– Én éppen a mérkõzés felvételét nézem és ennek alegfontosabb jeleneteit, a csapattal is elemezni fogjuk majd- kezdi a mérkõzésértékelését Hannich Péter. A Mosonmagyaróvár elõtti mérkõzés elõtt, a megyeiriválisunk MTK Budapest elleni találkozójának felvételét is megtekintettük. Láttuktehát, hogy az MTK több gólt is szerzett, mélységi passzok után és ilyen módonmost nekünk is sikerült egy büntetõt kiharcolnunk vasárnap. Fontosak tehát ezeka felvételek, hiszen a kispadról és a játéktérrõl, sok szituáció, sokkal kevésbéátlátható. Másrészt a hibák is egyértelmûen látszanak, és így azokat könnyebbenlehet kijavítani. A mostani felvételen például jól érzékelhetõ, hogy a rengetegdolgozó Kiss Máté, Nagy Patrik és Paku Roland belsõ hármasunk, sokkalhatékonyabban is tudna futballozni.         

Az elmúlt hetekhez képest, nyugodtabbnak és ígymagabiztosabbnak is tûnt a Gyirmót FC Gyõr csapata. A szakember szemével is eztlehetett érzékelni?

– Én azt kértem a játékosoktól, hogy bátran futballozzanak,legyen önbizalmunk és mutassák meg a nézõknek, hogy mennyit érnek. Birtokoljáka labdát és amennyiben mód van rá, akkor azonnal az elõre játék, a támadáslegyen az elsõ szándékuk. Az elmúlt héten már gyakoroltuk az ehhez szükségesjátékrendszert és azt sok mozgásra és rövid passzokra épülõ stílust, amit éntervezek. Láttam is bíztató dolgokat, de most még nem voltunk eléggördülékenyek és sokszor hiányzott a támadó játékunk vége. Az egyértelmû, hogyjól futballozni, kizárólag oldottan, tehát feszültség mentesen lehet. Ennekviszont elengedhetetlen feltétele a tökéletes fizikai állapot és a taktikaielemek begyakorlása. Ehhez nekünk most kell egy kis idõ és remélem, hogy közbenaz eredmények is segítenek majd ebben.

A mérkõzés utáni nyilatkozatában külön kiemelte, hogymentálisan erõs volt most a Gyirmót FC Gyõr csapata. Ennyire fontos tényezõvolt most ez?

– Egy edzõváltás után, minden labdarúgóban megvan a kellõmotiváció és a bizonyítási vágy. Ez egész héten érezhetõ volt most nálunk is ésegyértelmû volt a játékosokkal történt beszélgetések során. Ez tehát egy komolyerõ, amit egy csapatban és az új edzõnek ki lehet és ki is kell használnia. Viszontha az elsõ tizenöt perc után hátrányba kerülsz, akkor a visszájára is fordulhat,hiszen ilyenkor már nehezebb feldolgozni a sikertelenséget. Mi azonban továbbrais erõsek maradtunk mentálisan, és így nagyon hamar felálltunk és ki isegyenlítettünk. Az én véleményem szerint ez pedig fordulópont és ezértkiemelten fontos tényezõ volt a vasárnapi találkozón. Ezekre az akaratitényezõkre pedig a késõbbiben is számítok, mert a következõ hétvégén is nehézmérkõzés vár ránk, de Budafokon is focizni akarunk és gyõzni szeretnék.  

A csapat szerkezetében nem volt igazán sok változás, de NémethZsolt és Sandal Domink új szerepkörben játszott. Miért gondolta, hogy az eddigiszélsõket, most középen szerepelteti?

– Az egész heti edzésmunkájuk gyõzött meg arról, hogy ilyenszerepkörben futballozzanak. A sérült, Lengyel Dánielt és Simon Andrást pótolnikellett és örülök, hogy ezt most õk ketten valóban jól megoldották. NémethZsolt sebességben és az ütközésekben is megnyerte a Laki Balázs ellenipárharcokat és ezzel kikapcsolta a vendégek legveszélyesebb támadóját. SandalDominik pedig a mérkõzés embere volt, hiszen gólt rúgott és tizenegyest harcoltki a csapatunknak. Természetesen nagyon örülök annak, hogy most szerencsés volta választásom, de ennek az üzenete a fontosabb. A Budafoki MTE ellen ugyanis, asárga lapok miatt eltiltott, Lázár Patrikot kell majd pótolni és Pölöskei személybenott is játszik egy nagyon gólveszélyes támadó. Nálam, kizárólag a munkávallehet bekerülni a csapatba, de azt utána nagyon meg is becsülöm. A Gyirmót FCGyõr csapata pedig akkor lesz majd újra igazán sikeres, ha nagy gondban leszekaz összeállításnál.