– Molnár László keresett meg engemés õ vázolta fel ezt a lehetõségét a Gyirmót FC Gyõr csapatában. A leginkább azvolt vonzó a számomra, hogy ez a csapat az élvonalba szeretne visszajutni.Mivel itt a szomszédban élek, természetesen folyamatosan figyeltem a magyarlabdarúgást és így a Gyirmót FC Gyõr szereplését is. Molnár László pedig, voltmár az edzõm Losoncon és így tudom, hogy rendkívül sikerorientált szakember.Sokat is dolgoztunk a felkészülés során és úgy érzem, hogy a csapatunk jó útonhalad. Bizakodó vagyok tehát, de azt is pontosan tudom, hogy kellenek már atétmérkõzések, hogy tiszta képet lássunk.

Úgy tudjuk, hogy nagyon sikeresvolt az elõzõ éved Szlovákiában. Te milyennek ítéled a tavalyi szezonodat?

– Az elõzõ szezonban Szakolcán, azMFK Skalica csapatában futballoztam és minden bajnoki és kupamérkõzésenszerepeltem. A Skalica pedig a történelme legjobb idényét produkálta, hiszenmindössze egyetlen ponttal maradt le az élvonalról és bejutott a szlovák kupadöntõbe.A kupasorozat pedig különösen emlékezetes marad a számunkra, mert abban háromélvonalbeli gárda ellen is tovább jutottunk. Ráadásul a Podbrezova a második, aSpartak Myjava a harmadik, a zsolnai MFK Zilina pedig az elsõ helyen állt akkora szlovák élvonalban, amikor a kupában velünk találkoztak. Nagy meglepésnekszámított tehát a döntõbe jutásunk, hiszen Szlovákiában ez 16 év után, sikerültez ismét egy második ligás csapatnak. Természetesen a döntõ is örök élménymarad a számunkra, de azt el kell ismerni, hogy ott jobb volt, a PriskinTamással felálló, Slovan Bratislava.

Jól tudjuk, hogy te is Pozsonybankezdted a pályafutásodat?

– Igen, de én az Inter Bratislavacsapatában nevelkedtem, amely abban az idõben nagyon erõs csapat voltSzlovákiában. Olyan kiváló játékosok játszottak ott akkor, mint a kapus MartinKrnác és a támadó, Tomas Majtan, akik most igazoltak Mezõkövesdre. Nekem ott azélvonalban nem sikerült bemutatkoznom és így Somorjára igazolta, az STK Samoringárdájához. Ezután a cseh második osztályban futballoztam, ahol az LP Sumperklabdarúgója voltam. Egy év után azonban hazatértem és a Gabcikovo, majd a máremlített losonci Lucenec AFC, a Velky Meder és legutoljára szakolcai csapatkövetkezett. Ezek a csapatok, az egyetlen Gabcikovo kivételével, mind amásodosztályban szerepeltek.

A Gyirmót FC Gyõr felkészülésimérkõzésien, belsõ védõként szerepeltél. Mindig ilyen poszton futballoztál?

– Az elmúlt néhány évben már mindencsapatomban, belsõ védõ voltam. Régebben játszottam a középpályán, rendszerintvédekezõ szerepkörben. Azt is nagyon szerettem, de ma már rutinos belsõvédõként ismernek és ezen a poszton vagyok képes a legjobb teljesítményre.Sergio Ramos játékát tartom az etalonnak, de nem a spanyol, hanem inkább azangol labdarúgás a kedvencem.

Jól érzed magad Magyarországon?Sikerült már beilleszkedned a Gyirmót FC Gyõr csapatába?

– Én egy magyar családban nõttem felNagyabonyban, ahol a nagyszüleim és a szüleim is magyarul beszéltek.Magyarországot és Gyõrt pedig jól ismertem, hiszen sokat jártam már itt. Aszámomra tehát, semmilyen gondot sem jelentett a beilleszkedés, a Gyirmót FCGyõr csapatába. A Mátraházán eltöltött egy hét viszont, a csapatépítésszempontjából is fontos volt és én úgy érzem, hogy jól is sikerült. Nem egyszerûfeladatra vállalkozunk, mert egy nagyon hosszú és küzdelmes bajnokság vár ránk.Felkészültünk rá és várjuk a rajtot, de azt is tudjuk, hogy a sikerek fogjákmajd igazán összekovácsolni a csapatunkat.