Csapatunk a 3. fordulóban 2024. augusztus 11-én vasárnap Csákvárra utazik.

Ellenfelünkről

Ellenfelünk a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonját a tabella 12. helyén zárta 43 ponttal.

Az AQVITAL FC Csákvár a 2024/2025-ös szezon első fordulójában hazai pályán fogadta a Kolorcity Kazincbarcika SC csapatát. A mérkőzés mérkőzés 18. percében Haragos Viktor szerezte meg a vezető találatot, majd a 71. percben korábbi játékosunk Karacs Dániel talált be a kapuba. A pályafutását Kazincbarcikán folytató ex-gyirmóti játékos Pethő Bence a 73. percben, majd 82. percben pedig Kártik Bálint szerzett gólt. A hosszabbítás perceiben azonban az AQVITAL FC Csákvár játékosa Dusinszki Szabolcs a 95. percben beállította mérkőzés végeredményét 3-2.

A második fordulóban a BVSC-Zugló csapata látogatott Csákvárra. A vendég csapat már a 3. percben megszerezte a vezetést, amikor Szilágyi Máté talált be Zeliz Patrik kapujába. A mérkőzés 0-1 végeredménnyel zárult. 

Az első félidei teljesítményünk halovány volt – ismerte el Tóth Balázs vezetőedző a vasárnapi mérkőzést értékelve. 

“A vendégek egy egyéni hibát követően gyorsan előnybe kerültek, s ez rányomta bélyegét a játékunkra. A szünet után a BVSC visszahúzódott a kapuja elé, engedett minket játszani. Bár dolgoztunk ki helyzeteket, de ezek közül egyet sem tudtuk gólra váltani. Ennél több kell a folytatásban.”

Játékosmozgás a csapat életében – érkezők és távozók

AQVITAL FC Csákvár csapatához nyáron az alábbi játékosok érkeztek: Szabó Bence, Varga Bence, Perczel András, Umathum Ádám, Haragos Viktor, Dusinszki Szabolcs, Gregor Zalán és Menyhárt Zsombor.

Mint minden klub életében, így házigazdánknál is voltak távozók a bajnokság végével, így nem erősíti a klubot Babós Levente, László Noel, Tamás Nándor, Ominger Gergő, Fejős Áron és Papucsek Barna, illetve Bodor Boldizsár asszisztensedző sem.

A nyári felkészülés során az AQVITAL FC Csákvár öt felkészülési mérkőzést játszott.

Első mérkőzésükön a THSE Szabadkikötő ellen 7-1 arányban diadalmaskodtak. Majd a Monor együttese következett, itt egygólos csákvári siker született.

Harmadik mérkőzésüket a Soroksár ellen játszották, ahol szintén 1-0-ra tudtak győzni.

Negyedik felkészülési mérkőzésükön 2x 60 percet játszottak az FC Ajka csapatával, ahol 1-1-es döntetlen született.

Bajnoki főpróbájukat pedig a Honvéd FC-vel játszották, melynek végeredménye 1-1 lett.

Visszatekintő

Az Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának 12. fordulójában 2023.10.22-én fogadta hazai pályán a Gyirmót FC Győr az AQVITAL FC Csákvár csapatát.

Teljes mérkőzés

Percről percre

Már az első percekben hazai támadásnak tapsolhatott a nagyérdemű, amikor Soltész Dominik és Medgyes Zoltán szabadrúgás variációja után Kicsun Jevhenyíj előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nagy helyzetből a kapu fölé lőtt. Negyedórai játék után a másik kapunál Simon András lőtt cm-ekkel a bal felső sarok fölé, majd Tamás Nándor is kicsit tévesztett, de labdája elkerülte a jobb alsó sarkot. Bő félóra elteltével aztán megnyílt az addig jól záró hazaiak védelme, amikor Kovács Dominik spiccel a jobb alsó sarokba továbbított (1-0).

48. percben egy ellentámadásnál az ex-gyirmóti Simon András érkezett jókor egy bal oldali szögletre, majd rutinosan a rövid felsőbe csúsztatott (1-1).

A hosszabbítás pillanataiban a néhány perce pályára lépő Kovács Milán kitűnő cserének bizonyult, ugyanis Szegi Vince jobb oldali beadása után fejelt a kapu jobb oldalába, így rövid idő alatt döntő érdemeket szerezve győzelemhez segítette csapatát (2-1).

 

Edzői értékelések

Tamási Zsolt: “Az első félidőben komoly nehézséget okozott nekünk a Csákvár, jól játszva uralták a középpályát. Szünet után elégedett voltam csapatunk küzdeni tudásával és helyenként már a játékkal is. Nagy dolog, hogy az utolsó pillanatig tudunk küzdeni és már nyerni is sikerül.”

Tóth Balázs: “Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteink is voltak, de a hazaiak szereztek vezetést. Szünet után akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, de ilyen a futball, a végén a Gyirmót szerezte meg a győztes találatot.”

Összefoglaló

Ezt követően a 29. fordulóban 2024.04.21-én utazott csapatunk a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpontba.

Teljes mérkőzés

Percről percre

39. perc: Zelizi felszabadítása után a szél a labda alá kapott, amely így visszapörgött, Adamcsek lecsapott rá a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Kicsun elé, aki 8 m-ről jobbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

89. perc: Medgyes jobb oldali beadását követően a jobb összekötő helyénél érkező Szegi a védőjét megelőzve 8 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt (0-2).

Edzői értékelések

Tóth Balázs:  iramú találkozó volt, amin belül gól nélküli állásnál kihagytuk a ziccerünket, ami után egy véleményes gólt kaptunk. Mindent elkövettünk az egyenlítésért, kitámadtunk, a második kapott gólunk már nem osztott, nem szorzott.”

Tamási Zsolt: “A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, több góllal kellett volna vezetnünk. Tudtuk, hogy szünet után a hazaiak ránk jönnek, a szél is őket támogatta. Ekkor a tudatos taktikai játékunk domborodott ki.”

Összefoglaló

Jegyárak és információk

Mérkőzés időpontja: 2024. augusztus 11. vasárnap 19 óra.

A hazai csapat tájékoztatása szerint a jegypénztárak másfél órával a mérkőzés kezdete előtt nyitnak.

Jegyárak:

Felnőtt jegy 1.500 Ft,

Diák- és nyugdíjas 500 Ft

10 éves kor alatt a gyerekeknek a belépés ingyenes.

Jegyeket kizárólag a helyszínen és a mérkőzést megelőzően lehet váltani.

A pénztárakban CSAK KÉSZPÉNZZEL lehet fizetni.

A mérkőzést a hazai csapat online közvetíti, de honlapunkon élő, szöveges tudósítást olvashatnak a mérkőzés pillanatairól.

 

IMZ

 

SZERETNÉNK TARTANI POZÍCIÓNKAT

 

Továbbra is főszerepben új játékosaink

 

Visszatekintő gondolatainkban mindenképpen ki kell emelni, hogy az eredmény tekintetében tökéletesen rajtolt első csapatunk az NBII-es Merkantil Bank Liga küzdelmeiben, hiszen a soroksári vendégszereplésünk alkalmával hátrányból fordítva tudtak nyerni Tamási Zsolt tanítványai, majd a második fordulóban, immár hazai pályán a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét vendégül látva, remek, és ami a legfontosabb, eredményes első játékrész után meg is tudták tartani kettő gólos előnyüket, így ismét begyűjthették a három bajnoki pontot. Amit nem kell különösebb érvekkel, vagy ellenérvekkel alátámasztani, az a mérkőzés végén az eredményjelző táblán rögzített eredmény és a bajnoki tabellán elfoglalt helyezés, hiszen ezek a száraz tényeket tartalmazó statisztikai mutatók. A jövőre nézve azonban érdemes idézni vezetőedzőnk mérkőzések utáni gondolatait, miszerint ezeknek ellenére sem lehet maradéktalanul elégedett. – Két ellentétes félidő volt, az elején a játék egyetlen elemében sem tudtunk másodosztályhoz méltó szinten futballozni. Érezték ezt a fiúk is. Kellett a győzelmünkhöz egy szenzációs szabadrúgás és egy gyönyörű fejes is, de a második félidő egyértelműen a miénk volt. Reméljük, hogy a szünet utáni produkció lesz ránk jellemző a bajnokságban – mondta Tamási Zsolt az első forduló sikeres meccse után.

Következett a tavaly még első osztályú Mezőkövesd Zsóry FC elleni hazai rangadó, amiben szintén látott javítani valót: – Az eredménynek tudok maradéktalanul örülni, hiszen kettő szép góllal tudtunk nyerni. Nem játszottunk igazán jól, a csapat azonban küzdeni tudásban hozott annyit, hogy a két villanással megszerzett előnyünket meg tudtuk tartani.

Szakmai vezetőnk szerint is kettő részre bontható tehát mindkét találkozó, hiszen Soroksáron a hazaiak vezetni is tudtak ellenünk, majd a második játékrészben feljavuló teljesítménynek köszönhetően sikerült a fordítás, míg a második játéknapon a kezdő félidő volt elfogadható és eredményes, a szünet után azonban voltak halványabb periódusok. Mindkét találkozón azonban felfedezhető és tapasztalható volt egy rendkívül fontos tényező, miszerint a soroksári fordításban, majd az Mezőkövesd elleni hazai előny megőrzésében is kitűnő tartásról és akaraterőről tett tanúbizonyságot a legénység, ami dicséretes.

Kiemelendő pozitívum ez utóbbi tényező mellett még, hogy az első fordulóban és a soron következő hazai meccsen is maradandót alkottak új szerzeményeink, ugyanis a nyitó játéknapon az ötszörös válogatott Ugrai Roland remek szabadrúgás góllal egyenlített, majd az ő gyorsan elvégzett szabadrúgása után Katona Máté pontos beadását követően a hórihorgas Oleksandar Pyshchur használta ki ezen adottságát és a védők gyűrűjében magasabbra emelkedve a győzelmet jelentő gólt is megszerezte. A második fordulóban jó, és ami a legfontosabb, eredményes első játékrészt produkált csapatunk, hiszen bő félórai játék után a Gyirmótra szintén a mostani átigazolási szezonban érkező Horváth Rajmund szépségdíjas egyéni alakítását követően tudtuk megszerezni a vezetést, majd az egyik legjobb lélektani pillanatban, a szünetet jelző sípszót megelőzően ismét Ugrai Roland villant egyet, amikor két védő között remek érzékkel tört kapura a bal oldalon, majd kilőtte a bal alsó sarkot, amivel nagy érdemeket szerzett a végső sikerben.

 

Eddigi mérkőzések, jelenlegi helyezések

 

A bajnoki sorsolás a harmadik fordulóban Csákvárra szólít minket, ahol annak az 1947-ben Csákvári Torna Klub néven alapított Aqvital FC Csákvár gárdájának leszünk vendégei, amely felemás rajtot vett a küzdelemsorozat elején, ugyanis a kezdésnél a Kazincbarcika együttesét győzték le egy gólokban gazdag mérkőzésen (3-2), utána azonban szintén hazai környezetben veszítettek a fővárosi BVSC-Zugló gárdájával szemben, amikor Szilágyi M. harmadik percben szerzett találatára nem tudtak válaszolni (0-1).

A csákvári együttes így kettő fordulót követően egy győzelem és egy vereség után 3-3-as gólkülönbséggel és az így szerzett három ponttal a nyolcadik helyen található, míg mi kettő sikeresen megvívott találkozó után 4-1-es gólmutatóval és hat ponttal a tabella éléről várjuk a vasárnapi összecsapásunk kezdő sípszavát.

 

Egymás ellen, mesél a múlt

 

A két azonos színben, kék-sárgában pompázó vidéki gárda „közös” statisztikája 2012 október 14-én kezdődött, ugyanis az NBII Nyugati csoportjában Gyirmóton találkoztak először, ahol 2-0-s eredménnyel hazai siker született. Azóta egyéb fronton összesen huszonegy mérkőzést hozott az egymás elleni párosítás, amin belül az NBII küzdelmeiben 14 gyirmóti győzelem és 4 döntetlen mellett 1 csákvári siker született. A bajnoki mérkőzések mellett 2014 november 18-án a Liga kupában mérettetett meg a két csapat egymással, itt Andorka Péter duplája mellett Tóth Norbert és Kákonyi Dániel volt eredményes a 4-0-ra végződő találkozón, míg egyszer, 2021 január 23-án játszottak egymással barátságos mérkőzést, ami Lencse László góljával gyirmóti örömmel végződött. Az összesített 49-19-es gólkülönbség is meggyőzően felénk billenti a mérleg nyelvét.

Utoljára a tavalyi versenysorozat 29. fordulójában, április 21-én találkozott egymással a két gárda, amikor szintén idegenben szerepeltünk. Az akkori találkozónk döntő pillanataiként említhető, amikor a 39. percben Zelizi felszabadítása után a szél a labda alá kapott, amely így visszapörgött, Adamcsek Máté lecsapott rá a jobb oldalon, majd az alapvonalról visszapasszolt az érkező Kicsun Jevhenyíj elé, aki 8 m-ről, jobbal nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A rendes játékidő

  1. percében Medgyes Zoltán jobb oldali beadását követően a jobb összekötő helyénél érkező Szegi Vince védőjét megelőzve 8 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt (0-2).

Már az első percekben nagy lehetőség nyílt a vezető gól megszerzésére, amikor Kicsun Jevheníj törhetett kapura zavartalanul, de nem tudott élni a lehetőséggel. A félidő nagy részében küzdelmes, helyenként jó iramú mezőnyjátékot láthatott a nagyérdemű, a nagyobb helyzetek a hazai kapunál alakultak ki. A szünet előtt öt perccel meghozta eredményét a lelkes vendégjáték, amikor az agilis Jevhenyíj Kicsun szerzett előnyt a vendég sárga-kékeknek.

Ezt követően látványosan próbálta feljebb tolni játékát a hazai gárda az egyenlítés érdekében, ami által lüktetőbbé váltak a játékrész első percei, de a kapu előtti szituációkat rendre megfojtotta a jól záró vendégvédelem. A félidő derekától a csapatunk játéka is nyíltabbá vált, az adódó kontrák folyamatosan magukban hordozták a gólveszélyt. Kovács Milán, Medgyes Zoltán és Jevhenyíj Kicsun többször is a védelem mögé tudott kerülni. A döntő momentum azonban a csereként pályára lépő Szegi Vince nevéhez fűződik, aki Medhgyes Zoltán pontos beadása után fejesből szerzett találatával pontot tett a még felmerülő kérdésekre, így fontos lélektani pillanatokban, mindkét félidő végére jutott egy-egy vendégtalálat, amivel megérdemelt győzelmet szereztek.

 

„ Három a magyar igazság! ”

 

Akár a jelenlegi tabellára tekintve, akár a két csapat múltbéli közös mérkőzéseit figyelembe véve is egészséges önbizalommal várhatjuk a soron következő találkozót, de nem árt óvatosan bánni a jelzőkkel, hiszen az elmúlt években saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy mennyire kiegyensúlyozott a másodosztály mezőnye, nincs ez másként napjainkban sem. Szép lenne azonban újabb siker után örülni, melyet követően jókedvűen említhetnénk és elemezhetnénk a „három a magyar igazság” szlogen ide vonatkozó értelmezését.

 

Szakmai vezetőnk gondolatai

 

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt a két győzelmet magában hordozó jó kezdés ellenére sem elbizakodott, hiszen tudja, hogy messze még a bajnokság vége, amikor a „bizonyítványt osztják”:  

– Sok eladott labdánk volt, ami miatt nem lehetett folyamatos a játékunk, bízom benne, de hogy jó úton járunk és hétről-hétre javulni fog csapatunk teljesítménye. Két szélsőnknek kellett volna lendületet vinni a támadásokba a hazai meccsünkön, hiszen a mezőkövesdi védelem mögött adódtak területek, de ehhez sokkal labda biztosabbnak kell lenniük.

Az eredményekkel elégedettek vagyunk, de nem csapjuk be magunkat, hiszen látjuk, hogy rengeteg munka vár még ránk. A Csákváriak két hazai mérkőzéssel kezdtek, amiből egy győzelem és egy vereség született. Utóbbi meccsükön a korai hátrány miatt nagy erőket mozgósítottak a BVSC ellen a jobb eredmény elérése érdekében, de nem sikerült egyenlíteniük. Rendkívül szervezett, erős csapat rutinos játékosokkal, ezért is nehéz meccsre számítok.

 

LA