Merkantil Bank Liga 3. forduló

Aqvital FC Csákvár – Gyirmót FC Győr

1-2   (1-1)

Csákvár: 220 néző

Játékvezető: Ujhelyi Tamás (berényi Ákos, Punyi Gyula)

Csákvár: Zelizi – Murka, Karacs, Gregor (Simon A. 64), Varga B. – Major M. (Gazdag sz) – Haragos, Farkas A.(Umathum 64), Dusinszki, Szabó B. (Jablonszky 64) – Nagy Z.

Vezetőedző: Tóth Balázs

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák D., Csörgő, Helembai – Hudák M. (Kovács D. 86), Katona M. – Horváth R., Madarász (Hajdú 86), Ugrai (Pyschchur 81) – Adamcsek (Szegi 68)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Nagy Z. (1-0) a 11., Ugrai (1-1) a 27., Madarász (1-2) a 62. percben

11. perc: Major M. bal oldali beadása után a középen érkező Nagy Z. 10 m-ről a bal alsó sarokba fejelt, a labda Hársfalvi kezét érintve kötött ki a hálóban 1-0.

27. perc: Horváth R. jobb oldali beadása után a hazai védők bizonytalanságát követően a hosszúsaroknál érkező Ugrai elé került a labda, aki kapásból jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 1-1.

62.perc: Jobb oldali beadást követően Ugrai ívelhetett a kapu elé a jobb oldalról, a lendületből érkező Madarász 6 m-ről bal belsővel a hosszú sarokba továbbított. 1-2.

A bajnoki sorsolás a harmadik fordulóban Csákvárra szólított minket, ahol annak az 1947-ben Csákvári Torna Klub néven alapított Aqvital FC Csákvár gárdájának voltunk vendégei, amely felemás rajtot vett a küzdelemsorozat elején, ugyanis a kezdésnél a Kazincbarcika együttesét győzték le egy gólokban gazdag mérkőzésen (3-2), utána azonban szintén hazai környezetben veszítettek a fővárosi BVSC-Zugló gárdájával szemben, amikor Szilágyi M. harmadik percben szerzett találatára nem tudtak válaszolni (0-1).

A csákvári együttes így kettő fordulót követően egy győzelem és egy vereség után 3-3-as gólkülönbséggel és az így szerzett három ponttal a nyolcadik helyen található, míg mi kettő sikeresen megvívott találkozó után 4-1-es gólmutatóval és hat ponttal a tabella éléről vártuk a vasárnapi összecsapásunk kezdő sípszavát.

Jobban kezdett a hazai gárda, ugyanis bő tíz perc elteltével egy baloldalról induló akció végén Nagy Zoárd érkezett jókor középen és fejesével előnyhöz juttatta csapatát (1-0). Szerencsére azonban nem tartott sokáig az előny, ugyanis újabb negyedórát követően egy jobb oldalról érkező labda ügyeletes gólszerzőnket, Ugrai Rolandot találta üresen, ő pedig köszönve a lehetőséget, a jobb alsó sarkot kilőve egyenlített (1-1). Változatosan teltek a percek az első játékrészben, mind a mezőnyjáték, mind pedig a helyzetek kialakítása és a gólszerzés tekintetében is kiegyenlített játék folyt a pályán.

Szünet után feljebb tolta játékát csapatunk és próbálta dominálva  irányítani a játékot, ami abban is megmutatkozott, hogy többször kerültek szélsőink a hazai védelem mögé. Ez a fölény bő egyórai játék elteltével meg is hozta a gyümölcsét, ugyanis egy gyorsan elvégzett bedobás után Ugrai pontos beadását követően Madarász gólja már a vendégelőnyt jelentette (1-2). Ezt követően a hátra lévő időben taktikusan játszva megőrizte előnyét együttesünk és megérdemelten nyert.

„Három a magyar igazság!”, jött az óhaj a csákvári mérkőzésünk előtt kívánságként, ami meghalgattatott és amit játékosaink a pályán realizálni is tudtak, így elmondható, hogy remek rajtot vett csapatunk, hiszen a soroksári és a Mezőkövesd elleni hazai győzelmek után az Aqvital FC Csákvár otthonából is sikerült elhoznunk a bajnoki pontokat.

 

Tóth Balázs:  Jól kezdtük a meccset, és annak ellenére jól játszottunk, hogy vezetésünk után negyed óra múlva gólt kaptunk. A szünet után sajnos rosszul jöttünk ki,  a Gyirmót fölénk nőtt, jobban játszott, mi pedig a második kapott gólig nem találtuk meg önmagunkat. Aztán a cseréink  jól szálltak be a meccsbe, helyzeteket alakítottunk ki, ám a Gyirmót rutinos módon, minden eszközt bevetve őrizte az eredményt. Lehet, hogy Simon Andrást hosszabb időre elveszítjük – minél előbbi felépülést kívánunk neki!

 

Tamási Zsolt: Gratulálok a csapatunknak. Kicsit hasonló volt a forgatókönyv, mint az előző mérkőzéseinken. Az első félidő utolsó negyedórájában azt éreztem, hogy már kézben van a meccs. Vezetésünk után lezárhattuk volna a találkozót, hiszen óriási ziccert hagytunk ki. Szervezettségben és akarati tényezőkben és játékban is feljavultunk az első félóra után, megérdemelten vittük el a három pontot. Volt akadémistámnak, játékosomnak, Simon Andrásnak mielőbbi felépülést kívánok!

 

LA.