NB III Észak-Nyugati Csoport, 3. forduló

Gyirmót FC Győr II – Érdi VSE

 0-1  (0-0)

Gyirmót: 110 néző.

Játékvezető: Ódor Ádám Csaba (Nagy Barnabás, Ferencsák Barna)

Gyirmót II: Rusák – Somogyi Á. (Nyári R. 75), Reizer B., Tóth D. (Barta 75), Rozs – Tarsoly – Erdei, Szabó K. (Mórocz 75), Bagó (Bessenyei sz.), Molnár J. – Cserkuti-Németh (Gönye 75)

Vezetőedző: Ördög József

Érd: Tóth G. – Kárász (Balogh M. 80), Kertai, Gál Sz., Pintér N. – Morvai, Göblyös (Rétfalvi sz.), Dorogi (Loboda 62), Farkas B. (Kertész B. 80), Juhász B. (Kincses M. 87) – Suszter

Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerző: Pintér N. (11-esből, 0-1) a 65. percben

A bajnoki küzdelemsorozat harmadik fordulójában az Érdi VSE-t láttuk vendégül a Gyirmóti Sportcentrumban. Ellenfelünk kettő fordulót követően szintén egy ponttal a tabella 14. helyén áll, míg mi a 11. pozíciót foglaltuk el.

Jól kezdett csapatunk, hiszen már negyedóra elteltével kettő helyzetet is sikerült kialakítani, de Cserkuti-Németh lövésénél Tóth Gábor védett lábbal, míg Molnár János 22 méteres próbálkozása után a labda a bal felső sarok fölé szállt. A másik oldalon Farkas B., majd Juhász hagyott ki gólszerzési lehetőséget. Szünet után Erdei Milán előtt adódott több helyzet, de mindannyiszor a kapu fölé szállt a labda. Ahogyan aztán lenni szokott, a futball büntetett, hiszen a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, amikor bő egyórai játék után Farkas Bálintot buktatta Somogyi Ábel, a megítélt büntetőből pedig Pintér Nikolasz juttatta előnyhöz csapatát (0-1). A hátralévő időben Ördög József frissítette csapatát, ami sorozatos lehetőségekhez is vezetett, de sajnos egyiket sem tudták támadóink gólra váltani, így meglepetésre az Érdieknek sikerült elvinniük a bajnoki pontokat.

  1. perc: A középen kapura törő Farkas Bálintot buktatta Somogyi Ábel, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből Pintér Nikolasz ballal a balra mozduló Rusák Edvárd mellett a kapu jobb oldalába helyezett (0-1).

Ördög József: “Kettő meccsre való helyzetből illene egyet gólra váltani, akkor nem lenne meglepetés a hazai mérkőzésünk eredménye. Ismételten meg kell tanulnunk győzni.”

Domján Attila: “Kielemeztük a hazaiakat, tudtuk, hogy előre felé védekeznek, mögöttük azonban van terület, de ezt nem tudtuk kihasználni. Szünet után csak az volt a fontos, hogy előnyünket meg tudjuk tartani.”