Nem végződött szerencsésen a hétközi békéscsabai MOL Magyar Kupa mérkőzésünk, ugyanis a másodosztály középmezőnyében tartózkodó hazaiak 3-1 arányban legyőzték csapatunkat, amiben több olyan labdarúgónak is lehetőséget adott Csertői Aurél vezetőedzőnk, akik a bajnoki küzdelemsorozatban eddig kevesebb szerepet kaptak. A szünet utáni néhány pillanatos rövidzárlat következtében kétgólos hátrányba kényszerültünk, ami után egyórai játék elteltével Denis Ventura góljával sikerült visszajönnünk a meccsbe, de sajnos a sorozatos cseréknek köszönhetően sem sikerült az egyenlítés, mi több a záró periódusban egy ismételt kontra utáni hazai találat megpecsételte sorsunkat, így véget ért a két fronton vívott erőpróba.

       Visszatérve a bajnoki küzdelemsorozatra az elmúlt fordulóban az őszi idegenbeli sikerünk (1-3) után hazai pályán is sikerült legyőznünk az Újpest FC. gárdáját (1-0). A találkozó érdekessége, hogy győztes találatunkat a korábbi Bp. Honvéd elleni összecsapáshoz hasonlóan VAR vizsgálat előzött meg, ami után ismét házi gólkirályunk Varga Barnabás volt eredményes büntetőből, aki így már nyolc találatot számlál. Védelmünk ismét masszív lábakon állt, így már sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzést sikerült kapott gól nélkül lehozni. Ezzel – remélhetőleg nemcsak átmenetileg – meg is tudtuk előzni lila-fehér riválisunkat, elkerülhettünk a kieső pozícióból.

      Az említett találkozók tanulságainak levonása, a látottak elemzése után a csütörtök délelőtti edzéstől azonban csapatunk minden idegszálával a szombaton esedékes bajnoki folytatásra koncentrál, hiszen a dobogósok mögött, a középmezőny elején tanyázó Paksi FC. otthonába látogatunk, annak reményében, hogy folytathassuk jól kezdett tavaszi mérkőzéseink sorát. Ellenfelünk egyesületét 1952-ben alapították, de csak a 2006-2007-es évben szerepelt először az élvonalban. Legnagyobb sikerei közé tartozik, hogy 2011-ben Liga-kupát nyert, majd ugyanekkor ezüstérmet szerzett a bajnokságban.

Az atomvárosiak elleni mérkőzés vezetőedzőnk Csertői Aurél számára érzelmileg is különleges lehet, hiszen jelenlegi csapatát az ellen az együttes ellen kell felkészítenie, amelyiknek a kispadján korábban (2014-2019) sikeres éveket tölthetett. Nagy taktikai csata elé nézhetünk abból a szempontból is, miszerint a hazaiak az eddigi fordulók során a legtöbb gólt szerezték (48), míg a mi oldalunkon a védelem masszív teljesítményét lehetne kiemelni a kevesebb (28) kapott góllal. Ellenfelünk önbizalom szempontjából jobb helyzetben érezheti magát, hiszen az előző bajnoki fordulóban a bajnoki címvédőt tudta legyőzni imponáló játékkal a saját otthonában (0-3), majd a szerdai kupamérkőzése után is örülhetett Csákváron (0-2).

A paksiak az eddigi 19 fordulóban 8 győzelem mellett 3 döntetlent játszottak, míg szintén 8 alkalommal maradtak alul aktuális ellenfelükkel szemben, amivel 27 pontot gyűjtöttek és az 5. helyen állnak, míg mi ebben a tekintetben 5-5-9-es mutatóval és az így szerzett 20 ponttal a 10. helyet foglaljuk el a tabellán.

Egymás ellen meglehetősen kiegyenlített a mérleg, hiszen az elmúlt öt találkozó eredményét tekintve 2 gyirmóti, egy paksi győzelem mellett 2 pontosztozkodás szerepel. Utoljára október 16.-án találkoztunk velük, amikor az ALCUFER Stadionban Simon András és Florent Hasani, valamint a jelenleg is góllövő-lista vezető Ádám Martin góljaival alakult ki a 2-1-es hazai siker. 

      A hatályos jogszabályoknak megfelelően érvényes védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni a stadionba. Itt hívjuk fel a figyelmeteket, hogy az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, vagy annak telefonra letöltött alkalmazását fogják elfogadni! 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a stadion területére!

A huszadik forduló szombati játéknapjának nyitó mérkőzése, a Paksi FC – Gyirmót FC Győr találkozó 14.45.-kor órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió Duna World / M4 Sport+ csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.