helyzete érkezett válaszként. Sorozatos cserékkel próbálta frissíteni csapatát Horváth Csaba, de továbbra is a vendégek akarata érvényesült. A játékrész derekán Csertői Aurél is cserékkel próbálkozott a támadó szekcióban, helyzet azonban Szalka előtt adódott, de a szépítés ekkor elmaradt Nem így a záró pillanatokban, amikor Szalka helyzete után a kipattanóból Nagy Z. hozta vissza csapatát a meccsbe (1-2, de ez sem volt elég a hazaiak pontszerzéséhez. A Gyirmót az első játékrészben megérdemelten szerzett előnyét meg tudta tartani a feljavuló, de kevésbé eredményes MTE-vel szemben, ezzel megszakadt az elmúlt évek hazai győzelmi hegemóniája.

Horváth Csaba: Küzdelmes mérkőzést játszottunk. Az első félidőben bosszantó hibáinkat kihasználta a Gyirmót. Kettőgólos hátrányból egy ilyen szervezett csapat ellen nehéz játszani, de mindent megtettünk a jobb eredményért, sajnos azonban csak a szépítés sikerült. Talán egy kis szerencsével a döntetlent elérhettük volna.

Csertői Aurél: Megnehezítette a csapatok dolgát a felázott talaj, de jól kezdtük a mérkőzést, sok mindent meg tudtunk valósítani az elképzelésünkből. Kettőgólos vezetésünk után eldönthettük volna a meccset, de a végén a viharos szél támogatta hazaiak nagy erőket mozgósítottak, de ezt az időszakot is ki tudtuk védekezni, így teljesen megérdemelten nyertünk.