Vasárnap éjszaka életének 43. évében hosszan tartó betegséget követően elhunyt egykori csupaszív, kiváló védőnk, középpályásunk Pék Attila, aki példás csapatemberként tíz éven át szolgálta egyesületünket.

Attila már sok éve asztmás betegségben szenvedett, végül ez váltotta ki azt a rohamot is, ami október 31-én történt és ami után eszméletét vesztette, újra kellett éleszteni, de sajnos az ekkor elszenvedett hét perces oxigénhiányos állapot olyan maradandó agykárosodást okozott számára, amit követően sajnos azóta csak romlott az állapota, az elmúlt héten ráadásul tüdőgyulladást is kapott, s ez így összeségében már túl soknak bizonyult, szervezete hétfőre virradóan feladni kényszerült az immár tizenegy hete folytatott harcot.

A játékos, mint akkoriban sok más fiatal az Rába ETO-ban kezdett futballozni, ahonnan a Győri Dózsába igazolt, majd 2002 nyarán fogadta el egyesületünk elnökének Horváth Ernőnek hívó szavát. Sok szép közös gyirmóti siker részese volt, melyekből kiemelkedett az NBIII kétszeri megnyerése, majd később Kiprich József irányítása alatt elért NBII-es bajnoki cím.

Hosszú időn keresztül voltak csapattársak korábbi kiváló támadónkkal Tóth Norberttel, aki szintén megrendülten értesült a tragédiáról.

Attila már itt volt Gyirmóton, amikor én ide kerültem a szomszédos Abdáról – kezdte a futballberkekben népszerű Nonó. Akkor jutottunk fel a megyei I. osztályból az NBIII-ba. Rövid időn belül a sikerek és a meccsek utáni összetartás egy igazi baráti társasággá kovácsolta a csapattagokat. Sokszor egy autóval utaztunk az edzésekre és a meccsekre egyaránt, de ezeken kívül is tartottuk a szoros kapcsolatot. A legnagyobb közös sikerünk az NBII-es bajnokság megnyerése volt, ami után azonban egyéb okok miatt elmaradt az élvonalba jutás. Nem könnyű most róla beszélni, hiszen minden túlzás nélkül mondhatom, a legjobb barátom volt. A mostani munkánkat is közösen csináltuk, amit Attila először Segovits Tamással kezdett, majd miután ő kiszállt, én vettem át a helyét. Sajnos miután bekerült a kórházba már nem tudtunk vele beszélni, egyrészt az ő állapota sem tette lehetővé, hogy esetleg telefonon kommunikáljunk, másrészt a COVID helyzet miatt sem tudtuk meglátogatni. Az édesanyjával és a párjával Nikivel is jóban vagyok, tőlük értesültem a tragédiáról. Minden téren óriási űrt hagyott az én életemben is.

Egyesületünk elnöke Horváth Ernő is megrendülten vett tudomást Pék Attila haláláról, annak ellenére, hogy az előzményeket természetesen ismerte.

Csak a legjobbakat mondhatom Attiláról, úgy mint labdarúgóról és úgy mint emberről egyaránt – emlékezett klubunk elöljárója. Amikor másodszor nyertük meg az NBIII-as bajnokságot és eldöntöttük, hogy egyesületünk vállalja a másodosztályba történő felkerülést, néhány játékos összefogott, hogy ők a felvázolt feltételekkel nem tudnak velünk tartani. Rövidesen azonban megkeresett Pék Attila, aki azt mondta, elnök úr tegye elém a kitöltetlen szerződést és én azonnal aláírom, hiszen én játszani szeretnék a magasabb osztályban is. Ő ilyen volt! Mondanom sem kell néhány napon belül a többiek is hasonlóan cselekedve követték példáját.

Pék Attilának egy Debrecenben élő tizenkilenc és egy tíz éves győri fiú gyermeke van.

Klubunk vezetése, játékosai és szimpatizánsai osztoznak a család gyászában.

A labdarúgót a Gyirmót FC Győr saját halottjának tekinti.