– Az elmúlt héten, csütörtökönkezdtük el a munkát és a napi edzések mellett, heti két felkészülési találkozótis játszani fogunk majd. Négy hétig dolgozunk ebben a ritmusban, de a felkészülésiidõszakunk, kitolódik a bajnokság elsõ néhány fordulójára is. Egy teljesen újcsapatot kell építenünk és sokkal többet kell önerõbõl megoldanunk, hiszen amindkét csapatunk vasárnap fogja játszani a bajnoki mérkõzéseit. A második számúcsapatok esetében, mindig meghatározó az elsõ keretbõl visszajátszókszerepeltetése, de nekünk most nélkülük is helyt kell állnunk.

Hogyan lehet értékelni az elmúltbajnokságot és mi lehet a cél a következõ szezonban?

– Én azt gondolom, hogy a bentmaradásunk mindenképpen bravúros dolog volt. Viszont azt talán még ennél isfontosabbnak tartom, hogy Szalánszki Gergõ, Farkas Zoltán és Kõris Krisztiánszemélyében, három labdarúgónk is az elsõ csapatunk keretéhez került. A célunktehát most sem változik, hiszen az elsõdleges feladatunk, továbbra is az lesz,hogy minden tekintetben segítsük és erõsítsük a Gyirmót FC Gyõr felnõttkeretét. Feltétlenül szükséges ehhez, hogy a csapatunk továbbra is megõrizze ahelyét az NB III – ban, mert igazán ebben a bajnokságban tudnak fejlõdni a játékosaink.Ezeknek a fiatal labdarúgóknak elsõsorban, a felnõtt mezõnyt, az utánpótlásbajnokságoknál sokkal keményebb, agresszívebb és célratörõbb futballt kellmegszokniuk. Az egyéni képességek terén, nem volt igazán gondunk az elõzõszezonban sem, de a rutintalanságunk miatt, sok megszerezhetõ pontotelveszítettünk. A hajrájában nyújtott teljesítményünk miatt, pedig komoly hiányérzetis van bennem, mert akkor hosszú hetekig gólképtelen volt a csapatunk.

A következõ bajnokságban, újcsapatot kell építeni és még fiatalabb játékosok játszanak majd. Miként lehetõket felkészíteni erre a feladatra?             

– Kiemelten figyeltünk arra, hogy afelkészülési találkozók során, erõs ellenfelekkel játszunk majd. Ígyválasztottunk, NB III – as és megyei elsõ osztályú gárdákat, amelyek ellen a csapatunkmegismerheti és megszokhatja a bajnokságunk ritmusát. Ez a legjobb módszerarra, hogy elõször megtaláljuk az alkalmas játékosokat, majd belõlünk egystabil csapatot csináljunk. A felkészülés elsõ szakaszában, a fizikai felkészítésés a védekezõ játékunk felépítése a célunk. A második szakaszban pedig, ataktikára és középpályás, valamint a támadó futballra fektetjük majd ahangsúlyt. Egy szinte teljesen új csapat felépítésénél ez nem lesz könnyû, deén bizakodó vagyok. Nagyon sok, kimondottan jó képességû és tehetséges fiatalérkezett most hozzánk, szinte az egész ország területérõl. Már az elsõ edzésenis harmincan voltunk és ezen a héten is sok próbajátékost fogunk majd megnézni.A Pápa elleni edzõmérkõzésünket is azért terveztük most szerdára, hogy mérkõzésükkörülmények között is lássuk ezek a labdarúgókat. Ezt a hetet a kiválasztásraszánjuk tehát és így a jövõ héten már a végleges kerettel dolgozunk tovább.

A Gyirmót FC Gyõr II: felkészülésimérkõzéseinek tervezett programja:

2017 július 12. szerda 17.00 óra                    GyirmótFC Gyõr II. – Pápai Perutz FC (NB III.)          

2017 július 15. szombat 11.00 óra                 AjkaFC (NB III.) – Gyirmót FC Gyõr II.

2017 július 19. szerda 18.00 óra                    GyirmótFC Gyõr II. – Nyúl SC (megyei I.)

2017 július 22. szombat                                 Gyirmót FC Gyõr II. – Hédervári KSE (megyei I.)

2017 július 26. szerda 17.30 óra                    GyirmótFC Gyõr II. – Sárvár FC (megyei I.)

2017 július 29. szombat 10. 00 óra                GyirmótFC Gyõr II. – Komárom VSE (megyei I.)

2017 augusztus 02. szerda                             GyirmótFC Gyõr II. – VLS Veszprém (NB III.)

2017 augusztus 05. szombat 10.00óra          Gyirmót FC Gyõr II. –Pénzügyõr SE (NB III.)

2017 augusztus 13. vasárnap                         NBIII. Nyugati csoport elsõ forduló