Akik rendszeresen figyelemmel kísérik egyesületünk életét, azok a korábbi években is tapasztalhatták, hogy a bajnoki szünetben a felkészülési mérkőzések mellett különböző meghívásoknak tesznek eleget csapataink. E nemes sorozatnak a részeként említhetjük a tavalyi Ménfőcsanak 100 elnevezésű jubileumi tornát, amelyen a szomszédos egyesület ünnepelte fennállásának századik évfordulóját, vagy az immár tizennyolcadik alkalommal Bágyogszováton rendezett Horváth Ferenc emléktornát, ami méltó emléket próbál állítani alapítónkról és fő támogatónkról, Feri bácsiról. Ezeknek a rendszerint jótékony célú tornáknak szinte állandó meghívott vendége a szlovákiai Fél község egyesületének első csapata, valamint az öregfiúk gárdája egyaránt. Így volt ez tavaly is, most pedig szlovák sportbarátaink viszonozták a meghívást szombatra, amit természetesen örömmel fogadtunk el. A nemes esemény első találkozóján a helyi öregfiúk(Tomasovska Legendaru) csapata mérkőzött hasonló korú ménfőcsanaki barátaival, ahol a vendégek 2-0 arányban győztek.

A találkozót követően Horváth Ferenc társtulajdonosunk, korábbi csanaki labdarúgó köszöntötte a meghívott csapatokat és vendégeket, majd az ajándékozás közepette, a harminchat éves sportbarátság jegyében Fél egyesületének, s csapatkapitányának egy új garnitúra mezt ajándékozott. Ezután testvére, tulajdonostársa és a Gyirmót FC Győr elnöke, Horváth Ernő csatlakozva az előtte szólókhoz gratulált a hazai csapat képviselőinek, majd emellett sajnálatát fejezte ki, hogy az eddigi meghívásoknak egyéb hivatalos programok miatt nem tudott eleget tenni. Felszólalásában kiemelte, hogy nagyon kulturált, rendezett létesítményben játszhat együttesünk, majd mindenkinek sérülésmentes, sikeres bajnoki évet kívánt. A köszöntő beszédek végén Pomichal István Fél község polgármestere Horváth Ferencnek és Horváth Ernőnek, sportbarátságuk nyomatékosításául egy-egy gravírozott emléktálcát ajándékozott.

Az ünnepélyes pillanatok után az ottani megyei negyedik ligás, 1930-ban alapított Tomasov Sport Klub első csapata mérte össze erejét az Ördög József vezette NBIII-as gárdánkkal.

A jó hangulatú délutánt a helyi kultúrházban tartott fogadás zárta, ahol Fél polgármestere, Pomichal István beszédében hangsúlyozva megköszönte a négy csapat részvételét a tornán, majd kifejezte örömét, hogy a korábbi hagyományokat folytatva létrejöhetett ez az esemény. Külön köszöntötte Horváth Ferencet, Fél község díszpolgárát, aki nélkül nem lehetne újra átélni ezeket a pillanatokat.

Horváth Ferenc a Gyirmót FC Győr társtulajdonosa záróbeszédében köszönte a meghívást, a kiemelkedő vendégszeretetet, s azt a 36 évet, ami óta tart a sportbarátság a települések sportegyesületei és azok vezetői között. Végül meghívta a Tomasov SK 16 éves utánpótlás játékosait, akik így augusztusban a Gyirmót Sport & Wellness Hotel és a Gyirmóti Sportcentrum vendégszeretetét élvezhetik majd egy edzőtábor keretén belül.

Végül a hölgyeknek egy szál rózsával, az uraknak pedig egy üveg borral tették még emlékezetesebbé ezt az amúgy is felejthetetlen napot.

Tomasovska Legendaru – Győr-Ménfőcsanak öregfiúk 0-2

Gólszerző: Szabó I., Ördög

Tomasov Sport Klub – Gyirmót FC Győr II

(1-2)

Vezette: Rastislav Hádek

Tomasov: BozikBadura, Zechel, Nedorost, Kasza – Brieska, Rác, Sándor A., Kovács M. – Brodziansky, Beno

Vezetőedző: Karol Brezik

Gyirmót: Gruttó (Papp Zs.)ReizerB., Lázár P., Tóth D., Gönye(Somogyi)– Tarsoly, Szabó K. – Erdei, Bagó, Molnár J. – Cserkuti

Vezetőedző: Ördög József

Gólszerző: Mifkovic ill: Molnár J.,Reizer B.

A korábbi száraz, néha napsütéses időt a kezdést követően felváltotta az eleredő frissítő eső, ami a csúszós talaj miatt megnehezítette a folyamatos játékot. Mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de hazai oldalon Brodziansky és Zechel, míg vendégektől Bagó és Molnár J. sem tudta gólra váltani helyzetét. Szünet után a csereként érkező Szitás veszélyeztetett középről, de spiccel leadott lövése után a labda cm-ekkel a léc fölé szállt. Újabb szűk tíz perc elteltével egy jobb oldali kontra végén megszerezte a vezetést a Fél gárdája, amikor a berobbanó Mifkovic lőtt közelról a hálóba (1-0). Az előny azonban szerencsére nem tartott sokáig, ugyanis Cserkuti jobb oldali beadása után Molnár J. lőtt a kapu jobb oldalába (1-1), majd egyórai játék után az előny is a vendégoldalra került, amikor Bagó jobb oldali szöglete után Reizer B. fejelt a kapu bal oldalába (1-2).

Ördög József: Fárasztó hét után maximálisan helyt álltak a srácok. Sok helyzetet dolgoztak ki játékosaink, de támadójátékunkból hiányzott a pontosság.