ZTE FC – GYIRMÓT FC GYÕR 2-3 (1-1)

Merkantil Bank Liga, 11. forduló

2014.10.25. 16.00-óra, Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1350 nézõ

JÁTÉKVEZETÕK: Nagy Róbert – Márkus Tamás, Demeter János – Kovács J. Zoltán

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

ZTE FC: Szappanos P., Króner M., Kovács G., Fodor M., Farkas N., Kovács Gy., Bíró A., Simonfalvi G., Babati B., D. Grbic, Délczeg G. (cserék: Czirjék Z., Forgács A., Aranyos M. B., Károly B., Kocsis A., Tóth B., Bailo D.)

VEZETÕEDZÕ: Lõrincz Emil

GYIRMÓT FC GYÕR: Somogyi Cs., Nagy S., Beliczky G., Oross M., Illés Gy., Lengyel D., Cseri T., Graszl K., Magasföldi J., Kiss M., Paku R. (cserék: Deli Z., Madarász M., Andorka P., Présinger Á., Kákonyi D., Papp K., Balog Z.)

VEZETÕEDZÕ: Sisa Tibor

CSERÉK:

ZTE FC: 70.p. Bíró A. – Bailo D., 78.p. Délczeg G. – Forgács A.

GYIRMÓT FC GYÕR: 51.p. Illés Gy. – Présinger Á., 86.p. Magasföldi J. – Papp K., 90+3.p. Cseri T. – Balog Z.

GÓLSZERZÕK:

ZTE FC: 16.p. Simonfalvi G. (1-0), 82.p. Simonfalvi G. /11-esbõl/ (2-3)

GYIRMÓT FC GYÕR: 43.p. Öngól (1-1), 57.p. Magasföldi J. (1-2), 64.p. Beliczky G. (1-3)

SÁRGA LAPOK:

ZTE FC: nem volt

GYIRMÓT FC GYÕR: 25.p. Kiss M., 82.p. Somogyi Cs.

PIROS LAPOK:

ZTE FC: 89.p. Forgács A.

GYIRMÓT FC GYÕR: 90+1.p. Paku R.

TUDÓSÍTÁS:

1.p. Megkezdõdött a mérkõzés.

5.p. Kiss bal oldali szögletét Oross csúsztatta a a rövid oldalon centikkel a kapu fölé.

6.p. Cseri tört elõre a bal szélen, majd az alapvonal környékérõl laposan középre adott, de a középen érkezõ Magasföldi elõl az utolsó pillanatban ki tudta rúgni a labdát Simonfalvi.

11.p. Oross csúsztatott Magasföldihez, aki laposan vissza adta a labdát a “feladónak”, aki ezután a bal összekötõ helyén felfutó Cseri elé tálalt, de õ sajnos a kapu fölé lõtt.

14.p. Nagy tört középre a jobb szélen, majd mesterien készített vissza a középen érkezõ Beliczky elé, de lövését Szappanos bravúrral hárította.

16.p. Babati jobbról ívelt a bal szélen érkezõ Simonfalvi elé, aki laposan a kapu bal oldalába lõtt. 1-0.

19.p. Cseri tekert mesterien a középen ékezõ Oross felé, aki 7 méterrõl centikkel a jobb felsõ sarok mellé fejelt.

25.p. Kiss kapott Babati buktatásáért sárga lapot.

28.p. Beliczky csente el harciasan Farkastól a labdát, majd Paku elé készített, aki lõtt, de a lövés kipattant egy védõrõl, így a labda Kiss elé került, aki balról, 23 méterrõl laposan kicsivel a jobb kapufa mellé bombázott.

31.p. Babati jobb oldali szabadrúgását Króner lõtte a 11-es pontról jócskán kapunk fölé.

32.p. Grbic szerzett labdát térfelünk közepén, majd készített jobbra Bíró elé, de Somogyi hatalmas bravúrral hárítani tudott.

33.p. Kiss jobb oldali szögletét Lengyel próbálta a hosszú oldalon egy védõ szorításában kapura fejelni de így Szappanos fogni tudta a labdát.

36.p. Babati jobb oldali, 17 méteres lövése került kaput.

40.p. Cseri ugratta ki Illést remekül a bal szélen, aki kissé kisodródott, de így is megtornásztatta Szappanost, akitõl elperdült a labda, de õ eszmélt leggyorsabban, így újból meg tudta fogni a játékszert a hazai kapus.

43.p. Cseri adott Pakunak a bal szélen aki középre tekert Oross felé, ám jött Szappanos kapus, aki egy hazai védõre, (eddig még tisztázatlan kire, a legvalószínûbb, hogy Fodorra) ráütötte e labdát, amit aztán Orossnak csak be kellett kísérnie a gólvonalon! 1-1!

45.p. Vége a félidõnek.

FÉLIDÕ: 1-1

46.p. Megkezdõdött a második játékrész.

56.p. Sisa Tibor cserére szánta el magát, Illést Présinger váltotta.

57.p. Cseri balról középre tekert labdájába Oross és Paku próbált belecsúsztatni, ami egyikõjüknek sem sikerült, de így is nagyot kellett nyújtóznia a hazai kapusnak.

59.p. Oross – Paku – Oross majd ismét Paku volt a labda útja, utóbbi 17 méterrõl kicsivel a kapu fölé lõtt.

57.p. Oross ugratta ki remekül a jobb szélen védõi közül kitörõ Magasföldit, aki majdnem egy egész félpályán át vezette Szappanosra a labdát, majd mesterien emelt a kimozduló zalai kapus jobb keze mellett a kapuba! 1-2!

64.p. Oross kapott jó labdát majd tette ki azt remek ütemben a jobb szélen induló Beliczky elé, aki a labdát vezetve, védõjét lehagyva 16 méterrõl a rövid felsõ sarokba vágta a játékszert! 1-3!

68.p. Nagy jobb oldali életerõs lövését blokkolták a védõk.

70.p. Bírót Bailo váltotta a hazaiaknál.

72.p. Babati lõtt egy lepattanó labdát 22 méterrõl a labdafogó hálón át a nézõtérre

76.p. Délczeg vett mellre egy elõreívelt labdát a védõk szorításában a kaputól 8 méterre, majd lõtt, Somogyi pedig bravúrral hárított.

78.p. Újabb csere, Délczeget Forgács váltotta a hazaiaknál

82. Graszl lökte fel az ellenfelet a büntetõterületen belül, Nagy Róbert játékvezetõ pedig a 11-es pontra mutaott, valamit Somogyinak adott egy sárga lapot. A 11-est Simonfalvi lõtte, és Somogyi ugyan beleért. de hárítani sajnos már nem tudott. 2-3.

86.p. Sisa Tibor ismét cserélt, második gólunk szerzõjét, Magasföldit Papp váltotta.

88.p. Beliczky készített le a bal összekötõ helyén érkezõ Orossnak, aki kicsit maga alá kapta a labdát, így nem tudott erõs lövést elereszteni.

89.p. Forgács kapott Beliczky lekönyökléséért piros lapot.

90.p. 3 percet hosszabbít Nagy játékvezetõ.

90+1.p. Paku is pirosat kapott.

90+3.p. Cserit Balog váltotta.

90+4.p. Vége a mérkõzésnek

VÉGEREDMÉNY: 2-3 (1-1)

ÖSSZEGZÉS:

A hideg, és a rendkívül csúszós talajú pálya ellenére remek elsõ félidõt produkáltak a csapatok. Mindkét kapu veszélyben forgott, a hazai valamivel többször. Mi kezdtük jobban a mérkõzést, ennek ellenére mégis a hazaiak kerültek elõnybe, egy gyors támadás után. A félidõ végére ismét inkább mi domináltunk.

A hazai találattól kezdve offenzívabban kezdett játszani Lõrincz Emil csapata, de elõttünk is ugyanúgy adódtak lehetõségek, az elsõ félidõt tekintve mi többször próbálkoztunk, aminek gyümölcse a félidõ végére érett meg, ugyanis a 43. percben sikerült – kissé szerencsésen, ám egy csöppet sem érdemtelenül – a zalai kapuba találni!

Csúszós a pálya, így több a pontatlanság, ám ennek ellenére élvezhetõ a találkozó, ami a nagy kedvvel játszó csapatokat dicséri.

A második félidõ már nem hozott ekkora iramot, de mint bebizonyosodott, a ZTE fáradt el jobban az elsõ játékrészben, s két fantasztikus kontratámadás után szép találatokat szerezve megérdemelten szereztünk magabiztos elõnyt. Végül egy 11-esbõl szépített a hazai csapat, de így is megérdemelt gyõzelmet arattunk.

Inkább mi domináltunk az egész mérkõzés folyamán, jól játszottunk! Természetesen jár a köszönet szurkolóinknak, akik ma is hozzásegítették csapatunkat a gyõzelemhez.

Folytatás szerdán, amikor 18.00-órakor hazai pályán fogadjuk a városi rivális Gyõri ETO FC-t a Magyar kupában!