Az U21-es válogatott szakmai stábja szerda reggel is kapott egy rossz hírt, Demjén Patrik pozitív koronavírustesztje után újra változtatni kellett a keret összetételén.

A március 24-én kezdődő Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán az edzőtábor hétfői kezdetéig öt játékosáról volt kénytelen lemondani közelmúltbeli, vagy jelenleg is tartó koronavírus-fertőzés miatt: Szánthó Regő, Gergényi Bence, Schön Szabolcs, Nagy Zsombor és Szilágyi Zoltán sem szerepelhet az Európa-bajnokságon. A lista sajnos egy újabb alapemberrel bővült hétfőn, miután kiderült, hogy Demjén Patrik csapatkapitány legutóbbi vírustesztje pozitív eredményt hozott, így a ZTE kapusának el kellett hagynia az edzőtábort. A szakmai stáb a Puskás Akadémia 2002-es születésű kapusát, Auerbach Martint hívta be a helyére.

Jelenleg három kapus készül Telkiben: a hivatalos Eb-keretbe is nevezett Kovács Péter, valamint Auerbach Martin és a dorogi Borsos Vilmos, utóbbi két játékos egyelőre tartalékkapusként (a hivatalos Eb-keret tagja még Bese Balázs, aki legkorábban pénteken csatlakozhat a többiekhez).

Egyelőre tizenhét labdarúgó tartózkodik Telkiben, közülük hatan jelenleg tartalékként (a két említett kapuson kívül Szűcs Kornél, Kiss Bence, Csongvai Áron és Derekas Zoltán). Az edzőtáborban készülő tizenegy Eb-kerettag közül Dárdai Pál egy kisebb sérülés miatt kihagyta a szerdai edzést, ő még holnap sem gyakorolhat még a társakkal. Ami a csütörtöki programot illeti, abban is kényszerű változtatás történt, a PMFC ellen tervezett edzőmérkőzést le kellett mondani, helyette Telkiben vezényel edzést Gera Zoltán.

Demjén Patrik (ZTE)
Bese Balázs (Budafok)
Kovács Péter (Budaörs)*

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)*
Huszti András (Budafoki MTE)
Balogh Botond (Parma)*
Varju Benedek (MTK Budapest)
Mocsi Attila (Haladás)*
Tamás Olivér (Paksi FC)*
Deutsch László (Puskás Akadémia)*

Középpályások:

Csonka András (Budafoki MTE)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)*
Hinora Kristóf (Vasas)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Kiss Tamás (Puskás Akadémia)*
Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC)*
Kovácsréti Márk (Kisvárda)*
Skribek Alen (Budafok)
Szőke Adrián (Heracles)
Bárány Donát (DVSC)*
Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

Forrás: mlsz.hu