Merkantil Bank Liga 9. forduló

Gyirmót FC Győr- Budapest Honvéd FC

3-1  (0-1)

Győr-Gyirmót: 941 néző

Játékvezető: Molnár Attila (Aradi József, Szabó Dániel)

 

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi B., Hudák D., Csörgő, Helembai – Katona M., – Horváth R. (Ominger B. 90), Kovács D., Madarász (Hudák M. 90), Miknyóczki (Szegi 80) – Adamcsek (Pyshchur 28)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Budapest Honvéd: Dúzs – Pauljevic, Pekár, Szabó A., Szabó T. – Nyitrai (Sigér Á. 83) – Csilus (Keresztes  74), Lőrinczy (Holmaan 71), Medgyes (Simon B. 71), Hangya (Benczenleitner B. 83)– Farkas B.

Vezetőedző: Laczkó Zsolt

Gólszerző: Farkas B. (0-1)) a 4., Hudák D. (1-1) a 48., Pyshchur (2-1) a 67., Madarász (11-esből, 3-1) a 85. percben

4.perc: Lőrinczy lőtt jobbal nagy erővel a jobb összekötő helyétől 18 méterről, a labda Hársfalvi kezéről a lécre, onnan a gyorsan eszmélő Farkas B. elé került, aki 6 méterről jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

48.perc: Helembai felívelése és Pyshchur lekészítése után Csörgő emelte a labdát a bal összekötő helyétől a hosszúsaroknál érkező Hudák D. felé, aki 6 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt ((1-1).

67.perc: Madarász ívelte a labdát jobbról a baloldalon érkező Hudák D. felé, akinek fejesét , a lecsorgó után Pyshchur először ballal a védőkbe lőtt, az ismétlésnél pedig jobbal, estében 13 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-1).

84.perc: Szegi vitte el a labdát az őt szerelni szándékozó Simon B. elől, aki így buktatta őt, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből Madarász jobbal a jobbra mozduló Dúzs mellett a kapu közepébe lőtt (3-1). 

Villámrajtot vett a vendég együttes, amikor Hársfalvi András hibáját kihasználva a győri származású Farkas Balázs eszmélt a leggyorsabban, és köszönve a lehetőséget, a lécről lepattanó labdát közelről a hálóba lőtte (0-1).

Az első tíz percben meglepte letámadásával a Honvéd a hazaiakat, ami a vezetésüket is eredményezte, ami után a sárga-kékek csak negyedóra elteltével tudtak játékukon változtatni. Az egyenlítésre is megvolt az esély, de egy szép jobb oldali támadás végén Madarász Márk bal lábas lövése után nem sikerült a hálóba találni. Vezetése birtokában visszább húzódott a vendég együttes, így a Gyirmót többet tudta birtokolni a labdát, de támadásai során masszív védőfallal találta szemben magát. A játékrész derekáig többször is percekig emberhátrányban kellett játszani csapatunknak, hiszen először Kovács Dominik, majd Adamcsek Máté és Madarász Márk is ápolást kért, amik után csatárunk nem is tudta folytatni a játékot. Bő félóra után ismét Madarász vállalt főszerepet, amikor bal oldali szabadrúgása után a bal felső sarok irányába szállt a labda, amit Dúzs Gellért bravúrral tenyerelt szögletre. A záró pillanatokban Pyshchur Oleksandr fejessel, majd Kovács Dominik lövéssel veszélyeztetett, de nem sikerült az egyenlítés.

A második félidőt szerencsére úgy kezdte a Gyirmót, ahogyan a fővárosiak az elsőt, ugyanis egy remek baloldalról indított támadás végén Hudák Dávid használta ki termetét és a védőket lefejelve egyenlíteni tudott (1-1). Újabb néhány perc elteltével Lányi Bence előnyhöz is juttathatta volna csapatát, de a védőkről lecsorgó labdát nagy helyzetből 15 méterről, középről a kapu fölé lőtte. Nagyot változott a játék képe, próbálta fokozni a tempót az előny megszerzése érdelében a sárga-kék együttes, ami bő egyóra után realizálódott., amikor Pyshchur Oleksandr szépségdíjas lövése után volt eredményes a baloldalról (2-1). Továbbra is a Gyirmót akarata érvényesült, a fokozatosan feljavuló játék pedig újabb találatot hozott, így Madarász Márk az értékesített büntetőjével megadta a választ a még nyitott kérdésekre (3-1). Ezzel a győzelemmel a Marcal-parti gárda a válogatott szünetben az élről várhatja a következő fordulóra kisorsolt kisvárdai kirándulást.

Tamási Zsolt:A korán bekapott gólunk után sem éreztem, hogy a játékunkkal különösebb baj lett volna, nem estünk szét, megőriztük tartásunkat. Fordulás után nem csak a küzdeni tudásunk volt megsüvegelendő, hanem a játékunk is, így a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyertünk.”

 

Laczkó Zsolt: “Az első félidőben jól játszottunk, mind támadásban, mind pedig védekezésben azt csinálták a fiúk, amit látni szerettem volna. Szünet után a pontrúgások utáni szituációkat nem tudtuk jól megoldani, ez okozta a főbb problémánkat. Ezekben fejlődnünk kell, különben nem fogunk tudni nyerni.”