Szerettünk volna pontokkal hazatérni Szombathelyről, de a találkozó alakulása után vezetőedzőnk Csertői Aurél is kifejtette, hogy több fordulópontja is volt a találkozónak, kezdve a kimaradt büntetővel. Szünet után szenzációsan kezdtünk, de több hibát is elkövettünk. Kettőgólos előnynél volt meccslabdánk, de hagytuk feljönni a hazaiakat, a vége pedig már a Haladásé volt. Egy agyonnyert mérkőzésen hagytunk a hazaiaknál kettő pontot, hiszen többször is vezettünk, a látottak alapján kijelenthető, hogy a végeredmény számunkra felért egy vereséggel. Dicsérni is kell csapatomat, hiszen idegenben három gólt szereztünk, de a furcsa kapott góljaink miatt nem tudtunk nyerni.

Nagyon eltérő képet mutatott a két félidő, hiszen az első játékrészben a büntetőn kívül kevés említésre méltó esemény történt, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Szünet után azonban, hűen az újjászületést jelképező húsvét vasárnaphoz, mindkét együttes szinte feltámadt, nagyot változott a játék képe, mind helyzetekben, mind gólokban bővelkedő félidőt produkáltak a csapatok. Csapatunk közelebb állt a győzelemhez, de a nagy hibáknak köszönhetően végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Ezzel az eredménnyel sajnos lecsúsztunk a dobogóról, hiszen a jó formában lévő, s az elmúlt hat meccsét megnyerő Ajka megelőzött minket, így e tekintetben is van újabb cél, visszaszerezni korábbi pozíciónkat.

A mostanában jó formában és gól érzékenyen futballozó Soltész Dominik indította a gólgyártást, majd néhány perc múlva duplázott is, de a kettőgólos vendégvezetésre Horváth és Csilus góljaival bő tíz perc elteltével válaszoltak a hazaiak. A találkozó záró szakaszát ismét Soltész-gól nyitotta, de az újabb vezetés sem volt elég a győzelemhez, ugyanis Bolla szerencsés találata után megint egalizált a Haladás.

      Az ilyenkor legfontosabb regenerációval foglalkozunk a hét elején. Nagyon hajtós, agresszív játékot nyújtó csapat a Siófok, akik jelenleg a középmezőnyben vannak, nem messze a kieső zónától, de a mostani bajnokságban könnyű egy-egy meccs után több helyet javítani, vagy zuhanni. A közeljövőben szerda-vasárnap ritmusú sorozat terhelés vár ránk, amiben mindenkire szükségünk van, viszont eltiltottunk is van. Tudatos, okos, de agresszív és bátor játékot kell nyújtanunk, ha eredményesek akarunk lenni.

A Balaton-partiak az utóbbi öt fordulóban remiztek otthon a Soroksárral (2-2), majd Tiszakécskén (1-0) és otthon szenvedtek vereséget, utóbb az Ajkától (0-2). Ezt követően Pécsen szereztek értékes pontot (2-2), végül önbizalom növelő-visszaszerző győzelmet arattak otthon a Kazincbarcika felett (1-0).

Az egymás elleni mérleget tekintve az utóbbi öt mérkőzésből egy felkészülési találkozón mi nyertünk idegenben (0-5), ezen kívül NBII-es bajnokin korábban kettő Balaton-parti, majd végül kettő gyirmóti siker született.

 A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 31. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – BFC Siófok találkozó 2023 április 12.-én, szerdán 16.00.-kor kezdődik az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.