Szombaton a forduló rangadóján Mezőkövesden lép pályára csapatunk. Szép emlékeink nincsenek a kövesdiekkel kapcsolatban, eddig két gólgazdag döntetlen a két csapat egymás elleni mérlege.
A Merkantil Bank Liga 7. fordulójára kerül sor szombaton 19 órától Mezőkövesden. A másodosztály két meghatározó, feltörekvő csapatának mérkőzése meglepő lenne, ha kevés gólt hozna, de legalábbis az eddigi sormintába nem illene bele. A két csapat tavaly Gyirmóton 2-2-es döntetlent, majd  – ami számunkra sokkal fájóbb volt – Mezőkövesden 3-3-as döntetlent játszott. Abban azért ne sokan bízzanak, hogy most 4-4 lesz a végeredmény.
A gyirmóti mérkőzés hajrája nagyon fordulatosra sikerült, hiszen egy kivételével az utolsó utáni pillanatokban estek a gólok. Mezőkövesden 3-0-ra is vezettek a hazaiak, majd a 45. percben szépítettünk Szeles Tamás öngóljával. A második félidőben rengeteg helyzetünk adódott, de ezek közül “csak” 2 akadt be, Magasföldi József és Bobál Gergely szerzett gólt, így akkor soroksári győzelmével megelőzött minket a Békéscsaba, s a viharsarkiak jutottak fel az élvonalba.
Nyáron a mezőkövesdi csapat edzőváltáson esett át, a kövesdieknél a Lucsánszky Tamás távozása után a csapatot ideiglenesen irányító Varga Attilát a legutóbb a Puskás Akadémiánál dolgozó Benczés Miklós váltotta.
Jelenleg a tabella élén áll a Mezőkövesd Zsóry 14 ponttal, míg mi a múlt heti fájó, budaörsi vereség után a 4. helyre csúsztunk vissza, 3 ponttal állunk soros ellenfelünk mögött. 
De nem csak a vereség vereség okoz problémát a budaörsi mérkőzés után, hanem hogy bal védőnket, Völgyi Dánielt, illetve a házi góllövőlistát vezető, a Merkantil Bank Liga góllövő listájának 2. helyén álló Simon Attilát is kiállította a játékvezető, így rájuk nem számíthat Bene Ferenc vezetőedző. De még rajtuk kívül is sújtják sérülések csapatunkat. Túl nagy pánikra azonban nincs ok, hiszen vannak labdarúgóink, akik a eddig kevesebb szerephez jutottak, s ez most egy remek bizonyítási lehetőség számukra, nem is akármilyen mérkőzésen.
Ezzel a rangadóval lezárul csapatunk maratoni hosszúságú idegenbeli szériája, s 7 mérkőzés után a nyolcadikat már végre át(sz)épült stadionunkban játszhatjuk jövő héten szombaton!
A mérkőzés 2015.09.19-én 19 órakor kezdődik Mezőkövesden, a találkozóról élő szöveges tudósítást OLVASHATNAK ITT!
Második számú csapatunkra a múlt heti szünet után újra bajnoki megmérettetés vár Fertőszentmiklóson. Az a találkozó is szombaton lesz, 16 órától.