2018-19 U19 lány évértékelõ
A jól sikerült õszi 4. helyezés után a célkitûzésünk a további fejlõdés és a 3. hely megszerzése volt, amit a lányok szorgalmas edzésmunkájuknak és a mérkõzéseken tanúsított teljesítményüknek köszönhetõen el is értünk, így a dobogó harmadik helyét foglalhattuk el a a nõi észak-nyugati bajnokságban.
13 gyõzelem 1 döntetlen és 4 vereség a csapat mérlege. (90 lõtt és 19 kapott gól amit jó aránynak tartok).
Csapattagok: Bakó Rebeka, Mohácsi Dóra, Vangel Celina, Nagy Kitti, Havas “Papi” Patrícia, Schvarcz Dorina, Süveges Hanna, Illés Lili, Németh Kitti, Dömötör Dóra, Takács Fanni, Káldi Jázmin, Kolontári Krisztina,Bogdán Liliána, Makári Natália, Tóth Éva, Burján Bea, Burján Petra.
A legjobb góllövõink: Mohácsi Dóra, Süveges Hanna, Illés Lili, Vangel Celina.
Minden edzõ- és bajnoki mérkõzésükön a védekezés fontosságát szem elõtt tartva a támadó futballra fektettük a hangsúlyt, aminek meg is lett az eredménye. Gyõztes mérkõzéseinken nagy arányú gyõzelmeket arattunk, kivétel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Veszprém elleni találkozó ahol szoros küzdelemben szenvedtünk vereséget.
A csapat erõssége a támadó játék, ami a labdarúgás egyik legszebb, leglátványosabb megnyilvánulási formája. A védekezésben és a labdakihozatalban is szépen fejlõdtek lányaink. Kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak:
Vangel Celina: góljai mellett nagy szerepe volt a gólpasszok kialakításában és minden mérkõzésen tudta hozni azt a kiegyensúlyozott teljesítményt ami oly jellemzõ rá.
Süveges Hanna: a legfiatalabb játékosunk aki egy igazi gólerõs csatár is.
Illés Lili: a gólhelyzeteket nagyszerûen kihasználó igazi “lesipuskás” csatár.
Mohácsi Dóra: a bajnokság egyik legjobb pontrugója, nagyszerû gólerõs középpályás.
Nagy Kitti: nagy munkabírású csupa szív játékos, ötletes megoldásokkal.
Értelemszerûen a többi játékosunkat is csak dicsérni tudom, hiszen mindenki hozzá tett a sikerhez. A lányok a közösségi munkákból is kivették részüket, például az ALCUFER Kupán rendszeresen segítenek kiváló kollégánk Kálmán Tibor U16-os lányaival, üde színfoltját adva a rendezvénynek. Kedvességükkel, megbízhatóságukkal, precizitásukkal méltóképpen képviselik klubjukat. A legutóbbi nemzetközi WU17-es tornán például Tibi legkisebb korosztályt képviselõ reménységei is segítettek a labdaszedésben. A bajnoki mérkõzéseken kiemelkedõ munkát végeztek továbbá a Burján testvérek: Bea és Petra akik rendszeresen a VIP részlegnél segítenek.
Végül egy kis statisztika:
Mohácsi Dóra 20 gól, Süveges Hanna 20 gól, Illés Lili 20 gól, Vangel Celina 14 gól, Nagy Kitti 8 gól,
Káldi Jázmin 2 gól, Kolontári Kriszta 1 gól, Makári Natália 1 gól.
Nem lenne teljes azonban az értékelés Vangel Tímea munkájának megemlítése nélkül aki önzetlenül, idõt energiát nem kímélve segít rendszeresen a csapatnak.
Csapó Sándor edzõ