Az elmúlt – igaz másodosztályú – bajnokságban hét találatig jutó Nagy Patrik, a Gyirmót csapatkapitánya egyelőre nem találja a góllövő cipőjét, még nem lőtt gólt a 2021/22-es idényben. Bár minden élvonalbeli  bajnokin kezdőként lépett pályára, s nem is játszott rosszul, gyakran le is cserélte őt a csapat vezetőedzője.

Sokáig vezettek, de nem sikerült az MTK ellen otthon tartaniuk mind a három pontot. Mi történt a második félidőben? – kérdeztük Nagy Patrikot.

 A szünet után szerkezetet váltott az ellenfél, s három mozgékonyabb játékos érkezett csereként a pályára. Így utólag azt gondolom, valamiért nem tudtuk ezt jól lereagálni. Ráadásul kaptunk egy elkerülhető gólt. Persze az igazsághoz tartozik, hogy nem volt érdemtelen az MTK pontszerzése.   

Úgy tűnik, mintha kissé nyomasztaná önöket a hazai pálya.

Valóban el kell ezen is gondolkodnunk, hiszen épp ellenkezőleg, jobban kéne játszanunk hazai környezetben, de ez egyelőre valamiért nem megy. 

 Korábban gólokkal is segítette a csapatát, ebben a bajnokságban azonban még nem talált a kapuba…

Sajnos nem, de azt gondolom, a magasabb osztályban kevesebb lehetőség is nyílik a gólszerzésre. Szerencsére voltak azért jó passzaim, megoldásaim, de igazából nem nagyon kerültem gólhelyzetbe. Nyilván meg próbálnom jobban helyezkednem, többet tenni érte, hogy helyzetbe kerüljek, de ahogy mondtam, az élvonalban ez azért már nem annyira egyszerű feladat.

A hat idei bajnokiból, igaz gyakran csak a hajrában, ötször lecserélte Csertői Aurél. Nem zavarja ez?

Szerintem nincs olyan futballista akit ez ne zavarna. Bevallom, nekem sem esik jól, de nem kérdőjelezem meg, egyértelműen elfogadom a vezetőedző döntését, ami lehet taktika jellegű, hiszen előfordul, hogy meg kell erősíteni a védelmet, de az is lehet,  egyszerűen csak frissíteni kell a csapaton, amit kívülről sokkal jobban lát a szakvezető.

Nagyszerűen kezdték az évet, mégis kieső helyen állnak, ráadásul úgy fest, most kicsit megtorpantak.

A Zalaegerszeg ellen valóban nem ment  a játék, jobban focizott az ellenfelünk, viszont a Ferencváros ellen bravúrkategóriának számított a pontszerzésünk. Bízom benne, majd sokat számít a végén ez az egy pont. Az MTK elleni meccsen két arcunkat mutattuk, s ilyen remélhetőleg nem fordul elő többet. Bosszantó a pontvesztés, s az is, hogy tudjuk, ha ősszel kicsit eredményesebben szerepelünk, nem állnánk ilyen rosszul.

Az egyhetes szünet előtt, márciusban még két olyan ellenfél vár a Gyirmótra, a Kisvárda és a Fehérvár, melyek  finoman fogalmazva sincsenek csúcsformában. Legyőzhetőknek tűnnek.

Valóban, de nem szabad elfelejteni, hogy mindkét csapat így is nagyon komoly játékerőt képvisel, s erős kerettel rendelkezik. Nem azzal kell foglalkoznunk, hogy most nincsenek jó formában, hanem úgy kell felmennünk a pályára, hogy  legyőzzük őket. Égetően szükségünk van a pontokra, hiszen óriási a versenyfutás, s csak győzelmekkel biztosíthatjuk be az élvonalbeli tagságunkat.

Forrás Kisalföld