– Tudtuk, hogy nagy feladat leszmegmérkõzni a Galatasaray csapatával, hiszen egészen kiváló képességû,válogatott labdarúgók ellen szerepeltünk. Azt gondolom, hogy nagyonfegyelmezetten és koncentráltam futballoztunk és elsõsorban ennek köszönhetjük,hogy tisztességesen helytálltunk. Egészen biztos vagyok abban, hogy a bajnokságbandöntõ szerepe lesz majd a csapatszellemnek és nekünk ez a mérkõzés most ilyentéren segített a legtöbbet.

Milyen volt a játék belülrõl, hogyfutballoztak és viselkedtek a török csapatban játszó sztárok?

– Egyáltalán nem vették félvállrólezt a mérkõzést, de azért az is érzõdött, hogy vigyáztak magukra és nem mentek belemindenbe úgy, mint egy tétmérkõzésen. Talán nem is voltak annyira frissek,hiszen edzõtáborban vannak és vélhetõen nagyon komoly munkát végeznek. A játékukazonban így is rendkívül gyors és pontos volt és az jól érzékelhetõ volt az is,hogy az egy az egy elleni játékban is képesek bármikor, bárkit kicselezni.Ennek ellenére, semmilyen nagyképûséget vagy sztárallûrt nem láttunk tõlük, sõtszimpatikusan viselkedtek. Én már játszottam a AS Roma elleni felkészülésitalálkozón is és az olaszok akkor sokkal hisztisebbek voltak.       

Kívülrõl úgy látszott, hogy acsapatunk védelme nagyon jól helytállt. Mennyire voltál elégedett a sajátteljesítményeddel?

– Elégedett voltam most magammal,mert ezzel a szervezett védekezéssel, sikerült végig a mérkõzésben maradnunk. Nagyonsokat kellett dolgoznunk, hiszen az elsõ félidõben, a kapunk elé szorítottminket a Galatasaray. Én a legtöbbször a török származású, de svájci válogatottEren Derdyok – kal találkoztam, aki remek felépítésû és nagyon gyors játékos. Aszélekrõl folyamatosan keresték a labdákkal és Derdyok rendre nagyonveszélyesen érkezett, de valahogy fejjel, lábbal vagy testtel, sikerült megakadályoznoma gólszerzésben. Viszont hangsúlyozni szeretném, hogy ugyanezt megtették acsapattársaim is, hiszen a törökök minõségi fölényét, mi csak csapatmunkávaltudtuk ellensúlyozni.    

Mi történt a büntetõ elõttszituációban? Hogyan emlékszel vissza, meg lehetett ítélni a 11 – est?

– Sajnos igen, meg lehetett ítélni,mert az ütközésnél volt olyan testi kontaktus, amely büntetõt ért. Az volt akulcsmomentum, hogy egy fantasztikus mélységi átadás után, a török támadó jólvette át a labdát mellettem és így az érkezõ Szõcs, már csak elsodorni tudta.Dühös voltam, mert ha már kilencven percig kibírtuk, akkor jó lett volnadöntetlenre hozni ezt a találkozót. A második félidõ alapján pedig erre meg isvolt az esélyünk, mert akkor közel sem játszott olyan fölényben a Galatasaray,mind az elsõ játékrészben.

Egy új csapat épül most Gyirmótonés ebben a jelek szerint nagyon komoly szereped lehet.

– A csapat valóban alakul, de mégmindig sok a próbajátékos és így nem könnyû sem a felkészülés, sem pedig ezek agyakorló mérkõzések. Az látszik, hogy fizikálisan rendben leszünk, de a játékunkatilletõen még nagyon sok munka vár ránk. Nekem szerencsére már teljesen rendbejött a bokaszalag szakadásom, amely az egész tavalyi bajnokság alatthátráltatott. Most tehát elsõsorban folyamatosan játszani szeretnék és ígysegíteni abban, hogy elérjük a célunkat és visszakerüljünk az élvonalba. Én márnégy éve futballozom Gyirmóton és igaz otthonra találtam itt, ezérthosszabbítottam a nyáron szerzõdést a klubbal.