A Gyirmót SE 1993-as újjáalakulása óta saját bőrünkön is többször tapasztalhattuk, hogy a papírforma nem mindig egyenesen arányos a később kialakult végeredménnyel, sajnos így volt a DEAC elleni mérkőzésünkön is. Voltak időszakok a találkozón, amikor nem látszott a két gárda közti helyezésbeli különbség, de a szünet után már fölényben játszott csapatunk. Most is bebizonyosodott azonban, hogy minden meccs más és mennyire kiegyenlítődött a bajnokság. A talaj katasztrofális állapotban fogadott minket, de tudjuk, hogy ez mindkét együttes számára egyforma, azonban az un. játszó csapat labdarúgóit ez jobban zavarja, mint azt, amelyik általában csak ellenfele futballját rombolva tud érvényesülni.

A debreceni egyetemi csapat ellen a kezünkben volt a sorsunk, hiszen a záró sípszó előtti pillanatokban a magunk javára eldönthettük volna a mérkőzést, de az hibázhat, aki odaáll és ilyen kiélezett szituációban is magára vállalja a döntést. Ha kapitányunk berúgja a büntetőt, … de ugye tudjuk, a sportban elméletben – itt leírva – igen, a gyakorlatban azonban nem létezik a „ha” kötőszó. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az élet minden területén, így a sportban is igaz, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de a tavaszi veretlenségünk így is tovább folytatódik.

Annak ellenére, hogy most porszem került csapatunk gépezetébe, továbbra is imponáló és elismerésre méltó annak tavaszi mérlege, hiszen ha a felkészüléskor bárki azt mondja, hogy ebben az időszakban, a rangadókkal tűzdelt sorozatban hat forduló után öt győzelemmel és egy döntetlennel állunk, akkor többen is bólogatva elfogadták volna.

Mindig előre tekintve azonban tudjuk, ismét nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hazai pályán mindenképpen szeretnénk nyerni, de tisztában vagyunk vele,  – annak ellenére, hogy korábban hat fordulón belül kettő döntetlen mellett négyszer kikaptak –  jelenleg a Szeged is jó formában van, hiszen az utóbbi játéknapokon Siófokon, majd otthon a Szolnok ellen egy fordulatos mérkőzésen, hátrányból felállva, gólgazdag meccseken tudták begyűjteni a bajnoki pontokat. Az utóbbi öt egymás elleni találkozónkon egyik oldalon sem jeleskedtek a támadók a gólszerzésben, hiszen kettő egygólos gyirmóti győzelem között háromszor is gól nélkül osztoztak a bajnoki pontokon a csapatok, most ezt a hegemóniát is feledtetné egy hazai győzelem.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata jelenleg a tabella középmezőnyének alsó részében a 13. helyen tanyázik 9 győzelemmel, 5 döntetlennel és 13 vereséggel az így szerzett 32 ponttal, míg mi 16 győzelemmel, 3 döntetlennel és 8 vereséggel, valamint a begyűjtött 51 ponttal továbbra is a dobogó harmadik fokán állva készülünk a 28. fordulóra.

Az egész világot behálózó koronavírus járvány miatt, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolóink sajnos továbbra sem láthatják a helyszínen élőben a vasárnap 14.30 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – SZEGED Csanád Grosics Akadémia találkozót, hiszen az zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra. Ahogyan azonban megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes ebéd utáni időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.