Mi nagyon jónak értékeltük ateljesítményedet, a Mezõkövesd és a Sopron ellen. Te mennyire voltál elégedettsaját magaddal?

– A Mezõkövesd ellen sikerülttovábbjutnunk a Magyar Kupában és úgy gondolom, hogy ehhez én is hozzá tudtamjárulni. Ezért, nagyrészt elégedett voltam a teljesítményemmel, hiszen azeredményességgel párosult. Keita és Veselinovic közeli lehetõségeinél, jó döntésekethoztam és így tudtam hárítani. Ezek voltak olyan helyzetek, amikor már magamravoltam utalva és csak néhány pillanatom volt a védésekre. Novák Csanádfejesénél viszont, jobb helyezkedéssel, több esélyem lett volna, kiütni alabdát.

Kapus szempontból, mennyire voltnehéz, a vasárnapi bajnoki találkozó?

 

– Nagyon erõs szélben játszottunk ésilyenben rettenetes nehéz futballozni. Hatványozottan igaz ez a kapusokra ésezért örültem, hogy igazából nem volt sok védeni valóm. Viszont, még egy egyszerûkirúgás elvégzése is, komoly feladat volt. Ráadásul, nem volt szerencsénk aválasztásnál és így az erõs széllel szemben kezdtük a mérkõzést. Nagyon kellettfigyelnem és összpontosítanom, mert ebben az orkánszerû szélben, irreálisakvoltak a körülmények a pályán.      

 

Számítottál arra, hogy a kupamérkõzés után, a bajnoki találkozón is a te neveddel kezdõdik majd a Gyirmót FCGyõr összeállítása?

 

– Azt elõre tudtam, hogy a kupábanén védek majd, mert az mi ketten visszük, Rengel Péterrel. Azt pedig csakvasárnap tudtam meg, hogy a bajnoki találkozós is én állok majd a kapuban.Ugyanúgy készültem mint mindig, és vártam a vezetõedzõ és a szakmai stábdöntését. Bíztam abban, hogy a bajnoki találkozón is én védek majd, de mikapusok pontosan tudjuk, hogy a mi posztunk a változtatások szempontjából semegyszerû.

 

Milyen a Gyirmót FC Gyõr, háromfelnõtt kapusának kapcsolata egymással?

 

– Mi már évek óta nagyon harmonikusandolgozunk együtt és én azt gondolom, hogy ez alapvetõen jellemzõ a kapusokra.Mi nem ellenlábasként, hanem társként készülünk és folyamatosan segítjük azt,aki végül a kapuban áll. Hatvan – hetven százalékban, külön is edzünk acsapattól és így nagyon figyelünk arra, hogy egymást is felkészítsük. Akapusedzõnk, Tõkés László vezetésével, mi tehát egy nagyon jó közösségetalkotunk. Én pedig nagyon sokat is tanulok Sebõk Zsolttól, aki az egyiklegprofibb labdarúgó a csapatunkban. Magyar bajnok és kupagyõztes kapus, akitöbb mint 200 élvonalbeli találkozón védett és külföldön is szerepelt.

 

Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövõa számotokra. A kérdés tehát arra vonatkozik, hogy készen állsz –e arra, hogyakár elsõ számú kapus legyél?

 

– Én úgy érzem, hogy most már igen.Sokat segített nekem, hogy rendszeresen védtem az NB III – ban, mert ígyrutinosabb lettem. Úgy érzem, hogy letisztult a játékom és már nem követek elolyan forró fejû dolgokat és hibákat, mint régebben. Az elmúlt héten, hárommérkõzésem volt és a THSE Szabadkikötõ, a Mezõkövesd Zsóry FC és a Soproni VSEellen is bírtam a terhelést.            

 

Azok közé a kapusok közé tartozolakik, hangosan irányítják a csapatukat, a védekezést. Fontosnak tartod ezt akommunikációt?

 

– Ez elsõsorban alkati kérdés, tehátegyfajta adottság, és én szerencsére ilyen vagyok. Ez a fajta kommunikációegyszerre tart meccsben engem és közben meg is nyugtat. Hasznosnak is tartomezt, hiszen én jól látom az eseményeket a kapuból és ezzel tudom segíteni avédõink munkáját. A csapattársak, el is fogadják ezt tõlem, hiszen mindannyiunkközös érdeke az, hogy hátul, a védelemben minél kevesebb dolgunk legyen.

 

Az elmúlt hét legjobbja voltál ésgratulálunk is a teljesítményedhez. Viszont, a Gyirmót FC Gyõr helyzetében, nemjó az, hogy a kapust lehet kiemelni……..

 

– Nehéz errõl beszélni, merttermészetesen nyerni szerettünk volna a megyei rangadón. Az eredményeket, amegszerzett pontokat nézve pedig, nem lehet tagadni, hogy megtorpant acsapatunk. Többet várunk saját magunktól és tudjuk, hogy további hibákat márnem követhetünk el. Az idén még van hat bajnoki találkozónk és ezeken összekell gyûjtenünk annyi pontot, hogy reálisak maradjanak a céljaink. Nemelégedünk meg a középszerûséggel, hiszen mi már játszottunk az elsõ osztályban.