A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadjának 8. fordulójában 2024.09.29-én vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatához utazunk.

Ellenfelünkről

A Gyirmót FC Győr 2014-ben találkozott először a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével, ahol 1-0 arányban csapatunk diadalmaskodott. 

A vasárnap megrendezésre kerülő mérkőzés során immáron 14. alkalommal mérkőzünk meg ellenfelünkkel.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia történetéről itt olvashatnak részletesen. 

Idegenbeli mérkőzéseink eredményei

Hazai mérkőzéseink eredményei

Szeged-Csanád Grosics Akadémia jelenlegi mérlege 7 fordulót követően: 2 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség

 1. forduló: Opus Tigáz Tatabánya – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2
 2. forduló: HR-Rent Kozármisleny – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0
 3. forduló: FC Ajka – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0
 4. forduló: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár SC 2-1
 5. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2
6. forduló: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 2-2
7. forduló: BVSC-Zugló – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0

Ellenfelünk 10 ponttal jelenleg a tabella 8. helyén áll.

Visszatekintő

2023/2024-es bajnoki szezon 4. fordulójában 2023.08.16-án látogatott csapatunk a Szent Gellért Fórumba.

Teljes mérkőzés

 

4. perc: Takács R. jobb oldali szöglete után a rövidsaroknál lendületből érkező Hudák 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 0-1.

73. perc: Prosser játszotta tisztára magát a jobb oldalon, majd pontosan centerezett középre, az érkező Bíró B. pedig 4 méterről helyezett a kapunkba. 1-1.

Edzői értékelések

Stevanovic Aleksandar:A pontok itthon tartása volt a célunk, de egy könnyű vendéggóllal nehézzé tettük a találkozót. Szünet után uraltuk a mezőnyt, de egy fantasztikus kapusteljesítmény megfosztott minket a győzelemtől. Ilyen a futball, néha ad, néha elvesz.”

Csizmadia Csaba:Az első mérkőzésünk a négy fordulóból, amikor nem birtokoltuk többet a labdát ellenfelünknél. Egy begyakorolt pontrúgásból megszereztük a vezetést, de utána is mertünk játszani, voltak szép akcióink. Főleg a szünet után ránk jött a Szeged, ennek ellenére bíztam a győzelemben, de sajnos nem jött össze. Ha nem lettek volna a korábban elhullajtott pontjaink, akkor elégedett lennék, így azonban az igazságos döntetlennel sem vagyok az.”

Összefoglaló

 

A 21. fordulóban 2024.02.18-án fogadtuk a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát az ALCUFER Stadionban.

Teljes mérkőzés

 

Összefoglaló

Edzői értékelések

Tamási Zsolt: “Mindkét csapat felkészült a másikból, tudtuk egymás erényeit, de megpróbáltuk kihasználni ellenfelünk hibáit. Talán a mi játékosaink előtt több gólszerzési lehetőség adódott, az én szememben csapatom győztes, mert a harmadik nehéz mérkőzésünk volt egy héten belül. Voltak nehézségeink, ami miatt volt, aki nem tudta befejezni a meccset. Védekezésünk stabil volt, de a támadásban nem tudjuk minőségileg befejezni lehetőségeinket.”

Alekszandar Sztevanovics: “Jó csapat ellen játszottunk, tudtuk, hogy a Gyirmót a széleken erős, ezért nehéz ellene megszervezni a játékot. Büszke vagyok csapatomra, volt néhány helyzetünk, de nem lőttünk gólt, igaz a hazaiaknak is voltak lehetőségei. A mérkőzés előtt nem írtam volna alá az egy pontot, de a látottak alapján az kell mondanom, hogy igazságos eredmény született, ez a realitás.”

Jegyinformációk

Szent Gellért Fórum jegypénztárjai az alábbi időben tartanak nyitva:

2024.09.27. péntek: 14:00- 18:00 között
2024.09.28. szombat: 10:00 – 14:00 között,
valamint a mérkőzés napján, vasárnap 11:00-től.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia hazai bajnoki mérkőzéseire névre szóló jegyértékesítést folytat, így a jegyvásárláshoz, illetve belépéshez személyi igazolvány bemutatása szükséges.

Jegyárak

Kapu mögötti lelátórészek (B és D szektorok) 1.000 Ft
Normál hazai oldal: (C szektorok) 2.000 Ft

VIP Bronz jegy (A1 szektor) 4.000 Ft
VIP Gold jegy (A3 szektor) 15.000 Ft

Online is megválthatók a mérkőzésre szóló jegyek az alábbi linken. 

A vasárnapi Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr bajnoki mérkőzést a Gyirmót FC Győr élőben közvetíti a Youtube csatornáján, valamint a honlapunkon élő, szöveges tudósítást is olvashatnak a mérkőzés pillanatairól. 

 

IMZ

 

Rangadó a Tisza parton

 

Nemzeti válogatottunk és a MOL Magyar Kupa mérkőzéseit magában foglaló három hetes szünet után folytatódott a Merkantil Bank másodosztályú küzdelemsorozata. A hetedik fordulóban csapatunk azt a Békéscsaba Előre 1912 Előre gárdáját látta vendégül az ALCUFER Stadionban, amely a feljutásért vívott osztályozót elveszítette a Tatabányával szemben, de a Haladás visszalépésének köszönhetően mégis csatlakozhatott az NBII-es mezőnyhöz. A tanulságok levonása után is érdemes visszatekinteni a mögöttünk hagyott fordulóra, ugyanis ismét beigazolódni látszott az az unalomig emlegetett tézis, miszerint „minden meccs más és mennyire kiegyenlített a mezőny”. Negyedórai játék után egy tetszetős Ugrai Roland – Katona Máté összjátékot követően utóbbi a jobb összekötő helyétől, 12 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt, s mint az később kiderült, ez a találat a győzelmet követő örömet okozhatta játékosainknak és szimpatizánsainknak. Gólszerzőnk remek játékával a forduló válogatottjába is bekerült. A találatot követően a vendégek próbálták feljebb tolni játékukat az egyenlítés érdekében, míg csapatunk azért küzdött, hogy az elején megszerzett előnyét megőrizhesse. A hosszabbítás pillanataiban Kovács Dominik állt közel hozzá, hogy bebiztosítsa a győzelmet, de pimasz emelése után a kapufa volt a vendégek segítségére, míg a másik oldalon Pintér Norbert fejelt a kapu mellé ordító helyzetből. Végül, nagy küzdelemben, de maradt az eredmény, amivel a Gyirmót értékes győzelem jutalmául gyarapíthatta pontjai számát. Vezetőedzőnk Tamási Zsolt gondolataiban az öröm mellett a hiányérzetet is kiemelte: Ez a találkozó is hűen tükrözte, mennyire kiegyenlített és szoros a magyar másodosztály mezőnye, amelyben bárki legyőzheti aktuális ellenfelét. Ma is kiderült, hogy a Békéscsaba nem rossz csapat. Volt azonban négy-öt olyan ziccerig kidolgozott helyzetünk, amivel le kellett volna zárnunk a mérkőzést, így viszont van egy kis hiányérzetem. Csapatunk ma óriási küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot.

 

Folytatódik a pontvadászat

 

A tabella akkori első kettő helyezettje, a Kazincbarcika és a Szentlőrinc a forduló zárásaként hétfőn este találkozott egymással a borsodi gárda otthonában, s mint ismert ez a találkozó a hazaiak 2-0-s győzelmével zárult. Ezt azért is fontos kiemelni, mivel ezzel az eredménnyel tovább sűrűsödött az élmezőny, az első nyolc helyezett mindössze négy ponton belül helyezkedik egymástól. Az újonc Baranya-megyeiek vereségük ellenére 14 ponttal állnak az élen, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia10 ponttal a nyolcadik a tabellán. Utóbbiakat e tekintetben most különös figyelemmel kell említeni, hiszen leendő ellenfelünkként hozzájuk utazunk a nyolcadik játéknapra. Leendő ellenfelünk 2011-ben alakult, s amely Szeged-Csanád egyházmegye 100 %-os tulajdonában áll, szoros szakmai együttműködésben a gyulai székhelyű utánpótlás nevelő Grosics Akadémia Futballklubbal. A kék-feketék életében 2019-ben új időszámítás kezdődött, amikor a jelenlegi nevén kezdte meg szereplését a másodosztályban, majd szeptemberben birtokba vehette a 8000 fő befogadására alkalmas Szent Gellért Fórumot.

 

Egymás ellen, mesél a múlt

 

Az egymás elleni mérleg tanúsága szerint általában kevés gól szerepel e két csapat párosításának mérkőzésein, hiszen – az utóbbi nyolc meccset tekintve – 2019 augusztus 18-án Gyirmóton és 2020 február 9-én Szegeden sem született gól, 2020 október 21-én Szatmári István góljával idegenben sikerült nyernünk, ami után 2021 március 7-én ismét egy gól nélküli meccs következett a Marcal-parton, majd 2022 november 26-án a kék-feketék vitték el a pontokat az ALCUFER Stadionból Szakály Dénes találatának köszönhetően. Ezek után a híres városban találkozott egymással a két csapat, amikor 2023 május 14-én Géresi K. kettő büntetőből szerzett találatával és Bíró kései góljával tudott nyerni a hazai gárda. 2023 augusztus 16-án a Szent Gellért Fórumban mérettek meg a gárdák, amikor Hudák Dávid révén tudtunk vezetést szerezni, de bő egyórai játék után Bíró Bence egyenlített. Legutóbbi találkozónkra 2024. február 18-án az ALCUFER Stadionban került sor, ahol nem született gól, így megosztoztak a pontokon a csapatok. Eddig összesen tizennégy alkalommal méretett meg egymással a két együttes bajnoki és kupamérkőzésen, ezeken kettő szegedi siker mellett hétszer született döntetlen, míg mi ötször örülhettünk győzelemnek.

 

Eddigi mérkőzések, jelenlegi helyezések

 

A mostani pontvadászatot a vártnál gyengébben kezdte a szegedi gárda, hiszen az újonc Tatabánya otthonában vereséget szenvedett a nyitányon (3-2), majd kettőször is gól nélküli meccsen vesztett pontokat, először a Kozármisleny (0-0), majd az Ajka vendégeként (0-0). Ezek után azonban kétszer is győzni tudott, a Soroksárt fogadva (2-1), majd idegenbe Mezőkövesden (1-2). A MOL Magyar Kupa előző fordulójában, Füzesabonyban vívták ki a továbbjutást (1-2), majd végül ismét bajnokin remiztek a fővárosi BVSC-Zugló otthonában (0-0). Mi villámrajtot vettünk a másodosztályú pontvadászatban, ugyanis Soroksáron nyitottuk a győzelmek sorát (1-2), majd hazai környezetben győztük la a Mezőkövesd együttesét (2-0), ami után Csákvárról hoztuk el a bajnoki pontokat (1-2). Ezekután azonban következett a már ismert kisebb hullámvölgy, amin belül először a BVSC ellen vesztettünk pontokat itthon (2-2), majd az előttünk álló két csapat, a Kazincbarcika (2-1), és a Szentlőrinc előtt voltunk kénytelenek fejet hajtani (2-0). Utána a kupa-sorozatban egy önbizalom növelő sikerrel továbbjutva visszatértünk a győzelmi vágányra a BKV Előre otthonában (1-5), majd a bajnokságban itthon győztük le a Békéscsabát (1-0). A kék-fekete hazaiak hét fordulót követően 2 győzelemmel 4 döntetlennel és 1 vereséggel, 8-7-es gólkülönbséggel és 10 ponttal a 8. helyen állnak, míg mi ugyanennyi játéknap után 4 siker mellett 1 pontosztozkodással és 2 kudarccal vívott találkozó után 10-8-as gólok mellett 13 ponttal a dobogó harmadik fokáról várhatjuk a két csapat Tisza-parti randevúját.

 

Szakmai vezetőnk gondolatai

 

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt a hazai siker után idegenben igazi rangadóra számít: – Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl a Békéscsaba ellen, ez a meccs is bizonyította mennyire kiegyensúlyozott az NBII mezőnye, senkit sem szabad lebecsülni. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor egyértelműen védekezésre kényszerültünk, de ezzel szemben nekünk is volt lehetőségünk, hogy egy esetleges második gólt megszerezzük, fontos pontokat gyűjtöttünk be. Az előttünk álló hétvégén Szegedre látogatunk, ahol korábban is izgalmas mérkőzéseket játszottunk a hazaiakkal. Az elmúlt kettő évhez hasonlóan, kiegyensúlyozott masszív csapat, az első fordulóban vereséget szenvedtek, azóta azonban veretlenek. Három pontra vannak mögöttünk, így igazi presztízsmérkőzés, rangadó várható vasárnap. Vannak kisebb sérültjeink, de mindezek ellenére ugyanúgy felkészülünk, mint más ellenfelünkből, azonban látjuk az elmúlt meccsek elemzései után, hogy miben kell javulnunk, ezeken sokat dolgozunk. A siker reményében utazunk Szegedre.

 

Helyszín és időpont

 

Bízunk tehát abban, hogy a napsütéses jó idő visszatérésével a bajnokság kezdeti időszakára jellemző sikeresebb időszak is újra megérkezik együttesünk életébe, és ismét hazai győzelemnek örülhetünk.

A Merkantil Bank Liga másodosztályú küzdelemsorozatának 8. fordulójára kisorsolt mérkőzése, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr 2024. szeptember 29-én vasárnap délután, 17.00-kor kezdődik a szegedi Szent Gellért Fórumban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.

 

LA