Szombaton 15 órától Vácon lép pályára csapatunk. A két csapat bajnoki mérkőzésen még nem találkozott egymással.
Szombaton 15 órátol a Sisa Tibor vezette Vác FC otthonában lép pályára csapatunk. A két csapat még nem játszott tétmérkőzést egymással. A váciak két év kihagyás után jutottak vissza a második vonalba, ugyanis a 2012-2013-as szezon után csak a megyei I. osztályban tudtak indulni. Érdekesség, hogy az elmúlt két bajnoki címüket Csank János irányításával nyerték, aki korábban másfél évig Gyirmóton is tevékenykedett, majd őt Sisa Tibor váltotta piros-kékeknél, aki az előző két idényben irányította csapatunkat, s két harmadik helyet sikerült szereznünk Tanár Úrral, mindkétszer nagyon közel voltunk céljaink eléréséhez, ám sajnos az NB I továbbra is csak álom maradt.
Nyáron Bene Ferenc személyében új vezetőedző érkezett csapatunkhoz, és a sikeres felkészülés után a bajnokságot ugyan egy szegedi 0-0-val kezdtük, de onnantól sorra születtek a jobbnál jobb eredmények, s mind idáig egyetlen vereségünket a bajnokság meglepetéscsapatától, a Budaörstől szenvedtük el. Azonban az a pontvesztés – talán lehet úgy fogalmazni – pont jókor jött, hiszen azután két rangadót is megnyertünk egymást követően, előbb Mezőkövesden 2-1-re győztünk úgy, hogy a hazaiak szereztek vezetést, majd a stadionavató mérkőzésünkön 3500 néző előtt 2-0-ra múltuk felül a tavaly még NB I-es Dunaújvárost.
A tabellára ránézve erős a kontraszt a két csapat jelenlegi helyzetét illetően, ugyanis míg mi 17 ponttal vezetjük a bajnokságot, a Vác 3 egységgel az utolsó. Persze nem szabad könnyelműen venni a mérkőzést, hiszen a labdarúgásban már többször is előfordult, hogy ilyen helyzetben a papíron gyengébb csapat szerezte meg a három pontot. De ne fessük az ördögöt a falra! Ha a csapat az utóbbi mérkőzéseken mutatott elszántsággal, és megfelelő koncentrációval fog küzdeni, megszerezhetjük a három pontot az újonc otthonában!
A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik Vácon, élő szöveges tudósítást OLVASHATNAK ITT róla!