Elsõként a Gyirmót FC Gyõr klubmenedzsere, Horváth Cs. Attila köszöntötte a résztvevõket A szót azonban, gyorsan át is adta Rokob Péternek, aki bemutatta a rendezvényen meg is jelenõ új játékosainkat. Czár Richárd, Robert Jano, Nagy Patrik, Németh Zsolt, Rengel Péter, Stieber András, Széles Imre, Szõcs László és Varga Péter, üdvözölték a vendégeinket, de utána már indultak is a 17.00 órakor kezdõdõ edzésükre. A sajtófõnök, egy új igazolást is bejelentett, hiszen a Gyirmót FC Gyõr csapatában folytatja a pályafutását, Sandal Dominik is. A 19 éves jobb oldali támadó, nem ismeretlen Gyõrben, hiszen az ETO Akadémián nevelkedett. A szlovák korosztályos válogatottban is bemutatkozó játékos, most viszont már a dunaszerdahelyi AC gárdájából igazolt hozzánk.   
Ezután a szakmai stáb kapott szót és a csapatunk, szintén új vezetõedzõje Molnár László, valamint a pályaedzõ, Simon Gyula értékelte a felkészülésünket. Természetesen a bajnoki rajt és az erõviszonyok is szóba kerültek, de a szakvezetõk elmondták, hogy ebben a bajnokságban lépésrõl – lépésre kell haladni és így nekünk most a vasárnap, Tatabányán megrendezésre kerülõ Budaörs elleni találkozóval kell foglalkoznunk. A csapatkapitányunk, Sebõk Zsolt is megerõsítette, hogy a felkészülés alatt sokat dolgozott a csapat és már várják is a labdarúgóink a bajnoki találkozókat. 
Horváth cs. Attila a klub új játékos megfigyelõjét is bemutatta és elmondta, hogy Horváth Csenger munkája, az elsõ csapat és az utánpótlás korosztályok számára is fontos.  
A rendezvény legvégén, Margitai Zoltán cégvezetõ ismertetett néhány nagyon fontos információt, a bajnokság menetrendjérõl és a csapatunkat érintõ kérdésekrõl. Ekkor már a második csapatunk és az utánpótlás korosztályaink is szóba kerültek, hiszen az úgynevezett fiatal szabályt is részletesen ismertette. Megtudtuk, hogy a csapatunk elsõ számú szerelése, továbbra is a tiszta sárga lesz, a második pedig a tiszta kék és a semleges mezünk pedig a tiszta fehér. Margitai Zoltán külön kitért arra, hogy a csapatunk az ETO FC Gyõr csapatával ellentétes sorsolást kért és ezt jórészt sikerült is megvalósítani. Kivétel ez alól, az elsõ hazai bajnoki mérkõzésünk, aminek az idõpontja még bizonytalan, de errõl majd idõben értesíteni fogjuk az érdeklõdõket a honlapunkon.
Sok kérdést nem kaptunk most, de érezhetõen sikerült egy pontos tájékoztatást adnunk a sajtó képviselõinek és a szurkolóknak. Azt pedig külön köszönjük, hogy egy csapatunkat biztató, rendkívül szimpatikus felszólalással fejezõdött be ez a média nyilvános, szurkolói ankétunk.