Mint arról korábban beszámoltunk és december 29-én bemutatásra is került első téli szerzeményünk Lencse László két és fél évre kötelezte el magát klubunkhoz. Az erősítési tervek között szerepelt továbbá még egy játékos a védelem bal oldalára. Ez a tranzakció is lezárult az elmúlt napokban így tényként közölhetjük, hogy az előző években az immár élvonalbeli Budafokban szereplő Kirják Henrik szintén kettő és fél évre érkezik egyesületünkhöz.

Tamási Zsolt szakmai igazgató osztva Csertői Aurél vezetőedző véleményét bizakodóan beszélt a szolnoki születésű labdarúgóról.

A elmúlt években Présinger Ádám és Széles Imre oldották meg ezt a pozíciót, de előbbi Ajkára távozott, utóbbira pedig már inkább belső védőként számítunk – vélekedett Tamási Zsolt. Az őszi szezonban Hajdú Ádám és Szegi Vince játszott a bal oldali védő szerepében, mindkettő teljesítményével elégedettek voltunk, de Ádámot elsősorban középpályásként igazoltuk, Vince pedig inkább a jobb oldalon tud jobb teljesítményt nyújtani. Két-három név merült fel, de a reális lehetőség mindvégig Henrik leigazolása volt. Fiatal kora ellenére több éves NBII-es rutinnal rendelkezik, azonban sok mindenben kell még fejlődnie. Ha a tavasz folyamán is töretlen lesz a fejlődése, hosszú távon megoldhatja a bal oldali védő poszt kérdését, ő lehet a jövő embere.

Annak ellenére, hogy pályafutását tekintve a játékos országunk távolabbi pontjáról indult, nem ismeretlen neki városunk sem.

A Szolnok külvárosi részéhez tartozó Szandaszőllősi Focisuliban  ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival még 2006 környékén – kezdte bevezetőjében Kirják Henrik. Három év után átigazoltam a Szolnoki MÁV együtteséhez, onnan a Vasas Kubala Akadémiára egy évre, de a tanulmányi eredményeim miatt édesapám úgy döntött, jobb ha hazajövök. Az általános iskola elvégzése után a győri Fehér Miklós Akadémiára kerültem, ahol két évet töltöttem Rozmán László keze alatt, ez idő alatt megismerhettem Győr városát is. Utána a szombathelyi Illés Akadémia következett, onnan pedig tizenhét évesen az NBII-es Budafokhoz igazoltam, az akkor ott játszó Vankó Imre barátom segítségével és ajánlásával. Három nap próbajáték után szerződést ajánlottak, így indult a másodosztályú karrierem. Az NBII-ben a Budafok színeiben három és fél évet töltöttem, de az első két évben még nagyon fiatal voltam, az utolsó évben azonban meglehetősen sok lehetőséget kaptam, 47-szer léphettem pályára, alapember lehettem. Az élvonalba jutás fél évében azonban küzdeni kellett a helyemért, de ez ott már kevesebb sikerrel járt és ekkor kevesebb lehetőséghez jutottam, a Puskás Akadémia ellen debütálhattam az NBI-ben. Az első négy évben még támadóként, balszélsőként kezdtem, majd Szolnokon kerültem a védelem bal oldalára, de remélem ennél hátrább már nem fogok futballozni.

Reményeink szerint Kirják Henrik is megtalálja számítását Gyirmóton és szép sikereket érhet el csapatunk kék-sárga mezében.

Szeretek a védelem bal oldalán játszani, onnan belépni a támadásokba, de ezeken is sokat kell még csiszolni, ezért is fontos lenne, hogy folyamatosan játékban legyek. Dusan Vasiljevic menedzser által került képbe a Gyirmót, de segített korábbi edzőm Rozmán László is, ezek után Tamási Zsolttal egyeztettem, aki nagyon szimpatikus terveket, jövőképet vázolt elém. Bő egy hete vagyok itt, de meglepett a közeg és kellemesen csalódtam, hiszen NBI-es színvonalú körülmények fogadtak. Minden adott ahhoz, hogy a játékosok kihozzák magukból a maximális teljesítményt. Korábban Németh Bencével játszottam együtt a győri akadémián. Az öltözőben is remek a hangulat, remélem hosszú ideig ez így is marad.

Újdonsült védőnk határozottan vázolta egyéni és csapatával elérendő céljait egyaránt.

Rövid távú célom, hogy stabil tagja lehessek a Gyirmót kezdőcsapatának, hosszú távon pedig mindenképpen szeretnék az első osztályban játszani, lehetőleg gyirmóti színekben az itteni feljutás után. Az öt pontos hátrányunk akár az első két-három meccsen behozható, én legalábbis nagyon bízom a jó kezdésben, ami után már szorosabb versenyben lehetünk a második, feljutó helyért. Ezért dolgozok minden nap.