AFE FFPRO (spanyol) – Gyirmót FC Gyõr  1 – 2  (1 – 0)

Gólszerzõ: Agudo Perez 32. perc / Stieber András 46. perc, Paku Roland 75. perc

 

Felkészülési mérkõzés – Sankt Leonhard, FC Leonhofen Stadion, Ausztria

2017 július 08. szombat 17.30 óra – 100 nézõ

Játékvezetõ: Markus Hameta (Ausztria) 

AFE FFPRO 1. félidõ:

Molina Segura – Alvaro Brachi,Ryman Perera, Dennis Moreno, Juanfran – Montiel Bueno, Jorge Gonzales, EkaitzJean, David Soto – Gonzalo Suarez, Agudo Perez

AFE FFPRO 2. félidõ:

Diego Garcia – Kabore, NachoPorcar, Bidari Mejas, Luis Lozano – Antwi Kofi, Borja Prieto, Victor Merchan,Vega Nunez – Miguel Angel, Vallecillo Casado 

Vezetõedzõ: Marcelo Romero

 

Gyirmót FC Gyõr:

Rengel – Szegi (Achim 48. perc),Lengyel (Lázár 60. perc), Szõcs (Széles 46. perc), Németh Zs. (Présinger 46.perc) – Nagy P., Kiss M. (Stieber A. 46. perc) – Czár (Paku 60. perc), Szalánszki,Kõris – Máté (Farkas Z. 73. perc)

Vezetõedzõ: Molnár László

 

A mérkõzésre egy osztrák faluban,Sankt Leonhard – ban került sor, ahol tökéletesen elõkészített pálya várta acsapatokat. A spanyol csapat, tiszta fekete felszerelésben, mi pedig amegszokott sárgában kezdtük el a játékot. A 17. 30 órai kezdésre, a kánikula iscsökkent és így optimális idõben futballoztak a csapatok.

10. perc: Minden mostanifelkészülési találkozónk közül, ez kezdõdött a legnagyobb iramban. Mindkétcsapat, nagyon fegyelmezetten is futballozott és így egyelõre még nem alakultakki helyzetek.

11. perc: Kiss Máté jobb oldaliszabadrúgása után, a hosszú oldalon érkezõ Szõcs fejelt a hálóba. Azelõrehúzódó belsõ védõnk azonban lesen állt és így a játékvezetõérvénytelenítette a gólt.

20. perc: Eseményekrõl nem tudunkbeszámolni, de ez nem azt jelneti, hogy unalmas lenne a mérkõzés. Éppenellenkezõleg, élén és mozgalmas játék, de a védelmek egyelõre tökéletesenmûködnek.

22. perc: Egy bal oldali spanyoltámadás után, a védõnk szabadítottak fel középen. Ott, a spanyol jobb oldalivédõ Brachi érkezett. A volt Videoton FC játékos átlövése azonban, messzeelkerülte a kapunkat.  

24. perc: Elõbb, Czár próbálkozottegy lövéssel, amely lepattant a spanyol védõkrõl. Kiss Máté életerõs ismétlésepedig fölé szállt.

27. perc: Egy középre íveltlabdátelvétettek a védõink és így Agudo Perez vette át. Vezette néhány métert, majdhúsz méterrõl kapura csavarta a labdát. A lövése a bal oldali kapufánkoncsattant.

29. perc: Veszélyes játékért ítélt közvetettszabadrúgást az osztrák játékvezetõ, a tizenhatosunk vonaláról. A labdát,Brachinak gurították le, de a lapos, középre tartó lövését, Rengel könnyedénvédte. 

32. perc: Aguda Perez kapott egy jóütemû, pontos labdát a két belsõ védõnk között. Jól is vette át és így azonnalhelyzetbe került. Rengel kifutott elé, de a mozgékony spanyol támadó, elhúzta alabdát a kapusunk mellett és 10 méterrõl az üres kapuba gurított. 1 – 0

45. perc: Az elsõ félidõ utolsónegyedórájában, sokkal aktívabbak voltak a spanyolok, akik tudták, hogy amásodik játékrészben teljes csapatot fognak majd cserélni. Ekkor sokat támadtakés sokat adogattak a védelmünk elõtt, de igazi gólhelyzetet nem tudtakkialakítani. Mi viszont sajnos, így nem birtokoltuk a labdát és jobbára csakvédekeztünk.    

46. perc: Nagy Patrik remek baloldali beadása után, a középen érkezõ Stieber András fejelte, 10 méterrõl akapuba. Nagyon pontos volt már a beadás is, amelyet Stieber okosan fejelte akapus mozgásával ellentétes irányba. 1 – 1

48. perc: A megsérült Szegihelyére, Achim érkezett hozzánk. A spanyolok a szünetben, a teljes csapatukatlecserélték, nálunk pedig eredetileg három, majd Achim beállásával, négy újjátékos a pályán.

60. perc: Az ebben a félidõbenjátszó spanyol csapat is technikás focit játszik, de most sokkal agilisabbanfutballozunk mi is. Cseréltünk is kettõt, Lengyel helyett Lázár, Czár helyettpedig Paku folytatja.

65. perc: Egy gyors jobb oldalispanyol támadás után, Kabore beadása megtalálta a védõnk között Kofit. Az aprótermetû támadó azonban, eltörte a labdát és így kihagyta az ígéreteshelyzetet.  

70. perc: Sokkal agresszívebbenvédekezünk és ezért sok labdát szerzünk. A mozgékony Nagy – Paku – Stieberhármas, pedig ezekbõl támadásokat is tud indítani.

71. perc: Ez egy szép spanyolpontrúgás variáció volt. Prieto ívelte középre a labdát a bal oldalról, amelyeta hosszú oldalról Vallecillo készítette le, egy kapáslövésre Luis Lozanonak. Abal oldali védõ lövése azonban, fél méterrel a kapunk fölött hagyta el ajátékteret.

72. perc: Antwi Kofi futott el egyjó indítással a bal oldalon. Pontosan is passzolt középre, ahol Vallecillo 12 méteres, lapos lövését Rengel nagy bravúrral szögletre ütötte.

75. perc: Egy szinte ugyanilyenhelyzetbõl viszont, a Gyirmót FC gyõr viszont gólt rúgott. Nálunk, KõrisKrisztián kapott egy jó labdát a jobb szélsõ helyén. Õ is hajszálpontosan adottközépre, ahol Paku a tizenegyes pontról, ügyesen elrúgta a labdát az elvetõdõspanyol kapus mellett. 1 – 2

78. perc: Egy a védekezésünkbeneladott labda után, Vallecillo lõhetett, 18 méterrõl a kapunkra. A középretartó bombát, Rengel Péter öklözte ki.

83. perc: Megint Kabore íveltpontosan középre egy labdát a jobb oldalról. Ott Antwi Kofi fejelhetett, de ahosszú ötösrõl, nem találta el a kaput. Ez pedig tiszta helyzet és óriásilehetõség volt. 

90. perc: Sokat dolgoztak azegyenlítésért a spanyolok, de Kofi kihagyta a ziccert és több igazilehetõségük, már nem is adódott. A második félidõ harcos játékával és a jó idõbenszerzett gólokkal a csapatunk így meg tudta nyerni, ezt a jó iramú ésszínvonalas, felkészülési találkozót.

Molnár László vezetõedzõ értékelése: 

Két nagyon örömteli dolgot kell kiemelni, ezután az edzõmérkõzés után. Az egyik az, hogy végre futballoztunk, tehát játszottuk a játékot. A másik pedig az, hogy volt erõnk, a spanyolok vezetése után, megfordítani a találkozót. Az ellenfelünket, nagyon technikás és jó képességû labdarúgók alkották, mindkét félidõben. Értékesnek, és a jövõt illetõen biztatónak tartom tehát, hogy sikerrel vívtuk meg ezt a felkészülési mérkõzést.