A nyári átigazolásod után, ígynyilatkoztál a honlapunkon:    

  

– Nagyon szeretnék végre meghatározójátékosa lenni a csapatomnak és a számomra külön motivációt jelent, hogy ezt aszülõvárosomban érhetem el. Gyirmóton már az elõzõ évben is szóba került anevem és így én is folyamatosan figyeltem a csapatot. Tudom, hogy most alakulés formálódik egy új játékos keret és én ezt egy nagyon komoly esélynek tartomarra, hogy helyet szerezzek magamnak a középpályán. Játszani szeretnék tehát éssegíteni a klubnak, hogy elérje a célját és visszajusson az élvonalba.Amennyiben pedig ez sikerül, akkor azt sem bánnám, ha Gyirmót végleges otthontjelentene nekem.

 

Mit gondolsz most ezekrõl amondatokról?

 

– Azt gondolom, hogy egyértelmûen jódöntést hoztam, amikor Gyirmótra igazoltam. Nagyon jól érzem magam a csapatbanés valóban sokat segített nekem az is, hogy végre Gyõrben élek. Annak isörülök, hogy a Gyirmót FC Gyõr stabil játékosának mondhatom magam, mert úgyérzetem, hogy fontos láncszeme voltam a csapatnak. A teljesítményemmel viszontegyáltalán nem vagyok elégedett és a helyezésünk is csalódás a számomra. Nekemis volt szerepem abban, amikor jól futballoztunk, de sajnos a rosszul sikerülttalálkozókból is kivettem a részem. Az én játékom is elég hullámzó volt tehátés így kizárólag az eredményességem, a nyolc gólom az, ami felülmúlta azelõzetes várakozásaimat.

 

Ezt a hullámzó teljesítményt nemértik a csapatunk szurkolói sem, hiszen az egész szezonra az volt a jellemzõ,hogy a gyõzelmet, rendre egy vereség követte.

 

– Én és a csapat is nagyon sokatgondolkodott ezen, de sajnos nem tudunk magyarázatot adni erre. Valóban voltaknagy gólarányú és fontos gyõzelmeink és ezeket sokszor követték teljesenérthetetlen vereségek. Nekem a Vác FC, a Budafoki MTE és a Budaörsi SC ellenifiaskók fájnak a legjobban, mert ezek a tabellán elfoglalt helyezésünket isdöntõen befolyásolták. Reálisan nézve, jelenleg a bajnokság harmadik – negyedikhelyére kellett volna odaérnünk, de ehhez egyenletesebb teljesítményre lettvolna szükség. Én hozzáállásban, soha sem érzetem problémát, de az biztos, hogytöbb olyan találkozónk volt, amelyeken nem koncentráltunk, vagy nem pörögtünkfel eléggé. Igazán begyakorolt játékrendszerünk sem volt és különösen SimonAndrás sérülése után, a futballunk vége, a befejezések is nagyon hiányoztak.

 

Ezeknek a kapcsán, azt gondolom,hogy a vezetõ edzõ váltásról is beszélnünk kell.

 

– Hangsúlyozom, hogy személy szerintén emberként kedveltem a volt vezetõedzõnket, Molnár Lászlót. Viszont az isigaz, hogy õ az elsõ pillanattól kezdve, megosztó személyiség volt az öltõzõbenés a pályán. Nem találta meg a hangot mindenkivel és ez különösen igaz voltazokra a fiatalokra, akiknek a játéka most kiemelten fontos az eredményekszempontjából. A Merkantil Bank Liga mezõnyét sem ismerte annyira jól, hogykidolgozott taktika nélkül, abban eredményesek tudjunk lenni. Nem ért tehátváratlanul bennünket az edzõváltás és Hannich Péterrel, az elmúlt néhányhétben, minden tekintetben elõre léptünk. Kellett tehát ez a változás és nagyonörülnénk is annak, ha a jövõben Hannich Péterrel tudnánk folytatni, ezt amegkezdett munkát.

 

Õszintén és nyíltan beszélsz ésígy, a következõ kérdés is hasonló lesz. Mit gondol a csapat, ti játékosok azélvonalról és annak a lehetõségérõl?

 

– Az idei bajnokságból kiemelkedõMTK Budapest feljutása biztosnak mondható, mert nagyon erõs a játékos keretükés kiváló körülmények között is dolgoznak. A sok egy gólos sikerével, aKisvárda Master Good is elõnyös helyzetet alakított ki magának, mert egységesés masszív gárda. Viszont nagyon sok mérkõzés van még hátra és így a jelentõselõnyük ellenére sem vagyok biztos abban, hogy õk végezzenek majd a másodikhelyen. Mi most a feljutás szempontjából, alul teljesítettünk, de a csapatunknakegyértelmûen az a célja továbbra is, hogy ismét az élvonalban futballozzon. Énebben a fél évben úgy ismeretem meg a játékos társaimat, hogy a tudásuk, atapasztalatuk alapján képesek is arra, hogy az elsõ osztályban játszanak.Gyirmóton a feltételek is tökéletesen megfelelnek az élvonal követelményeinek,tehát nem is lehet más vágya a klubnak és a játékosoknak mint, hogy ismét alegjobbak közé kerüljön.

 

Erre utaló jeleket azonban, igazáncsak az ETO FC Gyõr elleni városi rangadó mérkõzéseken mutatott a csapat.

 

– Az a találkozó nagyon feldobottbennünket, mert igazi élmény volt a sok nézõ elõtt, valódi mérkõzés hangulatbanfutballozni. Lényegesen jobb teljesítményre is sarkallt bennünket az ETO ellenimérkõzés és pontosan ezért nem szabad megelégednünk semmilyen középszerûséggel.Én játszottam már közel száz élvonalbeli találkozón, a Ferencvárosban, azÚjpestben, a Vasasban, a Szombathelyi Haladásban és Kecskeméten, tehát pontosantudom, hogy mit jelent az elsõ osztály. Az is egyértelmû, hogy a Gyirmót FC Gyõrsok tekintetben nem összehasonlítható, ezeknek a csapatoknak a többségével.Nekünk azonban itt is lehet és kell egy olyan közösséget formálni, amelybenelég erõs az önbecsülés, a becsvágy és az eltökéltség ahhoz, hogy a legjobbatakarja.