Gól nélküli döntetlent játszott csapatunk a BVSC-Zuglóval a Merkantil Bank Liga nyitó fordulójában. Tóth Mihállyal, csapatunk vezetőedzőjével egyebek mellett az első bajnoki mérkőzés tapasztalatairól, a játékosok beépítéséről és a Gyirmót elleni találkozóról beszélgettünk.

Néhány nap távlatából mi a véleményed az első bajnoki mérkőzésről?

– Úgy gondolom, hogy első találkozónak megfelelt, persze sikerülhetett volna jobban is, ha összejött volna a győzelem. Összességében elégedett vagyok, nem kaptunk gólt, végig stabilak voltunk, ebből kell tovább lépnünk.

Reálisnak tartod a döntetlent?

– Igen, természetesen reálisnak tartom, a mérkőzés képe alapján igazságos eredmény született. Hozzáteszem, hogy az xG, azaz a várható gólok alapján mi álltunk közelebb a győzelemhez, a mi számunk volt a magasabb.

Véleményed szerint miben kell javulni?

– Többet kell az ellenfél kapujánál lennünk, több helyzetet kell kidolgoznunk, a támadójátékban még fejlődnünk kell. A stabil védekezés az alap, ez meg volt az első mérkőzésen, ezzel együtt még türelmet szeretnék kérni a szurkolóktól.

Az első mérkőzés alapján véleményed szerint mennyire sikerült beépülniük az új játékosoknak?

– Ebből a szempontból egy kicsit árnyalt a kép, nem volt extra a teljesítményünk, a játékosok beépítése egy hosszabb folyamat. Biztos vagyok benne, hogy hétről-hétre előre lépünk majd ebben a tekintetben, bízom benne, hogy ez eredménnyel is párosulni fog, akár már Gyirmóton is.

Nehéz feladat vár csapatunkra a következő fordulóban, hiszen a győzelemmel rajtoló Gyirmót otthonában lépünk pályára. Mit vársz a találkozótól?

– Először is a legfontosabb, hogy szeretnénk magunkra koncentrálni, folyamatosan épülni és fejlődni. Természetestesen felkészültünk az ellenfél játékából is, „játékosabb” mérkőzésre számítok, mint a BVSC ellen.

Milyen erősségei vannak ellenfelünknek?

– Kombinatív játékban magas szintet képviselnek. Vannak olyan játékosok, akik korábban nálunk is játszottak, így várhatóan plusz motivációval fognak pályára lépni, itt Ugrai Rolandra, Madarász Márkra, Hudák Dávidra és Hudák Martinra gondolok. Ellenfelünknél vannak olyanok, akik pontrúgásokból veszélyesek tudnak lenni, de olyanok is vannak, akik váratlan húzásokkal veszélyeztetnek. Náluk nem volt akkora mozgás a keretben, mint nálunk, így egy összeszokott csapat ellen fogunk játszani. Az előnyüket megpróbáljuk majd összeszedettséggel és motiváltsággal ellensúlyozni.

Elégedett lennél idegenben a döntetlennel?

– Ezt a mérkőzés képe alapján tudnám megítélni, de minden mérkőzésre úgy készítem fel a játékosokat, hogy a három pontot szeretnénk megszerezni. Az biztos, nem úgy utazunk el Gyirmótra, hogy egy ponttal szeretnénk hazatérni, a győzelem lesz a cél.

Forrás: www.mezokovesdzsory.hu

IMZ