Javában zajlik a felkészülés a 2024-2025-ös bajnoki évre, így NBII-es és NBIII-as csapataink is erőltetett menetben edzenek és játsszák edzőmérkőzéseiket. Így volt ez a mögöttünk hagyott szombaton is, ugyanis első csapatunk délelőtt az NBIII-as Bicskei TC csapatát látta vendégül a Gyirmóti Sportcentrum edzőpályáján. Itt a Pest megyeiek egy szerencsés góllal elvitték a győztesnek járó dicsőséget, míg az Ördög József által vezetett második együttesünk a délutáni órákban vett részt az immár XVIII. Horváth Ferenc Emléktornán, melynek a hagyományoknak megfelelően Feri bácsi szülőfaluja, Bágyogszovát adott otthont a helyi sportegyesület centrumában. Az eseményen szokás szerint négy csapat tette tiszteletét, először a házigazda Bágyogszovát KSE fogadta a közeli Babót SE gárdáját, s itt az utóbbi örülhetett a 0-5-ös végeredménynek.

E találkozót követően került sor a XVIII: Horváth Ferenc Emléktorna hivatalos megnyitójára, amelyen elsőként Szabó László a Bágyogszováti KSE elnöke köszöntötte a megjelenteket, amin belül három szóban jellemezte Feri bácsi munkásságának titkát: „Munka, alázat, csibészség”. Ez kellett ahhoz, hogy valaki ilyen kis településről eljusson oda, ahova ő. Sokoldalú ember volt, az élet több területén kipróbálta magát, így gépjármű vezető oktató is volt a kezdetekben. Ezeknek is nagy szerepe volt abban, hogy egy országos hírű vállalkozást tudjon felépíteni, ami fiai folyamatosan fejlesztve ugyanolyan sikeresen visznek tovább.Feri bácsi a legjobb példakép volt nekik, hiszen megtanulhatták az üzleti élet alapjait, amit a mai napig sikeresen tudnak kamatoztatni.

Ezt követően Szabó László a Bágyogszováti KSE életében folytatott évtizedes, önzetlen segítségéért Horváth Miklósnak és Torma Józsefnek elismerő oklevelet és emlékserleget adományozott.

Következő felszólalóként Nagyné Molnár Ildikó, a község polgármester asszonya szólt a megjelentekhez, s köszöntötte a Horváth család tagjait, akik ismét hazajöttek Bágyogszovátra. Mint mondta, nagy megtiszteltetés, hogy mind a négy meghívott csapat elfogadta a meghívást a XVIII: Horváth Ferenc Emléktornára, s kiemelte, Feri bácsi mindig büszke volt sikereire és sokat segített szülőfalujának.

Ifj. Horváth Ferenc köszöntőjében méltatta a község polgármester asszonyát és a sportegyesület elnökét, és háláját fejezte ki az irányban, hogy nem feledik édesapjukat, és az emlékét íj módon is ápolva ismét megrendezik ezt a színvonalas tornát. Ezt nyomatékosítva egy virágcsokorral köszöntötte Nagyné Németh Ildikót, majd a csapatok képviselőinek egy serleget is átadott.

A fiatalabbik testvér Horvát Ernő csatlakozott testvéréhez, majd kiemelte, hogy édesapja is mindig arra emlékeztette őket, hogy mindenki oda tartozik, ahova november elsején a temetőbe megy. Mi ide jövünk haza, hiszen Bágyogszovátiak vagyunk”. Végül mindenkinek sikeres felkészülést és ugyanilyen bajnoki évet kívánt.

A XVIII. Horváth Ferenc Emléktorna eredményei:

Bágyogszovát KSE – Babót SE​​0-5

Gyirmót FC Győr – Galánta SK​​3-0

Gólszerzők: Erdei, Bagó, Marlen