Korábban már beszámoltunk róla, hogy a januári felkészülési mérkőzéseink során két védőnk, Lázár Patrik és Németh Bence is súlyos sérülést szenvedett, ami után mindkettőre műtét és többhónapos kihagyás vár, ezért szakmai stábunk akkor kiemelt figyelmet fordított az átigazolásra annak érdekében, hogy ebbe a csapatrészbe erősítés érkezhessen. Így került hozzánk télen Radics Márton a Puskás Akadémiától, valamint sikerült leigazolni a Monor csapatától a rutinosabbnak számító 26 éves Karacs Dánielt, aki lelkiismeretesen kapcsolódott az edzésekbe, majd várta a pillanatot, hogy lehetőséget kapjon a bemutatkozásra első csapatunkban. Hét közben már játszott egy félidőt megyei együttesünkben a városi rivális ETO elleni találkozón, majd vasárnap a VASAS otthonában az NBII-ben is magára ölthette kék-sárga mezünket.

A meccs napján tudtam meg, hogy kezdő leszek, hiszen aznap délelőtt derült ki, hogy Hudák Dávid a vállsérülése miatt nem vállalja a játékot – elevenítette fel a történteket Karacs Dániel.  Nagy bizonyítási vágy van bennem, hiszen szeretném, ha nyártól életbe léphetne a szerződésemben foglalt plusz kettő év. Be kell bizonyítanom, hogy igenis hasznos tagja tudok lenni a Gyirmót FC-nek. Mikor kiderült, hogy pont egy rangadón a VASAS ellen kell először bizonyítanom, természetesen izgultam, de a percek múlásával jöttek a megnyert párharcok Feczesinnel és a többiekkel, utána visszaállt az önbizalmam és megnyugodtam.

A csütörtöki megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésünk első félidejében már pályára lépett a városi rivális csapata ellen és az ő jó teljesítményének is köszönhetően akkor még gólnélküli állás volt.

Ahogyan mondani szokták, szerencsére jól elkaptam a ritmust, hiszen ha az első mozdulatok jól sikerülnek, onnantól már könnyebben, bátrabban és magabiztosabban tud játszani egy labdarúgó.  A csapattársaimtól is csak pozitív visszajelzéseket kaptam, hogy biztonságot éreztek mellettem, stabilitást adtam a többieknek. Sajnos a hétvégi fővárosi rangadó miatt sem maradhattam többet a pályán, mert akkor viszont itt nem játszhattam volna.

Rendkívül fontos találkozón kellett bemutatkoznia védőnknek, hiszen a céljaink elérése érdekében közvetlen riválisunk otthonában semmiképpen sem szabadott volna vereséget szenvedni, hiszen ebben az esetben nőtt volna a két csapat közti különbség.

Tisztában voltam a találkozó fontosságával, ezért is tett jót az önbizalmamnak, hogy kezdőként léphettem pályára, annak ellenére, hogy tudtam, ez Hudák Dávid vállsérülése miatt alakult így, de jelen esetben ezeket a körülményeket próbáltam kizárni és csak arra koncentrálni, hogy most nekem kell bizonyítanom, nem véletlen kerülhettem az egyesülethez. Egy ilyen stadionban ilyen csapat ellen két feljutásért küzdő együttes mérkőzésén játszani számomra álomszerű. Most már tényleg elhihetem, hogy ilyen csapatban futballozhatok. Amikor kivonultunk a pályára és láttam, hogy Feczesin, Radó és Pátkai ellen játszhatok, ráadásul ilyen csapattársakkal ilyen célokért, akkor kettőződik az emberben a bizonyítási vágy. Bedobott a mester a mély vízbe, de hála istennek úgy érzem nem ment rosszul a játék.

Többször is sikerült védőnknek megakadályozni éppen aktuális ellenfelét abban, hogy helyzetbe kerülhessen, vagy gólt szerezhessen, de a korábbi húzódása miatti kihagyás nem múlt el nyomtalanul.

Amikor egy labdára kellett sprintelnem éreztem, hogy majdnem begörcsölt a vádlim, ezután a biztonság kedvéért kértem a cserét. Nem szerettem volna, ha egy hosszú indítást követően sprintelni kell az egyik szélsővel, még egy hasonló szituációt követően be is következik a görcs, ami után esetleg miattam kerül nehéz helyzetbe a csapat. Korábbi húzódásom miatt két hétig könnyített edzésmunkát végeztem, az erőnlétemből veszítettem, de már kezdem utolérni magam.

Sérülések szülte kényszer miatt kerültél Gyirmótra, most ismét sérülés miatt ugrottál be a kezdőbe.

Nagyon jól kijövök a csapattársaimmal, így Dáviddal is, én is segítőkész vagyok vele, ajánlottam, hogy „ugorjunk össze” vállal, próbálgassa így is, de azt mondta nem vállalja a játékot, mert fáj neki. A Vasas meccs után már edzett Hudák Dávid, hiszen volt orvosnál, aki azt mondta neki, hogy tréningezhet rendesen a korábban kiugrott vállával és majd meglátják hogyan alakul a későbbiekben.

Játékosunk mindent elkövet, hogy minél korábban visszanyerje korábbi erőnlétét, ennek érdekében azt is vállalta, hogy Kerekes Krisztián irányítása mellett külön foglalkozásokon vegyen részt.

Én is külön kértem fizioterapeutánkat, hogy segítsen olyan plusz edzésgyakorlatokat összeállítani, amikkel a futásoknál, a kitámasztásoknál még jobban erősödik a vádlim, hogy visszanyerjem a régi állapotomat. Magnéziumot is kell szednem. Mindent megteszek, hogy teljes mértékben csak a játékra kelljen összpontosítanom.

Az ominózus fővárosi rangadóval kapcsolatban Karacs Dánielnek is vannak hiányérzetei, de az összkép alapján igazságosnak érzi a pontosztozkodást.

Az első félidőben jobban futballoztunk ellenfelünknél, sajnálom, hogy 1-0-s vezetésünk után nem sikerült még egy gólt szereznünk, hiszen akkor talán meg tudtuk volna nyerni a találkozót. El kell azonban ismerni, szünet után voltak időszakok, amikor a Vasas ránk erőltette akaratát, aminek eredményeként sikerült is egyenlítenie, így azt hiszem jogos a döntetlen eredmény. Az eddigi ittlétemet összegezve nagyon jól érzem magam itt Gyirmóton, igazán segítőkészek, befogadóak a csapattársaim, a legkisebb panaszom nem lehet a klubváltásommal kapcsolatban.  Biztos vagyok benne, hogy ennyire profi klubnál még nem voltam,  külön motivációt jelent, hogy a pályák és a kiszolgáló létesítmény is első osztályú, remélem rövidesen az egyesület is az lesz.