A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott utolsó Európa-bajnoki mérkőzésén 6-1-re alulmaradt a hollandokkal szemben, így a negyedik helyen zárt a csoportban.

U21-es válogatottunk a németek és a románok ellen pont nélkül maradt a hazai társrendezésű Európa-bajnokságon, így az utolsó, hollandok elleni csoportmérkőzés eredményétől függetlenül eldőlt, hogy nem juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba. Gera Zoltán együttese mégsem tét nélküli mérkőzésre készült a hollandok ellen, búcsúmeccsén a becsületéért és a szép zárásért lépett pályára.

A hollandok számára nagyon is volt tétje a találkozónak, a románok és a németek elleni döntetlenjeik után mindenképpen nyerniük kellett, hogy továbbjuthassanak a csoportból.

Gera Zoltán hat helyen változtatott a románok elleni kezdőcsapaton, Varju Benedek, Kata Mihály, Huszti András, Bárány Donát, Bukta Csaba és Hinora Kristóf került be a kezdőcsapatba, míg Mezei Szabolcs, Bolla Bendegúz, Mocsi Attila, Skribek Alen és a kapus Bese Balázs ezúttal is a pályán volt a kezdő sípszónál.

Az első negyedóra a hollandok enyhe fölényét hozta, de a mieink előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, kétszer is a tizenhatosukon belül, kecsegtető helyzetben tisztáztak az ellenfél játékosai. A folytatásban azonban átvették a játék irányítását a hollandok, egyre veszélyesebbé váltak a támadásaik, a játékrész feléig Besének kétszer is védeni kellett egy-egy akció végén. Egészen a 42. percig bírtuk a nyomást, ekkor De Wit kapott egy pontos indítást, majd Varju szorításában betört a kapunk előterébe, és kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0), beállítva a félidei eredményt.

 

 

Rosszul kezdődött a második félidő, a szünetben hármat cserélő hollandok a 46. percben büntetőhöz jutottak a Gakpo ellen elkövetett szabálytalanságért, Boadu pedig a kapu közepébe lőtte a tizenegyest (2-0). Gera Zoltán a második gól után hármas cserére szánta el magát, Szendrei Norbert, Csonka András és Deutsch László lépett a pályára Huszti András, Hinora Kristóf és Skribek Alen helyére. Nem tudunk hosszabb időre kijönni a szorításból, a hollandok nem vettek vissza, és az 58. percben újabb gólt szereztek, Gepko 23 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (3-0).

A 65. percben szépített a magyar válogatott, egy gyors kontra során Bukta tette a Csonka elé a labdát, ő lekészítette a percekkel azelőtt beállt Bíró Bencének, aki a hollandok védője, Sven Botman a 16-oson belül kibillentett az egyensúlyából. A játékvezető büntetőt ítélt, ezt Bolla Bendegúz értékesítette magabiztosan: a jobb felső sarokba lőtt (3-1). A 70. percben egy védekezési hibát kihasználtak a hollandok, a középre tett labdát Gakpo lőtte a kapu jobb alsó sarkába (4-1). 

A hajrában még eljutottunk a holland kapuig, de komoly esélyünk nem volt a gólszerzésre. Az ellenfelünk azonban az utolsó percekben is eredményes volt. Előbb egy szögletből Botman talált be a 87. percben (5-1), majd két perccel később a megzavarodott magyar csapat Brobbeytől is gólt kapott (6-1).