Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr 3-0 (2–0)

Szeged: 1295 néző.

Játékvezető: Nazsa Tamás (Berényi Ákos, Punyi Gyula)

Szeged: Molnár-Farkas – Gera, Könczey, Szilágyi, Tóth B.(Kővári 83) – Farkas A. – Géresi (Kundrák 72), Szakály D. (Rácz B. 72), Papp Á. (Lestyán 89) – Gajdos, Bíró B. (Simon Á. 89)

Vezetőedző: Stevanovic Aleksandar

Gyirmót: Rusák – Major, Csörgő, Polgár, Helembai (Nahirníj a szünetben)– Kovács M. – Soltész (Ominger 83), Nagy P. (Berki 69), Madarász (Kovács D. a szünetben), Kicsun (Herjeczki 69) – Simon A.

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Géresi, (11-esből, 1-0) a 10., Géresi (11-esből 2-0) a 44., Papp Á. (3-0) a  percben

Kiállítva: Farkas A. (második sárgalap) az 53. percben

10.perc. Csörgő buktatta a büntetőterületen belül, a bal összekötő helyén cselezgető Gajdost, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Az ítélet végrehajtó Géresi a balra mozduló Rusák mellet a kapu jobb oldalába helyezett. 1-0.

44.perc: Major buktatta a kapu előtt keresztbe cselező Bíró B., ami után ismét büntetőt lőtt a hazai csapat, amiből Géresi jobbal a jobbra mozduló Rusák mellett a kapu bal oldalába lőtt. 2-0.

53.perc: Egy labdáért folytatott párharc közepette Farkas A. könyökölte le Nagy Patrikot a kezdőkör közelében, amiért megkapta a második sárgalapját, így a kiállítás sorsára jutott.

76. perc: Papp Á. buktatásáért megítélt 21 m-es szabadrúgásból középről Bíró B. jobbal a kapu jobb oldalába lőtt 3-0.

79. perc: Berki játszott a jobb oldalon felfutó Major elé, aki 16 m-ről jobbal lőtt, a labda útjába belevetődő Tóth B. azonban kézzel hárított, így a másik oldalon is büntető született. Gól azonban nem, hiszen Soltész bal lábas jobb alsó sarokra tartó lövését Molnár-Farkas hárította.

Az utóbbi három fordulóban mindkét csapat rapszodikus teljesítményt nyújtott, hiszen a Szeged vereséget szenvedett a listavezető Diósgyőr otthonában, majd otthon győzte le a Kazincbarcikát, végül Csákváron osztozott a pontokon a hazaiakkal, ezzel szemben a mi ez irányú statisztikánk javuló formáról tanúskodik, hiszen az ajkai vereség után hazai környezetben osztoztunk a pontokon a PMFC-vel, majd végül Kazincbarcikán sikerült győznünk.

Villámrajtot vett a hazai csapat, amikor Gajdos buktatásáért megítélt büntetőből Géresi révén korán előnybe került. Félóra elteltével Simon A. válaszolhatott volna, de lábbal és fejjel sem sikerült értékesítenie helyzetét. A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, hiszen a játékrész záró pillanataiban egy újabb 11-esből növelte előnyét a szegedi gárda.

Fordulás után korán emberelőnybe került a kék-sárga együttes, ami után többször is eljutott a hazai kapuig, de igazán veszélyes helyzetig ritkán jutottak a támadók. Ezzel szemben a szegedieknek ezen a napon minden sikerült, hiszen egy szabadrúgás után ismét örülhettek, míg az adódó szépítési lehetőségnél a vendégbüntető kimaradt. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Stevanovic Aleksandar: Könnyű értékelni egy háromgólos győzelmet. Ez a meccs nagyon fontos volt számunkra, hiszen tudtuk, ha nyerünk, akkor közelebb léphetünk a célunkhoz. Engem nem lepett meg a mai teljesítmény, hiszen tudom, hogy mire képes a csapatunk. Az első félidőben domináltunk és kettő gólos előnyre tettünk szert, fordulás után a kiállítás okozott némi zavart a középpályán, de igyekeztünk a cserékkel frissíteni, így sikeresen zárhattuk a mérkőzést.

Csertői Aurél: Kegyes gesztusokat gyakoroltunk a hazaiaknak a büntetőkkel. Nem helyeztek ránk igazi nyomást a hazaiak, de mi óriási hibaszázalékkal játszottunk, mi több a nekünk megítélt 11-est sem tudtuk értékesíteni. Ma nem volt átütőerő csapatunkban, de az ellenfélben sem, mégis három góllal győztek.