Az FC Ararat Moszkva egy teljesenúj orosz csapat, hiszen 2017 – ben, tehát ebben az évben alapították. Abajnokságban, az orosz harmadik ligában játszik majd, a Moszkva környékirégióban. Elsõsorban orosz – örmény kettõs állampolgárságú és örmény labdarúgókalkotják a csapatot, amelyet folyamatosan erõsítenek meg új igazolásokkal.Senkit sem téveszthet meg tehát az, hogy jelenleg csak a harmadik ligábanvannak, mert ebben a csapatban már most van öt nemzetközi szinten is jegyzett, korábbanaz orosz vagy az örmény válogatottban is megfordult játékos. A legismertebb közülük,az a Roman Pavlyuchenko aki 51 alkalommal kapott helyett az orosz válogatottbanés a nemzeti csapatban, 21 gólt is rúgott. A 188 cm magas támadó, négy évigjátszott az angol Premier Ligában és alap embernek számított a TottenhamHotspur FC csapatában. A 35 éves támadó, a tavalyi bajnokságban a LokomotivMoszkva csapatát erõsített és innen igazolt át most az Ararathoz. Hasonlóan jólismert labdarúgó, Marat Izmailov is, aki közel nyolc évig futballozott Portugáliában.A 34 éves középpályás, a Sporting Lisboa és az FC Porto csapatait erõsítette ésrendszeresen helyet is kapott a portugál sztárcsapatok kezdõ tizenegyében. A 35- szörös orosz válogatott Izmailov, a 2016 – ben a Krasnodar csapatábanjátszott, tehát szintén az elsõ osztályból érkezett most Moszkvába.

Az FC Ararat Moszkva már kételõkészületi találkozót is lejátszott a bécsi edzõtáborban. Június 30. – án pénteken,a román elsõ osztályba most feljutott Sepsiszentgyörgy ellen 2 – 1 aránybanvereséget szenvedtek. Most vasárnap pedig, a másodosztályban szereplõ Dorogi FCgárdáját fogadták és Zemchenkov, Aleksanyan és Mamakhanov góljaival, 1 – 0 – áselsõ félidõ után, végül 3 – 0 arányban gyõztek.

Az FC Ararat Moszkva vezetõedzõje, a45 éves Sergey Bulatov, a játékos kereteük pedig a következõ:

Kapusok:

Sergey Revyakin, Aleksey Karasevich

Védõk:

Mikhail Popov, Egor Tarakanov, IvanMamakhanov, Sergey Avagimyan (örmény), Alaksandr Katsalapov, KonstantinMorozov, Daniil Melikhov

Középpályások:

Albert Mnatsakanyan (örmény),Irakli Kvekveskiri, Inal Pukhaev, Aleksey Rebko, Artem Voronkin, MaratIzmailov, Evgeniy Stukhanov, Artak Aleksanyan (örmény), Levan Gvazava (grúz)

Támadók:

Taimuraz Toboev, Dmitriy Rizhov,Vikotr Zemchenkov, Roman Pavlyuchenko, Sergey Davidov, David Davadyan