– Egy nagyon nehéz és tanulságos fél szezont zártunk,amelyben az eredményesség tekintetében csak a hajrában szerepeltünkmegfelelõen – mondja Nagy László, a Gyirmót FC Gyõr II. vezetõ edzõje. Ajátékban, a képességek terén addig is felvették a versenyt a harmadosztálymezõnyének jó részével, de az utolsó fordulókban a játékosainkgondolkodásmódja is megváltozott. Belátták, hogy az eredményekért rengetegetkell dolgozni az edzéseken és a mérkõzéseken. Az pedig külön motivációtjelentett a játékosoknak, hogy Hannich Péter érkezésével többen az elsõ csapatkeretével dolgozhattak.

 

Tulajdonképpen ez is a legfontosabb feladata ennek acsapatnak. Ezért kell megtartani ezt az NB III-as szintet?

 

– Ezeknek a fiatal labdarúgóknak a harmadosztályú bajnokságtökéletes lehetõség a fejlõdésre és a megfelelõ rutin megszerzésére. Aszámunkra pedig valóban, az itteni bajnoki címmel ér fel, amikor az elsõcsapatunkhoz olyan játékosokat tudunk feladni, akik nálunk felkészültek. Ilyenvolt a tavalyi bajnokságban Kõris Krisztián és Szalánszki Gergõ, az idén pedigFarkas Zoltán és Vörösbaranyi Armand. A jövõben pedig még sokkal szorosabbkapcsolatot fogunk tartani a két csapat között, hiszen ezt Hannich Péter mársportigazgatóként fogja felügyelni. Ennek az értelmében kerül bevezetésre az azintézkedés is, hogy a Gyirmót FC Gyõr II. mindenkori vezetõedzõje az elsõcsapat pályaedzõjeként is dolgozik a jövõben. Arra is törekszünk, hogy a kétcsapat ne azonos napon játssza majd a bajnoki találkozóit, és így többet tudjunkkamatoztatni a visszajátszók szerepeltetésbõl.

 

Egyre nagyobb rangja van az NB III-as bajnokságnak, ahol afeljutást érõ címért és a kiesés elkerüléséért is nagy lesz harc.

 

– Három csapatot kell megelõznünk és így várhatóan a Szabadkikötõ,a Veszprém, a Csorna, a Dunaharaszti és a Pénzügyõr lesznek a mi igazi vetélytársaink.Azt pedig pontosan tudjuk, hogy ezek a csapatok is ragaszkodnak ehhez a bajnoksághoz,hiszen szakmai és játékos vonalon is komolyan erõsítenek. Azzal nemfoglalkozunk, hogy a szakma a biztos kiesõk közé sorolja a mi fiatalokból állócsapatunkat. Ezt az életkori hátrányunkat inkább egy nagyon erõs, sok gyakorlómérkõzéssel kiegészített felkészüléssel próbáljuk meg eltüntetni. A felnõttmérkõzések ugyanis valóban nagyon hiányoznak még sok labdarúgónknak és ezt mosta télen is szeretnénk pótolni. A jelenlegi helyzetünkben nagy bravúr lesz abent maradás kiharcolása, de én megfelelõ szakmai háttér és az utolsó mérkõzésinkteljesítményét nézve ezt megoldhatónak tartom.               

                  

Mikor kezdte a téli felkészülést a csapat és ebben milyenprogram szerint halad?

 

– Ezen a héten hétfõn kezdtük el a munkát az ilyenkor megszokottfelmérésekkel és ráhangoló edzésekkel. Nyolc hétre terveztük a felkészülésünket,amelyben kiemelt szerepe lesz a már említett tíz edzõ mérkõzésünknek. Azellenfelünk lesz a Credobus Mosonmagyaróvár, az FC Ajka, a Pápai Perutz FC, aSárvár FC, Dunaszerdahelyi AC második és a szintén szlovák harmadosztályú, Nagyölvedcsapata is. Szerepelünk a hagyományos Alcufer kupán és több megyei elsõosztályú csapattal, Ménfõcsanak, Nyúl, Lipót is játszunk gyakorló mérkõzést. Ajelenlegi tizenhat mezõnyjátékosból és két kapusból álló keretünket isszeretnénk megerõsíteni és ezért január végéig, néhány új labdarúgót ismegnézünk.