A vasárnapi mérkőzésünkre történő beharangozót természetesen néhány gondolat erejéig visszapillantással kell kezdenünk, ugyanis ismét a „futball által produkált” meglehetősen érdekes találkozót hagytunk magunk mögött. A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetet követően azt az Aqvital FC Csákvár együttesét láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban, amely kimondottan jól szerepel eddig a pontvadászatban, hiszen a kezdés előtti öt mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, és az előkelő hatodik helyről várhatta a kezdő sípszót. Mindezek ismeretében az akkor negyedik találkozóján meccselő szakmai igazgatónk Tamási Zsolt is óvatos, de bizakodó volt a találkozó előtt: – A Csákváriak az ötödik forduló óta veretlenek. Rendkívül szervezett csapat érkezik hozzánk, de nálunk is meg vannak azok az erények, játék elemek, amivel megbonthatjuk szerkezetüket. Erre készülünk.

Mint később kiderült, ez beigazolódott, de szerencsére szakmai igazgatónk ismét jól készítette fel csapatot, és a megalkuvást nem tűrő akarattal párosuló agilis játék a hosszabbítás pillanataiban győzelemre vezetett. Mint az akkori címben is kiemeltük, összekovácsolt siker volt ez a szó szoros értelmében is, hiszen bő félóra elteltével Kovács Dominik szerzett vezetést, amire azonban a második játékrész első perceiben az ex-gyirmóti Simon András tudott válaszolni fejesével. Ezt követően több kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon, és már úgy tűnt megosztoznak a pontokon a csapatok, amikor az utolsó percekben pályára lépett Kovács Milán, aki igazi nyerőembernek bizonyult, hiszen a hosszabbítás pillanataiban egy jobb oldali akciót befejezve a kapu jobb oldalába csúsztatott, ami után már nem volt lehetősége és ideje a vendégeknek az újabb egyenlítésre, így hatalmas volt az öröm a lefújás után. Be kell ismerni, hogy most is partnerei lehettünk Fortunának, de ezt is már sokszor tapasztalhattuk, hogy csak annak van igazán szerencséje, aki sokat is tesz ennek érdekében.

Mindez tehát azt jelentette, hogy a kezdeti, nyolcmeccses nyeretlenségi sorozat után immár sorozatban negyedszer örülhettünk győzelemnek. Ahhoz azonban, hogy a negatívot felváltó pozitív sorozat tovább folytatódhasson, hétvégén újabb nehéz erőpróba vár játékosainkra, hiszen az országot délre átutazva a dobogó harmadik helyén álló Kozármisleny otthonában kellene jól szerepelni.

Házigazdánk a szeptember közepén játszott MOL Magyar Kupában győztek a DEAC otthonában, utána visszatérve a bajnoki küzdelmek sorozatába, az MTE-vel osztoztak a pontokon idegenben (1-1), majd otthon győzték le meglepően simán a PMFC gárdáját (0-3). Ezek után kudarcba fulladt a kazincbarcikai kirándulásuk (1-0), majd ismét hazai környezetben, egy gól gazdag meccsen tudtak javítani (4-3), végül pedig egy félidőt is emberhátrányban játszva Ajkáról magabiztosan hozták el a bajnoki pontokat (0-3). Mi szintén sikerrel jutottunk tovább Körösladányban a kupasorozatban, majd a fővárosi Vasasnál kaptunk ki bajnokin (2-0), utána azonban szerencsére nagyot fordult velünk a világ, ugyanis az ALCUFER Stadionban legyőztük az Ajka gárdáját (2-1), majd szintén hazai pályán bizonyultunk jobbnak a BFC Siófok együttesénél. Ezek után jött a BVSC otthonában egy remek második félidőt követő siker (0-3), majd végül az imént említett hazai meccs a Csákvár ellen amikor negyedszer örülhettünk győzelemnek (2-1).

Az 1989-ben alapított Baranya-megyei kék-fehér ellenfelünk az eddigi 12 fordulóban hatszor ünnepelhetett győztesen, kettőször osztozott a bajnoki pontokon aktuális ellenfelével, míg háromszor talált legyőzőre, így 22-13-as gólkülönbség mellett 23 pontot szerezve a dobogó harmadik fokán áll. Mi négy siker, öt döntetlen és három vereség, 16-14-es gólok mellett 17 ponttal a nyolcadik helyen várjuk a folytatást.

2023. 02.26 (vasárnap) 14:00 | Győr-Gyirót, ALCUFER Stadion | Gyirmót FC Győr – HR-RENT Kozármisleny 2-0 (1-0) | Merkantil Bank Liga NB II. 25. forduló

Az utolsó öt egymás elleni mérkőzésünk mérlegének nyelve felénk billen, hiszen mindegyik a mi sikerünket hozta. 2013 szeptember 14-én idegenből hoztuk el a másodosztályú bajnoki pontokat (1-2), majd 2014 március 22-én itthon tudtunk nyerni (3-1). Néhány év ez irányú szünet után 2017 szeptember 20-án, egy kiélezett MOL Magyar Kupa meccsen hosszabbítás után örülhettünk idegenbeli továbbjutásnak (0-1). Visszatérve a bajnoki küzdelmekhez 2022 augusztus 28-án Baranyából hoztuk el a pontokat (0-1), majd végül 2023 február 26-án szintén itthon örülhettünk (2-0). Jó lenn e tehát ebből a megvilágításból is megőrizni velük szembeni jó sorozatunkat.

2022. 08.28 (vasárnap) 19:00 | Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion | HR-RENT Kozármisleny – Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0) | Merkantil Bank Liga NB II. 6. forduló

A rangadó előtt Tamási Zsolt szakmai igazgatónk a sikeres széria folytatásában bízva fogalmazott: – A tavalyi osztályozón történt bennmaradásukkal szemben idén kiegyensúlyozottan szerepelnek. Aczél Zoltán vezetőedző érkezésével jó kapcsolat alakult ki az öltözőn belül a játékosok és a szakmai vezetés között, tisztában vannak az értékeikkel, nagyon egységesek. Eddig sok minden összejött nekik a mérkőzéseken, ezért csak kalapot emelhetünk előttük. Szervezett csapattal fogunk találkozni, játékosaik nagy erénye, hogy el tudják rontani ellenfelük futballját, meg vannak erősségeik a támadójátékukban is, de remélem sikerül megfelelően felkészülnünk ahhoz, hogy sikerrel vehessük az újabb akadályt is. Különböző módon tudtuk megnyerni az eddigi négy meccset, de mindegyik a maga módján hozzá tudott tenni játékosaink mentális erejéhez. A küzdeni tudással eddig sem volt gond, szerencsére a közelmúltban átbillent a mérleg nyelve és sikeres szériában vagyunk, amit szeretnénk folytatni.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 13. fordulójának mérkőzése, a HR-Rent Kozármisleny SE – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 október 29-én vasárnap 17.00.-kor kezdődik a Kozármislenyi Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.