A magyar női labdarúgó-válogatott 3–2-re legyőzte az északír együttessel a Nemzetek Ligája sorozat B-ligájában, az 1. csoportban, pénteken.

A mérkőzés összefoglalója

A magyar csapat Szabó Viktória révén már a 18. percben megszerezte a vezetést, s a folytatásban is irányított – a mieink végig jobbak voltak ellenfelüknél, számos helyzetet alakítottak ki, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott.

A 81. percben egy beadás után, kis túlzással a semmiből egyenlített Észak-Írország, ám erre kevesebb mint két perccel később Süle Dóra egy káprázatos bombagóllal válaszolt.

Amikor már a zsebünkben érezhettük a három pontot, egy rosszul ütemezett belépő miatt büntetőhöz jutottak az északírek, s a 89. percben ezt értékesítették is. A magyar válogatott azonban nem esett össze, az utolsó pillanatokig nagy nyomást gyakorolt az északírekre, ennek pedig meg is lett az eredménye: a hosszabbítás negyedik percében Vida Boglárka kotorta be a győztes gólt.

A magyar együttes végül 3–2-re nyert, s első sikerét jegyezte a Nemzetek Ligájában, ezzel a diadallal ráadásul a csoportjában feljött a második helyre. Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló alakulat a következő mérkőzését kedden játssza, amikor Belfastban az északírek vendége lesz.

Értékelések

„Gratulálni szeretnék a fantasztikusan játszó csapatomnak. Történelmet írtunk, hiszen olyan ellenfél ellen tudtunk győzni, ami nemrég még Európa-bajnokságon játszott. A találkozó végére elfáradtunk, de a cserék is beváltak. Nagyon jó volt a csapat fellépése, szerintem nem a taktika, hanem a motiváció és az akarat hozta ezt a győzelmet. Az első 30 percben minden párharcunkat megnyertük és többet birtokoltuk a labdát. A közönség is fantasztikus volt, nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttek és reméljük, hogy a jövőben még többen lesznek, mert ebben is rekordot szeretnénk dönteni” – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Eredmény, B divízió, 1. csoport, 3. forduló
Magyarország – Észak-Írország 3-2 (1-0)
gólszerzők: Szabó V. (18.), Süle (83.), Németh H. (94.), illetve Hamilton (81.), Magill (89., tizenegyesből)

Forrás:m4sport.hu